Yoghurt met passievrucht en munt

Yoghurt met passievrucht en munt

Als er één tropische vrucht is die ik echt heel lekker vind, is het wel de passievrucht. Dit eet ik graag in combinatie met sinaasappel, over yoghurt of als topping op een pannenkoek. Hoe lelijker de passievrucht aan de buitenkant is hoe lekkerder hij smaakt. Als de buitenkant nog hard is dan zal de smaak vrij zuur zijn. Je kunt de vrucht uitpersen voor het sap (er komt niet heel veel sap uit). Maar het lekkerst is om gewoon de zaadjes er ook bij op te eten. Yoghurt met passievrucht en munt is een heerlijk ontbijt of dessert.

Wat heb je nodig voor 1 portie?

  • 3 tot 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • rasp van een (biologische) citroen
  • theelepel honing
  • mespunt vanillepoeder
  • 1 rijpe passievrucht
  • een paar verse muntblaadjes

Hoe maak je het?

Meng de Griekse yoghurt met de citroenrasp, honing, fijngesneden munt en vanillepoeder in een kommetje. Schep het over in een mooi glas en snijd de passievrucht doormidden. Schep het vruchtje leeg boven de yoghurt en garneer met een takje munt.

Dit is niet echt een recept maar meer een tip! Het is lekker zoet en fris en het ziet er ook mooi uit in een glaasje.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*