Eetspiratie » Tonijnsteak met couscous
Tonijnsteak met couscous

Tonijnsteak met couscous

Sommige mensen hebben een zwak voor een lekker biefstukje en ik heb dat met tonijnsteak. Ik zie dit als een luxe. Zo af en toe trakteer ik mezelf op dit mooie stuk vis. Tonijnsteak kun je ingevroren de supermarkt kopen maar vers is toch echt het lekkerst. Er is een witte soort en een roze soort, ze zijn allebei lekker.

Wat ik het allerliefst eet bij deze steak is een lekkere olie. Op Ibiza heb ik bijna dagelijks vis gegeten met Aceite Ajo y Perecil oftewel knoflook- peterselieolie. En die smaakt dus perfect bij deze tonijnsteak. Meer heb je eigenlijk niet nodig.

Kijk hier voor het recept van knoflook- peterselieolie.

Ik serveer de steak met couscous en een simpele salade. De couscous is lekker licht en fluffy en past perfect bij dit stukje vis.

Tonijnsteak met couscous

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: WereldkeukenKeuken: VisMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Tonijnsteak met knoflook- peterselieolie is een keer iets anders dan de bekende biefstuk.

Ingrediënten

  • 4 tonijnsteaks

  • 200 gram couscous

  • 300 milliliter water

  • 2 eetlepels olie

  • zout en peper naar smaak

  • partjes citroen

  • 100 milliliter knoflook- peterselieolie (zie recept hierboven)

Hoe maak je het?

  • Begin als eerste met het maken van de olie.
  • Laat de tonijnsteaks ontdooien of laat verse steaks een beetje op kamertemperatuur komen.
  • Bereid de couscous. Het lekkerst is om deze te stomen. Bereid eventueel de groeten die je bij de tonijnsteaks wilt serveren.
  • De tonijnsteaks bak je op het allerlaatst, net voordat je gaat serveren. Laat de grillpan goed heet worden. Dep de steaks aan beide kanten droog met keukenpapier.
  • Bestrijk de steaks aan beide kanten met olie en bestrooi met een flinke snuf zout en peper.
  • Leg de steaks op de hete grill. Voel met een tang of de steaks loskomen van de grillpan, pas dan zijn ze klaar om omgedraaid te worden. Draai de steaks altijd met een tang en niet met een vork. Bak de steaks in ongeveer 3 tot 4 minuten gaar (zo vind ik hem zelf het lekkerst). Het mag nog een beetje roze zijn van binnen.
  • Serveer de steaks op de couscous met partjes citroen ernaast en drizzle de olie overheen.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

drie − een =