Tonijnsteak met couscous

Tonijnsteak met couscous

Iets wat ik erg lekker vind maar niet zo vaak eet is tonijsteak. Ik zie tonijnsteak echt als een soort biefstukje waar ik mezelf zo af en toe op trakteer. Ook wil ik niet teveel tonijn kopen maar vooral veel variëren met verschillende vissoorten. Maar een goede tonijnsteak op zijn tijd is erg lekker. Ik maakte tonijnsteak met couscous en serveerde er mijn favoriete olie uit Ibiza bij, olie met peterselie en knoflook.

Je kunt bij de visboer verse tonijnsteak kopen en in de supermarkt vind je ze in de vriezer. Er zijn verschillende soorten tonijnsteak, namelijk een witte en een roze. Ze zijn allebei even lekker. Vers is lekkerder dan uit de diepvries vind ik persoonlijk. Dit recept is niet compleet zonder de olie met peterselie en knoflook, je maakt dus eigenlijk 2 recepten. De olie kun je in diverse recepten gebruiken dus maak vooral een potje van dit heerlijke goedje!

Wat heb je nodig?

  • 4 tonijnsteaks (1 per persoon)
  • 200 gram couscous
  • 300 milliliter kokend water
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper
  • partjes citroen
  • olie met peterselie en knoflook

Hoe maak je het?

Als de de olie met peterselie en knoflook bij de tonijnsteaks wilt serveren dan maak je die als eerste.

Tonijnsteaks uit de diepvries laat je eerst geruime tijd in de koelkast of een paar uur van tevoren op kamertemperatuur ontdooien. Verse steaks haal je een kwartiertje voor het bakken uit de koelkast.

Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Ik gebruik 300 milliliter kokend water op 200 gram couscous. Doe de couscous in een schaal, giet het water erop en dek het af met een bord. Roer de couscous los met een vork en laat het staan tot gebruik.

Hoe nu verder?

Bereid ondertussen alvast groenten die je lekker vind. Broccoli, boontjes of een salade passen prima bij een tonijnsteak.

Nu ga je de tonijnsteaks bakken. Dit doe je als laatste, net voor het opdienen van het eten. Laat een grillpan heel heet worden en zet je afzuigkap aan. Dep de steaks met flink wat keukenpapier aan beide kanten droog. Besmeer beide kanten met olie en bestrooi de steaks met een flinke snuf zout en zwarte peper.

Leg de steaks op een hete grillpan. Voel met een tang of de steaks loskomen van de grillpan, dan zijn ze klaar om omgedraaid te worden. Draai de steaks altijd met een tang en niet met een vork! Bak de steaks in ongeveer 3 tot 4 minuten gaar (zo vind ik hem zelf het lekkerst). Het mag nog een beetje roze zijn van binnen.

Serveer de steaks op de couscous en drizzle er een beetje van de olie overheen en de groenten of de salade ernaast.

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*