Yoghurt in a jar

Yoghurt in a jar

Salad in a jar, – een salade in een pot – is momenteel helemaal hip. Maar als je salade in een pot kan doen dan kun je er ook yoghurt met fruit in doen! Yoghurt of kwark wordt vaak gegeten als ontbijt, maar het kan ook prima als lunch of tussendoortje. Je kunt het meenemen in je lunchtrommel of in een bakje. Maar ik doe het dus in een glazen potje met deksel, ideaal! 

Ik spaar altijd mijn glazen potjes op en gebruik deze om mijn kruiden in te bewaren, om dressings in te maken of als shaker voor mijn proteïne shakes. Lege glazen potten zijn multifunctioneel, ik gebruik ze zelfs als drinkglas. Op deze manier doe je ook aan recycling. Ik heb momenteel een potjes bewaar verbod opgelegd gekregen, ik heb er al teveel maar ze zijn zo handig!

Wat heb je nodig?

  • 4 tot 6 eetlepels Griekse yoghurt of kwark
  • muesli, granola of gehakte gemengde noten
  • vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen, frambozen, mango, ananas, perzik
  • een klein lepeltje honing of ahorn siroop
  • mespunt vanille poeder
  • snufje kaneel

Hoe maak je het?

Meng de Griekse yoghurt of kwark met de honing of maple syrup, het vanille poeder en de kaneel. Doe de yoghurt in het potje en daarbovenop leg je het vers fruit. Fruitsoorten zoals banaan, appel en peer verkleuren heel snel. Je kunt er altijd wat citroensap overheen sprenkelen om verkleuren tegen te gaan. De soorten fruit die ik hierboven noemde blijven mooi van kleur.

Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een banaan los mee te nemen en deze als je gaat lunchen in plakjes te snijden en aan de yoghurt toe te voegen.

Zelf voeg ik de granola of muesli al direct toe, deze zal dan tegen lunchtijd zacht zijn geworden. Persoonlijk vind ik dat niet erg. Het lijkt dan een beetje op overnight oats. Maar hou je van krokante granola of muesli dan neem je deze apart mee in een potje en voeg je deze toe als je gaat lunchen. Het is wel fijn als je de yoghurt op je werk in de koelkast kan zetten.

Tip: ook kinderen vinden het leuk om op te eten uit een potje! Ze kunnen het potje en/of dekseltje ook leuk versieren met bijvoorbeeld washi tape. Ook handig om mee te nemen naar een picknick!

 

Yoghurt in a jar

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*