Thaise zoete chilisaus

Thaise zoete chilisaus

Iedereen kent de lekkere zoete saus die vaak bij loempia’s geserveerd wordt. Deze Thaise zoete chilisaus is een variant op de bekende sweet chilisaus. Door de toevoeging van Thaise vissaus en sojasaus krijgt deze saus een diepere en vollere smaak wat ik persoonlijk net iets lekkerder vind dan de zoete variant. De limoen maakt het weer lekker fris.

Chilisaus serveer je bij een gerecht of verwerk je in een gerecht om het een zoete smaak mee te geven. Ook is het erg geschikt om bijvoorbeeld vlees een glanzend en sticky laagje te geven zoals bijvoorbeeld spareribs. Ik gebruik het ook als smaakmaker bij dit recept met kip.

Deze saus is ook lekker als dipsaus. Ik eet het regelmatig bij tortillachips of dip er stukjes cassave kroepoek in. Het is ook heerlijk bij zoete aardappelfriet. En natuurlijk is dit onmisbaar bij loempia’s, pangsit goreng of bapao’s.

Wat heb je nodig?

  • 125 milliliter azijn

  • 75 milliliter water

  • 1 eetlepel Thaise vissaus

  • 3 tenen knoflook

  • 2 eetlepels sojasaus

  • 3 eetlepels palmsuiker

  • 2 tot 3 rode pepers

  • sap van een halve limoen + theelepel rasp

  • 3 tot 4 theelepels maizena + eetlepel water

Hoe maak je het?

  • Snijd de steeltjes van de pepers en snijd deze zo fijn mogelijk. Laat de zaadjes en zaadlijsten erin want dat geeft ook pit. Rasp de knoflook en doe alle ingrediënten (behalve de maizena) in een steelpan.
  • Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat het 10 minuten op een zacht vuurtje staan. Als de stukjes peper zacht zijn en de suiker is opgelost dan kun je gaan pureren.
  • Pureer de saus met een staafmixer. Maak de maizena aan met een eetlepel water en voeg dit aan de chilisaus toe. Roer het goed door elkaar tot de saus dikker wordt. Is hij niet dik genoeg naar je zin? Voeg dan nogmaals een klein papje van maizena toe. Naarmate de saus afkoelt zal hij nog iets meer indikken.
Thaise zoete chilisaus

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*