Vindaloo (slowcooker)

Vindaloo (slowcooker)

Misschien weet je niet direct bij vindaloo wat voor soort gerecht het is. Als ik het een pittige Indiase curry noem, heb je er waarschijnlijk al een beter idee bij. Vindaloo of curry, hoe het ook heet maakt niet uit. Ik weet wel dat het heel erg lekker is! Het is een kruidig gerecht (met lekker veel knoflook) wat je perfect kunt bereiden in de slowcooker. Je bepaalt zelf hoe pittig je het wilt en ook welk soort vlees je het liefst wilt gebruiken. Ik heb gekozen voor varkensvlees, maar het kan ook met kip. Maak de curry zoals jij hem lekker vindt.

Ingredients

  • 500 tot 600 gram varkensvlees of kip (kippendij of kipkarbonade)
  • flink stuk verse gember (ongeveer 2 centimeter)
  • 5 tenen knoflook geraspt
  • 3 uien (ik gebruikte rode uien)
  • sambal oelek naar smaak (ik gebruikte een halve eetlepel)
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • mespunt kaneel
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • een snufje palm of kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • 1 theelepel korianderzaadjes (of gemalen koriander)
  • snufje gedroogde chilivlokken
  • 2 theelepels (appelcider) azijn
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • scheutje water (ongeveer 100 milliliter)
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper
  • scheutje olie om in te bakken
  • optioneel: verse koriander

Hoe maak je het?

Je begint met het maken van de currypasta. Rasp de gember en doe deze in de vijzel samen met de mosterdzaadjes, korianderzaadjes, komijn, kurkuma, kaneel, chilivlokken en de suiker. Voeg hier 2 theelepels azijn aan toe en maak er een mooie pasta van. Deze zet je apart tot gebruik.

Homemade currypasta

Snijd het vlees in blokjes, snipper de ui en rasp de knoflook. Verhit een scheutje olie in een (wok) pan en fruit hier op laag vuur de ui en de knoflook aan totdat de ui glazig ziet. Bestrooi het vlees met een snufje zout en peper en bak dit samen met de ui aan.

Voeg de currypasta toe en schep het geheel goed om. De tomatenblokjes en de sambal mogen er nu bij. Gebruik niet teveel sambal maar begin met een beetje. Later meer toevoegen kan altijd. Meng het goed door elkaar en voeg het water toe. Laat de curry 6 uurtjes stoven op stand low in de slowcooker. Als je kip gebruikt is de kooktijd iets korter, ongeveer 3 uurtjes op low. Dit verschilt per slowcooker.

Vindaloo pittige curry
Mooie kleurtjes!

Homemade curry

Serveer de vindaloo met rijst en bestrooi met verse gehakte kruiden zoals koriander en munt. Ook lekker met stukjes naanbrood of tortilla wraps, deze kun je lekker dippen in de saus.

Dit recept is misschien niet authentiek maar het is mijn versie van een lekkere pittige curry.

Curry uit de slowcooker
Ik vind dit gewoon een mooi plaatje!

Vindaloo recept

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

5 Reacties

  1. Jans damen

    Graag recepten voor in de slowcooker? BVD

  2. Goedemiddag ,

    Als ik dit gerecht in een stoofpan in de oven wil maken, hoelang en op welke temperatuur kan ik dat dan het beste doen ?
    Ik vind al deze gerechten echt geweldig !!
    Kan niet wachten om aan de slag te gaan !!

    Gina

    • Hoi Gina, bedankt voor je berichtje! In een stoofpan kun je het gewoon op een laag pitje of met een vlamverdeler laten staan. Hoe langer hoe lekkerder. Minimaal 3 uur heb je wel nodig. Check gewoon tussendoor even of het vlees al gaar is. Het kan niet mislukken. Groetjes, Simone

  3. Heb de Vindaloo gemaakt in de slowcooker,was helemaal lekker heb er klein beetje water bijgedaan 20 cl dat is genoeg als je het maakt in de slowcooker. Heb de curry iets gebonden met arrowroot.
    Deze komt in mijn archief voor de herhaling.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*