Eetspiratie » Tonijnsteak met couscous
Tonijnsteak met couscous

Tonijnsteak met couscous

Sommige mensen hebben een zwak voor een lekker biefstukje en ik heb dat met tonijnsteak. Ik zie dit als een luxe. Zo af en toe trakteer ik mezelf op dit mooie stuk vis. Tonijnsteak kun je ingevroren de supermarkt kopen maar vers is toch echt het lekkerst. Er is een witte soort en een roze soort, ze zijn allebei lekker.

Wat ik het allerliefst eet bij deze steak is een lekkere olie. Op Ibiza heb ik bijna dagelijks vis gegeten met Aceite Ajo y Perecil oftewel knoflook- peterselieolie. En die smaakt dus perfect bij deze tonijnsteak. Meer heb je eigenlijk niet nodig.

Kijk hier voor het recept van knoflook- peterselieolie.

Ik serveer de steak met couscous en een simpele salade. De couscous is lekker licht en fluffy en past perfect bij dit stukje vis.

Tonijnsteak met couscous

Tonijnsteak met couscous

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: WereldkeukenKeuken: VisNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Tonijnsteak met knoflook- peterselieolie is een keer iets anders dan de bekende biefstuk.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 4 4 tonijnsteaks

  • 200 gram 200 couscous

  • 300 milliliter 300 water

  • 2 eetlepels 2 olie

  • zout en peper naar smaak

  • partjes citroen

  • 100 milliliter 100 knoflook- peterselieolie (zie recept hierboven)

Bereiding:

  • Begin als eerste met het maken van de olie.
  • Laat de tonijnsteaks ontdooien of laat verse steaks een beetje op kamertemperatuur komen.
  • Bereid de couscous. Het lekkerst is om deze te stomen. Bereid eventueel de groeten die je bij de tonijnsteaks wilt serveren.
  • De tonijnsteaks bak je op het allerlaatst, net voordat je gaat serveren. Laat de grillpan goed heet worden. Dep de steaks aan beide kanten droog met keukenpapier.
  • Bestrijk de steaks aan beide kanten met olie en bestrooi met een flinke snuf zout en peper.
  • Leg de steaks op de hete grill. Voel met een tang of de steaks loskomen van de grillpan, pas dan zijn ze klaar om omgedraaid te worden. Draai de steaks altijd met een tang en niet met een vork. Bak de steaks in ongeveer 3 tot 4 minuten gaar (zo vind ik hem zelf het lekkerst). Het mag nog een beetje roze zijn van binnen.
  • Serveer de steaks op de couscous met partjes citroen ernaast en drizzle de olie overheen.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)