Eetspiratie » Yoghurt met passievrucht en munt
Yoghurt met passievrucht en munt

Yoghurt met passievrucht en munt

Dit is eigenlijk niet echt een recept maar meer een tip voor een lekker en simpel ontbijtje of dessert. De passievrucht wordt volgens mij veel te weinig gegeten. Ik ben persoonlijk gek op passievrucht. Bij de geur van passievrucht kom ik meteen in tropische sferen. Griekse yoghurt met passievrucht en munt is mijn lievelings.

Het beste kun je passievruchten kopen bij een groenteboer. Hier kun je ze per stuk kopen en zelf uitkiezen. In de supermarkt vind je ze meestal per 3 en dan zijn ze echt veel te duur. Voor een passievrucht geldt, hoe meer verrimpeld hij eruit ziet, hoe zoeter en lekkerder hij is. Je snijd de passievrucht door de helft en schept het vruchtvlees inclusief de zaadjes eruit. Deze kun je gewoon opeten.

wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 3 tot 4 eetlepels Griekse yoghurt

  • rasp van een halve (biologische) citroen

  • honing naar smaak

  • mespunt vanillepoeder of een druppeltje vanille extract

  • 1 rijpe passievrucht

  • een paar verse muntblaadjes

Hoe maak je het?

  • Meng de yoghurt met de citroenrasp, vanille, honing en een theelepeltje fijngesneden munt.
  • Schep het over in een glas en snijd de passievrucht doormidden. Met een lepeltje schep je het vruchtje leeg boven het glas. Garneer met een takje munt.
  • Lekker als klein ontbijtje of als feestelijk maar simpel dessert.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE