Eetspiratie » Thaise zoete chilisaus
Thaise zoete chilisaus

Thaise zoete chilisaus

Thaise zoete chilisaus is een variant op sweet chilisaus. Iedereen kent de lekkere zoete saus die vaak bij loempia’s geserveerd wordt. Door de toevoeging van Thaise vissaus en sojasaus krijgt deze saus een diepere en vollere smaak wat ik persoonlijk net iets lekkerder vind dan de zoete variant. De limoen maakt het weer lekker fris.

Chilisaus serveer je bij een gerecht of verwerk je in een gerecht om het een zoete smaak mee te geven. Ook is het erg geschikt om bijvoorbeeld vlees een glanzend en sticky laagje te geven zoals bijvoorbeeld spareribs. Ik gebruik het ook als smaakmaker bij dit recept met kip.

Thaise zoete chilisaus

Deze saus is ook lekker als dipsaus. Ik eet het regelmatig met (tortilla)chips of dip er stukjes cassave kroepoek in. En natuurlijk is chilisaus onmisbaar bij loempia’s, pangsit goreng of bapao’s. Zelfgemaakte chilisaus kun je in een schone glazen pot een paar dagen bewaren in de koelkast. Wil je deze saus vegan maken, kies dan voor een veganistische vissaus. Deze kun je kopen bij de toko.

Thaise zoete chilisaus

Thaise zoete chilisaus

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 1 stem
Keuken: ThaisNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

250

milliliter
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

20

minuten

Zoete chilisaus kent iedereen wel maar deze Thaise zoete chilisaus is net iets voller en frisser van smaak door de vissaus en limoen.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 125 milliliter azijn

  • 75 milliliter water

  • 1 eetlepel Thaise vissaus

  • 3 tenen knoflook

  • 2 eetlepels sojasaus

  • 3 eetlepels (palm)suiker

  • 2-3 rode pepers

  • 3-4 theelepels maizena + eetlepel water

  • sap van een halve limoen + theelepel rasp

Bereiding:

  • Snijd de steeltjes van de pepers en snijd deze zo fijn mogelijk. Laat de zaadjes en zaadlijsten erin want dat geeft ook pit. Rasp de knoflook en doe alle ingrediënten (behalve de maizena) in een steelpan.
  • Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat het 10 minuten op een zacht vuurtje staan. Als de stukjes peper zacht zijn en de suiker is opgelost dan kun je gaan pureren.
  • Pureer de saus met een staafmixer. Maak de maizena aan met een eetlepel water en voeg dit aan de chilisaus toe. Roer het goed door elkaar tot de saus dikker wordt. Is hij niet dik genoeg naar je zin? Voeg dan nogmaals een klein papje van maizena toe. Naarmate de saus afkoelt zal hij nog iets meer indikken.
Thaise zoete chilisaus

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT RECEPT DELEN?

Meer informatie over het delen van artikel van Eetspiratie of social media of op andere websites vind je hier:

Recepten delen

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Deze pagina bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)