Eetspiratie » Tosti met kaas en avocado van Sesu Chops
Tosti Sesu Chops

Tosti met kaas en avocado van Sesu Chops

Dit is eigenlijk geen gewone tosti, maar een fancy ‘Grilled Cheese Sandwich’ met avocado. Dat klinkt al heel anders toch? Ik ben een groot fan van het blog Sesu Chops! Zij heeft net zoals ik een voorliefde voor Aziatische gerechten en ze heeft zelfs haar eigen Korean Food Lab. Ook hou ik van haar humor en vlotte schrijfstijl en haar foto’s zijn echt om van te watertanden. Leuk dat ik het recept van deze sandwich op Eetspiratie mag delen, want ik weet zeker dat jullie hem heerlijk gaan vinden! 

Ik heb deze sandwich natuurlijk zelf ook gemaakt en serieus, dit is echt mijn ding! Mijn favoriete comfort food! Sambal, rode ui, avocado en koriander… die combinatie is voor mij niet te weerstaan. Ik heb er een beetje mijn eigen draai aan gegeven met de producten die ik in huis had. Daarna heb ik deze sandwich lekker mindful opgegeten!

Wat heb je nodig?

  • 4 sneetjes volkoren of zuurdesem brood
  • ongeveer 80 gram (goed smeltende) kaas
  • 1 rijpe avocado in schijfjes gesneden
  • rode ui in halve maantjes gesneden
  • 2 theelepels sambal, zoals sambal badjak of oelek of plakjes jalapeno peper naar wens
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie of koriander
  • een handje verse spinazie of rucola
  • klontje roomboter of een drizzle olijfolie

Hoe maak je het?

Leg het brood op een snijplank en besmeer de sneetjes met een laagje sambal. Beleg 2 sneetjes royaal met de kaas, avocado, rode ui, peterselie of koriander en de spinazie of de rucola. Eindig met een plak kaas, want zo blijft de sandwich straks goed aan elkaar plakken. Leg de andere sneetjes erop en druk goed aan.

Verhit een koekenpan en smelt daarin de boter of gebruik een beetje olijfolie (in een tosti-apparaat zou het ook nog kunnen). Leg de sandwiches in de pan en druk ze nog een keer aan. Ik heb een deksel op de pan gedaan zodat de kaas goed smelt en dat de sandwich goed warm wordt. Als de kaas gesmolten is, zet je het vuur ietsjes hoger zodat de sandwich lekker bruin en knapperig wordt. Draai tussendoor een keer om. Als ze bruin zijn, haal je ze uit de pan en snijd je ze diagonaal door. En wil je helemaal los gaan, serveer er dan nog een lekkere chilisaus als dip bij!

Deze sandwich is geschikt als lunch, maar ook zeker als avondeten. Lekker comfort food voor een zaterdagavond op de bank!

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)