Eetspiratie » Via Cannella in Cuijk
via cannella collage

Via Cannella in Cuijk

In mijn woonplaats Cuijk vind je één van de mooiste winkels van Nederland, namelijk Via Cannella!

Dit is natuurlijk niet ‘echt’ een ontdekking voor mij, want ik kende de winkel natuurlijk al. Maar nu hebben Tina en Assur – de gezichten van Via Cannella –  naast de huidige woonwinkel een aparte kookwinkel geopend. Het leek mij leuk om er iets over te schrijven, want dat past natuurlijk helemaal bij Eetspiratie! 

Via Cannella staat bekend om de prachtige winkelinrichting en mooie etalages. Via Cannella is echt een begrip in Cuijk en niet meer weg te denken uit het centrum.

Via Cannella 15
Via Canella 4

Eigenlijk kun je Via Cannella niet zomaar een winkel noemen, het is meer een beleving. Als je rondloopt in het woongedeelte – op de oude krakende witte houten vloer – zie je echt werkelijk op elk plekje en in elk hoekje iets moois staan.

Via Cannella 9
Via Cannella 10

Voor kinderen is er een speciaal gedeelte. Hier vind je artikelen zoals (houten) speelgoed, meubels, heerlijk zacht beddengoed en nog veel meer. Daarnaast is het woongedeelte, hier vind je werkelijk alles om je woning mee in te richten of te decoreren. Via een binnenplaatsje worden het kinder- en woongedeelte met elkaar verbonden. De kookwinkel van maar liefst 300 vierkante meter is in het pand ernaast gevestigd.

Via Cannella 7
Via Cannella 8

Het is heerlijk om op het binnenplaatsje rond te lopen. Ik krijg er een heel erg ‘zen’ gevoel van.

Je begrijpt dat ik dus erg blij ben met de kookwinkel. Dat is voor mij een soort walhalla! Hier vind je echt alles wat je maar nodig zou kunnen hebben in de keuken. Van een vleespennetje tot een handmixer. En uiteraard van goede kwaliteit. Ik weet uit ervaring dat goed keukengereedschap heel belangrijk is. Zo heb ik heel wat koekenpannen versleten en ben ik erachter gekomen dat het uiteindelijk goedkoper is als je in een degelijke pan investeert.

Via Canella 1
Via Canella 2

Bij Via Cannella springen de mooi gevulde kasten met keramiek (van o.a. Bunzlau) er echt uit. Zoveel keuze, kleuren en stijlen. Je moet dat echt zelf eens gaan bekijken.

Ben je op zoek naar een mooie broodplank, een pepermolen of een vijzel dan kun je hier zeker slagen. Mooi dik tafelzeil, mooie theepotten en bestek vind je hier ook allemaal. Ook simpele artikelen zoals losse theefilters en een meloenschepje (waar ik dus al een tijdje naar op zoek was) zijn hier verkrijgbaar.

Via Canella 3
Via Canella 6

De beroemde Le Creuset pannen, die vind je hier in alle kleuren en maten. Ook mijn slowcooker (een originele Crockpot) die ik wekelijks gebruik, heb ik bij Via Cannella gekocht. En ben je op zoek naar een cadeautje? Dan kun je hier zeker slagen. De cadeaubonnen worden er prachtig verpakt, dus daar kun je altijd mee voor de dag komen.

Via Cannella 11
Via Cannella 18

Dus ben je in de buurt van Cuijk en ben je enthousiast geworden over Via Cannella? Ga er dan zeker naartoe. Je bent wel even zoet met rondneuzen in deze winkel(s) en je gaat vast niet met lege handen naar huis. En als je er toch bent, maak dan ook een heerlijke wandeling langs de Maas want deze ligt bijna om de hoek!

Je vindt Via Cannella aan de Grotestraat 34 in Cuijk (nabij Nijmegen).

De openingstijden zijn:
Maandag 13.30-18.00 uur
dinsdag t/m donderdag 10.00 tot 18.00 uur
vrijdag 10.00-21.00 uur
zaterdag 10.00-17.00 uur

Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving. Er is een parkeergarage en er zijn een aantal grote parkeerplaatsen in en nabij het centrum.

Via Cannella is ook te vinden op facebook.

Dit artikel is niet gesponsord.

Via Cannella 19

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE