Vindaloo (slowcooker)

Vindaloo (slowcooker)

Als ik zeg vindaloo weet je misschien niet waar ik het over heb. Maar zeg ik pittige Indiase curry, dan heb je wellicht al een beetje een idee! Vindaloo of curry, hoe het ook heet maakt niet uit. Ik weet wel dat het heel erg lekker is. Het is een kruidig gerecht (met lekker veel knoflook) wat je perfect kunt bereiden in de slowcooker. Je bepaalt zelf hoe pittig je het wilt en ook welk soort vlees je het liefst wilt gebruiken. Ik heb dit keer gekozen voor varkensvlees, maar het kan ook met kip. Maak de curry zoals jij hem lekker vindt.

Schrik niet van de ingrediëntlijst, het meeste staat waarschijnlijk al in je voorraadkast. Je gaat beginnnen met het maken van een currypasta. In de Indofood keuken noemen we dat een boemboe. De currypasta maak je in een vijzel of lekker modern met een staafmixer of met behulp van een foodprocessor.

Dit is mijn versie van vindaloo. Net als bijvoorbeeld een massaman curry of rendang zijn er verschillende manieren om deze te maken. Houd je van meer pit? Gebruik dan meer pepers of sambal. Hou je van komijn? Gebruik dan iets meer. Maak je curry naar je eigen smaak.

Doordat je de curry in de slowcooker bereid kan er op het einde van de kooktijd best wat vocht in de pan zitten. Haal dan de deksel van de pan en laat de slowcooker zo een tijdje aan staan. Op deze manier kan het meeste vocht ontsnappen.

Gebruik je varkensvlees dan heeft dit 6 uur nodig op stand low. En gebruik je kip dan is 3 uur op low voldoende.

Vindaloo (slowcooker)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Crock-Pot Express, SlowcookerKeuken: Oosters, SlowcookerMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Slowcooker (6 uur low)

6

uren 
Tijd totaal

6

uren 

30

minuten

Met kruiden en specerijen uit je voorraadkast maak je een lekkere pittige curry met varkensvlees of kip.

Ingrediënten

  • 600 gram varkensvlees (of kippendijen)

  • 2 centimeter verse gember

  • 5 tenen knoflook

  • 3 uien

  • halve tot hele eetlepel sambal oelek

  • 1 theelepel gemalen kurkuma

  • 1 mespunt kaneel

  • 1 theelepel gemalen komijn

  • suiker naar smaak

  • 1 theelepel mosterdzaadjes of mosterd

  • 1 theelepel koriander of ketoembar

  • gedroogde chilivlokken naar smaak

  • 2 theelepels azijn

  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)

  • 100 milliliter water

  • zout en peper naar smaak

  • 2 eetlepels olie

  • verse kruiden zoals koriander/munt/peterselie

Hoe maak je het?

  • Je begint met het maken van de currypasta. Rasp de gember en doe deze in de vijzel samen met de mosterdzaadjes (of mosterd), korianderzaadjes, komijn, kurkuma, kaneel, chilivlokken en de suiker. Voeg hier 2 theelepels azijn aan toe en maak er een mooie pasta van. Deze zet je apart tot gebruik.Vindaloo
  • Snijd het vlees in blokjes, snipper de ui en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie in een (wok) pan en fruit hier op laag vuur de ui en de knoflook aan totdat de ui glazig ziet. Bestrooi het vlees met een snufje zout en peper en bak dit samen met de ui aan.Vindaloo
  • Voeg de currypasta toe en schep het geheel goed om. De tomatenblokjes en de sambal mogen er nu bij. Gebruik niet teveel sambal maar begin met een beetje. Later meer toevoegen kan altijd. Meng het goed door elkaar en voeg het water toe.
  • Schep alles over in de slowcooker. Laat de curry 6 uurtjes stoven op stand low. Als je kip gebruikt is de kooktijd iets korter, ongeveer 3 uurtjes op low. Dit verschilt per slowcooker. Zit er na de kooktijd veel vocht in de pan? Laat dan de deksel er een tijdje af zodat het meeste vocht ontsnapt. Roer het goed door elkaar.
  • Serveer de vindaloo met rijst en bestrooi met verse gehakte kruiden zoals koriander en munt.Vindaloo

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

6 Reacties

  1. Super lekkere vindaloo in de slowcooker gemaakt met kip, een flinke theelepel Sambel oelek maakt het lekker pittig maar niet al te heet. Lekker met atjar ketimun. Staat inmiddels in ons favorieten lijstje

  2. Jans damen

    Graag recepten voor in de slowcooker? BVD

  3. Goedemiddag ,

    Als ik dit gerecht in een stoofpan in de oven wil maken, hoelang en op welke temperatuur kan ik dat dan het beste doen ?
    Ik vind al deze gerechten echt geweldig !!
    Kan niet wachten om aan de slag te gaan !!

    Gina

    • Hoi Gina, bedankt voor je berichtje! In een stoofpan kun je het gewoon op een laag pitje of met een vlamverdeler laten staan. Hoe langer hoe lekkerder. Minimaal 3 uur heb je wel nodig. Check gewoon tussendoor even of het vlees al gaar is. Het kan niet mislukken. Groetjes, Simone

  4. Heb de Vindaloo gemaakt in de slowcooker,was helemaal lekker heb er klein beetje water bijgedaan 20 cl dat is genoeg als je het maakt in de slowcooker. Heb de curry iets gebonden met arrowroot.
    Deze komt in mijn archief voor de herhaling.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*