Als ik zeg vindaloo weet je misschien niet waar ik het over heb. Maar zeg ik pittige Indiase curry, dan heb je wellicht al een beetje een idee! Vindaloo of curry, hoe het ook heet maakt niet uit. Ik weet wel dat het heel erg lekker is. Het is een kruidig gerecht (met lekker veel knoflook) wat je perfect kunt bereiden in de slowcooker. Je bepaalt zelf hoe pittig je het wilt en ook welk soort vlees je het liefst wilt gebruiken. Ik heb dit keer gekozen voor varkensvlees, maar het kan ook met kip. Maak de curry zoals jij hem lekker vindt.
Schrik niet van de ingrediëntlijst, het meeste staat waarschijnlijk al in je voorraadkast. Je gaat beginnnen met het maken van een currypasta. In de Indofood keuken noemen we dat een boemboe. De currypasta maak je in een vijzel of lekker modern met een staafmixer of met behulp van een foodprocessor.
Dit is mijn versie van vindaloo. Net als bijvoorbeeld een massaman curry of rendang zijn er verschillende manieren om deze te maken. Houd je van meer pit? Gebruik dan meer pepers of sambal. Hou je van komijn? Gebruik dan iets meer. Maak je curry naar je eigen smaak.
Doordat je de curry in de slowcooker bereid kan er op het einde van de kooktijd best wat vocht in de pan zitten. Haal dan de deksel van de pan en laat de slowcooker zo een tijdje aan staan. Op deze manier kan het meeste vocht ontsnappen.
Gebruik je varkensvlees dan heeft dit 6 uur nodig op stand low. En gebruik je kip dan is 3 uur op low voldoende.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)