Eetspiratie » Vindaloo (slowcooker)
Vindaloo (slowcooker)

Vindaloo (slowcooker)

Als ik zeg vindaloo weet je misschien niet waar ik het over heb. Maar zeg ik pittige Indiase curry, dan heb je wellicht al een beetje een idee! Vindaloo of curry, hoe het ook heet maakt niet uit. Ik weet wel dat het heel erg lekker is. Het is een kruidig gerecht (met lekker veel knoflook) wat je perfect kunt bereiden in de slowcooker. Je bepaalt zelf hoe pittig je het wilt en ook welk soort vlees je het liefst wilt gebruiken. Ik heb dit keer gekozen voor varkensvlees, maar het kan ook met kip. Maak de curry zoals jij hem lekker vindt.

Schrik niet van de ingrediëntlijst, het meeste staat waarschijnlijk al in je voorraadkast. Je gaat beginnnen met het maken van een currypasta. In de Indofood keuken noemen we dat een boemboe. De currypasta maak je in een vijzel of lekker modern met een staafmixer of met behulp van een foodprocessor.

Dit is mijn versie van vindaloo. Net als bijvoorbeeld een massaman curry of rendang zijn er verschillende manieren om deze te maken. Houd je van meer pit? Gebruik dan meer pepers of sambal. Hou je van komijn? Gebruik dan iets meer. Maak je curry naar je eigen smaak.

Doordat je de curry in de slowcooker bereid kan er op het einde van de kooktijd best wat vocht in de pan zitten. Haal dan de deksel van de pan en laat de slowcooker zo een tijdje aan staan. Op deze manier kan het meeste vocht ontsnappen.

Gebruik je varkensvlees dan heeft dit 6 uur nodig op stand low. En gebruik je kip dan is 3 uur op low voldoende.

Vindaloo (slowcooker)

Recipe by Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Course: Crock-Pot Express, SlowcookerCuisine: Oosters, SlowcookerDifficulty: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minutes
Slowcooker (6 uur low)

6

hours 
Tijd totaal

6

hours 

30

minutes

Met kruiden en specerijen uit je voorraadkast maak je een lekkere pittige curry met varkensvlees of kip.

Ingrediënten

  • 600 gram varkensvlees (of kippendijen)

  • 2 centimeter verse gember

  • 5 tenen knoflook

  • 3 uien

  • halve tot hele eetlepel sambal oelek

  • 1 theelepel gemalen kurkuma

  • 1 mespunt kaneel

  • 1 theelepel gemalen komijn

  • suiker naar smaak

  • 1 theelepel mosterdzaadjes of mosterd

  • 1 theelepel koriander of ketoembar

  • gedroogde chilivlokken naar smaak

  • 2 theelepels azijn

  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)

  • 100 milliliter water

  • zout en peper naar smaak

  • 2 eetlepels olie

  • verse kruiden zoals koriander/munt/peterselie

Hoe maak je het?

  • Je begint met het maken van de currypasta. Rasp de gember en doe deze in de vijzel samen met de mosterdzaadjes (of mosterd), korianderzaadjes, komijn, kurkuma, kaneel, chilivlokken en de suiker. Voeg hier 2 theelepels azijn aan toe en maak er een mooie pasta van. Deze zet je apart tot gebruik.Vindaloo
  • Snijd het vlees in blokjes, snipper de ui en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie in een (wok) pan en fruit hier op laag vuur de ui en de knoflook aan totdat de ui glazig ziet. Bestrooi het vlees met een snufje zout en peper en bak dit samen met de ui aan.Vindaloo
  • Voeg de currypasta toe en schep het geheel goed om. De tomatenblokjes en de sambal mogen er nu bij. Gebruik niet teveel sambal maar begin met een beetje. Later meer toevoegen kan altijd. Meng het goed door elkaar en voeg het water toe.
  • Schep alles over in de slowcooker. Laat de curry 6 uurtjes stoven op stand low. Als je kip gebruikt is de kooktijd iets korter, ongeveer 3 uurtjes op low. Dit verschilt per slowcooker. Zit er na de kooktijd veel vocht in de pan? Laat dan de deksel er een tijdje af zodat het meeste vocht ontsnapt. Roer het goed door elkaar.
  • Serveer de vindaloo met rijst en bestrooi met verse gehakte kruiden zoals koriander en munt.Vindaloo

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE