Eetspiratie » Wereldkeuken

Wereldkeuken

Gerechten uit verschillende wereldkeukens zoals de Mexicaanse keuken, Italiaanse keuken of recepten uit het Midden-Oosten. Je vind ze in deze categorie.

Vegan pastasaus uit de slowcooker

Vegan pastasaus uit de slowcooker

Vegan pastasaus uit de slowcooker, een lekkere plantaardige versie van Bolognesesaus. Een heerlijke saus die je serveert bij pasta zoals tagliatelle, spaghetti of zelfs orzo. Door de saus te bereiden in de slowcooker wordt hij lekker en smaakvol. Als eiwitbron gebruik ik – als alternatief voor gehakt – fijne sojastukjes. […]

Witte bonen in tomatensaus uit de slowcooker - baked beans

Witte bonen in tomatensaus uit de slowcooker – baked beans

Witte bonen in tomatensaus uit de slowcooker – baked beans, een makkelijk gerecht dat je heerlijk low en slow kunt laten sudderen. De meest simpele gerechten zijn vaak het lekkerst, zo ook witte bonen in tomatensaus. Vroeger stond dit minimaal 1 keer per week op tafel bij ons thuis. En […]

Ratatouille uit de pan of slowcooker

Ratatouille uit de pan of slowcooker

Ratatouille uit de pan of slowcooker, een heerlijk groentegerecht. Als je aan ratatouille denkt, is het misschien de gelijknamige film die als eerste bij je opkomt. Dit gerecht uit de Franse keuken is lekker en veelzijdig, want je kunt het op verschillende manieren serveren en combineren. Zacht gegaarde groenten in […]

Spaanse linzenstoof met pompoen uit de slowcooker

Spaanse linzenstoof met pompoen uit de slowcooker

Spaanse linzenstoof met pompoen uit de slowcooker, een heerlijk en eiwitrijk gerecht. Linzen kun je perfect bereiden in de slowcooker. Gecombineerd met pompoen en een aantal ingrediënten uit je voorraadkast maak je deze lekkere voedzame herfstige stoof. Een gerecht dat je eet op zichzelf met een drizzle citroensap en verse […]

Bolognesesaus uit de slowcooker - ragù Bolognese

Bolognesesaus uit de slowcooker – ragù Bolognese

Bolognesesaus uit de slowcooker – ragù Bolognese, een heerlijke gehaktsaus die je serveert bij tagliatelle of een andere pastasoort. Dit is het ideale gerecht voor de slowcooker, want hoe langer de saus kan staan, hoe lekkerder hij wordt. Je doet alle voorbereidingen in een koekenpan of in de slowcooker als […]

Minestronesoep - recept voor de slowcooker en pan

Minestronesoep uit de slowcooker of pan

Minestronesoep uit de slowcooker of pan. Een voedzame, eiwitrijke soep op basis van tomaten en bonen die veel wordt gegeten in Sardinië. Ook wel bekend als een ‘blue zone’. Een blue zone is een gebied waar mensen wonen die een aanzienlijk hoge leeftijd hebben, veel mensen worden hier ouder dan […]

Zelf maken - crispy chili olie

Zelf maken – crispy chili olie

Zelf maken – crispy chili olie, deze olie is ‘hot’ letterlijk en figuurlijk! Te koop in de toko en tegenwoordig ook in de meeste supermarkten. Je kunt het ook heel makkelijk thuis maken. Het leuke hiervan is dat je zelf je smaakmakers kunt toevoegen. Dit chili olie recept is niet […]

Gazpacho recept traditionele Spaanse koude soep

Gazpacho recept – traditionele Spaanse koude soep

Gazpacho recept – traditionele Spaanse koude soep die je heel eenvoudig kunt maken. Koude soep, misschien kun je jezelf er niks bij voorstellen. Maar op een warme zomerse dag wil je dit gewoon eten! Deze koude Spaanse soep is heel smaakvol, zit vol met groenten en je maakt het extra […]

Panzanella makkelijke Italiaanse salade met tomaten en brood

Panzanella – makkelijke Italiaanse salade met tomaten en brood

Panzanella – makkelijke Italiaanse salade met tomaten en brood en een kleine twist. Een lekker zomers en kleurrijk gerecht met eenvoudige ingrediënten. Een gerecht dat bestaat uit ‘oud’ brood, tomaten, rode ui, basilicum en een simpele dressing. Een boerengerecht waarbij groenten uit het seizoen worden gebruikt en een ideaal recept […]

Aubergine recept gestoofde Chinese aubergines

Aubergine recept – Chinese gestoofde aubergines

Aubergine recept – Chinese gestoofde aubergines. Weet je niet goed wat je met een aubergine aan moet? Dit recept maakt van jou een echte aubergine-liefhebber! Doordat de aubergines gestoofd zijn in een heerlijke sojasaus met knoflook worden de aubergines zacht en smaakvol. Lekker met simpele witte rijst een frisse komkommersalade […]