Eetspiratie » Wrap met oosterse vulling
Wrap met Oosterse vulling

Wrap met oosterse vulling

Al ik aan een snel gerecht denk dan kom ik vaak uit bij wraps. Deze handige pannenkoeken van bloem kun je om van alles wrappen. Burritos, Mexicaans gevulde wraps en fajitas kent iedereen wel. Maar een wrap kun je ook prima een Oosters tintje geven. Dit gerecht is ook handig om restjes groente op te maken uit je koelkast.

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten wraps. De simpele versie met bloem, de volkoren variant en de nieuwste trend wraps gemaakt met groente. De laatste soort zijn vaak beperkt houdbaar en moeten koel bewaard worden. Het is een manier om meer groenten toe te voegen aan je voeding. Ik houd het op de volkoren variant en stop er gewoon zo veel mogelijk groenten in.

Er is eigenlijk geen standaard recept voor deze wrap. Neem de groenten en verse kruiden die je lekker vindt. Knapperige groenten zoals, komkommer, radijs, bosui, wortel, little gem sla en rode ui zijn lekkere groenten die passen bij de Oosterse keuken. Garneer met taugé, verse koriander of verse munt.

Wrap met oosterse vulling

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Oosterse receptenKeuken: OostersMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

15

minuten
Marineren

30

minuten
Tijd totaal

1

uur 

10

minuten

Maak eens wraps met een Oosterse vulling. Is weer eens iets anders dan de bekende Mexicaanse varianten.

Ingrediënten

  • 8 volkoren tortilla wraps

  • 500 gram kipfilet of kippendijen

  • 250 gram mihoen (rijstnoedels)

  • groenten en/of verse kruiden die je in huis hebt

  • stukje rode peper

  • 2 eetlepels olie

  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

  • 4 eetlepels sojasaus

  • 1 eetlepel honing

  • 2 tenen knoflook

  • 2 centimeter verse gember

  • 1 limoen (sap + rasp)

  • sambal oelek naar smaak

Hoe maak je het?

  • Maak een marinade van de sojasaus, honing, geraspte knoflook en gember, limoensap en rasp en de sambal.
  • Snijd de kip in dunne repen en leg ze voor minimaal een half uur in de marinade.
  • Snijd de groenten en leg alles gesorteerd op een grote snijplank zodat je straks alles makkelijk kunt verdelen over de wraps. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de sesamzaadjes. Kook water in de waterkoker en overgiet de mihoen, laat het wellen tot het zacht is. Giet de mihoen af en laat het uitlekken in een vergiet.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep het vlees uit de marinade (de marinade heb je niet meer nodig). Bak het vlees bruin en krokant.
  • Verwarm de wraps in een koekenpan en dan kun je beginnen met vullen. Begin met een laagje mihoen en leg daarop de blaadjes sla, groenten en een paar stukjes vlees. Bestrooi met ringetjes bosui, rode peper en verse kruiden naar smaak.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

12 − 3 =