Yoghurt in a jar

Yoghurt in a jar

Yoghurt in a jar oftewel yoghurt in een potje. Glazen potjes zijn ontzettend handig en ik bewaar ze daarom meestal ook. Inmiddels heb ik er zoveel dat ik even een spaarverbod opgelegd gekregen heb. Wat zo handig is van die glazen potjes is dat je er vanalles in kunt doen en dus ook je ontbijtje, tussendoortje of lunch. Ook ideaal om yoghurt in te vervoeren dus.

Als je in de ochtend niet zoveel tijd hebt om bijvoorbeeld fruit te snijden of een yoghurt op smaak te gaan brengen dan is dit een handige tip. Je kunt voor een paar dagen wat potjes voorbereiden zodat je ze in de ochtend alleen maar uit de koelkast hoeft te pakken. Je kunt het natuurlijk ook meenemen als tussendoortje of lunch. Maar ze zijn ook geschikt voor een picknick.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Geschikt fruit

Niet elk fruit is geschikt om te verwerken in dit recept. Veel fruit kan gaan verkleuren en dat ziet er vaak niet zo smakelijk en fris uit. Banaan of peer kun je bijvoorbeeld beter later toevoegen omdat dit heel snel verkleurd. Fruit wat wel geschikt is:

  • blauwe bessen
  • aardbeien
  • pruim
  • perzik
  • mango
  • ananas
  • frambozen

wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 4 tot 6 eetlepels Griekse yoghurt

  • een paar druppeltjes vanille extract of snufje vanillepoeder

  • honing of maple syrup naar smaak en wens

  • mespunt kaneel

  • optioneel: granola als topping

Hoe maak je het?

  • Meng de Griekse yoghurt met de vanille, kaneel, maple syrup of honing. Snijd het fruit in stukjes.
  • Doe een aantal scheppen yoghurt in een potje en leg daarboven op het gesneden fruit. Zet de afgesloten potjes in de koelkast.
  • Neem een potje uit de koelkast en voeg als je dat lekker vind een handje granola toe.
Yoghurt in a jar
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*