Eetspiratie » Wrap met oosterse vulling
Wrap met Oosterse vulling

Wrap met oosterse vulling

Wrap met oosterse vulling, een handig gerecht voor drukke doordeweekse dagen. Als ik aan een snel gerecht denk dan kom ik vaak uit bij tortilla wraps. Hier kun je namelijk heel goed je creativiteit op los laten. Het is ook een ideaal gerecht om je restjes mee op te maken. Er zijn namelijk geen regels voor het vullen van een wrap. Vul het met wat jij lekker vindt.

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten wraps. De simpele versie met bloem, de volkoren variant en de nieuwste trend wraps gemaakt met groente. De laatste soort zijn vaak beperkt houdbaar en moeten koel bewaard worden. Het is een manier om meer groenten toe te voegen aan je voeding. Ik houd het op de volkoren variant en stop er gewoon zo veel mogelijk groenten in.

Wrap met oosterse vulling

Er is eigenlijk geen standaard recept voor deze wrap. Neem knapperige groenten zoals, komkommer, radijs, bosui, wortel, Romaine sla en rode ui en je bent al een heel eind. Vul de wrap met gemarineerde kip of kruid vegan kipstukjes en serveer er een lekker sausje bij. Mijn favoriet is en blijft sriracha of chilisaus. Vul de groenten en kip aan met een handje gekookte rijstnoedels (mihoen), bestrooi met sesamzaadjes voor een beetje crunch en je hebt een goed gevulde wrap met een Oosters tintje.

Voor een vegan variant kun je voor dit recept reepjes tempeh of kipstukjes op basis van soja-eiwit gebruiken. Vervang dan ook de honing voor agave siroop.

Wrap met oosterse vulling

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Ee wrap gevuld met mihoen, groente en gemarineerde kip of tempeh.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 8 8 volkoren tortilla wraps

  • 500 gram 500 kip(dij)filet (of vegan kipstukjes)

  • 250 gram 250 mihoen (rijstnoedels) geweld

  • groenten en/of verse kruiden die je in huis hebt

  • 1 1 rode peper in ringetjes

  • 1 eetlepel 1 olie

  • 1 eetlepel 1 geroosterde sesamzaadjes

  • 4 eetlepels 4 sojasaus

  • 1 eetlepel 1 honing of agave siroop

  • 2 tenen 2 knoflook

  • 2 centimeter 2 verse gember

  • 1 1 limoen (sap + rasp)

  • sambal oelek naar smaak

Hoe maak je het?

  • Maak een marinade van de sojasaus, honing of agave, geraspte knoflook en gember, limoensap en rasp en de sambal. Snijd de kip in dunne repen en leg ze voor minimaal een half uur in de marinade.
  • Snijd ondertussen de groenten en leg alles gesorteerd op een grote snijplank zodat je straks alles makkelijk kunt verdelen over de wraps. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de sesamzaadjes. Kook water in de waterkoker en overgiet de mihoen, laat het wellen tot het zacht is. Giet de mihoen af en laat het uitlekken in een vergiet.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep het vlees uit de marinade (de marinade heb je niet meer nodig). Bak het vlees bruin en krokant.
  • Verwarm de wraps in een koekenpan en dan kun je beginnen met vullen. Begin met een laagje mihoen en leg daarop de blaadjes sla, groenten en een paar stukjes vlees. Bestrooi met ringetjes bosui, sesamzaadjes, ringetjes rode peper en verse kruiden naar smaak.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE