Tahoe (tofu) omelet

Tahoe (tofu) omelet

Ben je nog niet zo bekend met het product tahoe (of tofu)? Dan is dit recept voor een tahoe (tofu) omelet misschien wel fijn om eens uit te proberen. Ook is dit een handig recept voor als je bijvoorbeeld een vegetariër te eten krijgt. Of voor als je een dagje geen vlees wilt eten. Deze omelet is erg vullend en de toppings en de dressing maken het extra lekker.

Ik gebruik zelf altijd de term tahoe zoals ik dat van thuis uit gewend ben. De Chinese benaming voor dit sojaproduct is tofu. In de supermarkten wordt het vaak als tofu verkocht. In de toko vind je het eerder als tahoe. Maar voor de duidelijkheid, het is hetzelfde product.

wat heb je nodig voor 1 omelet?

  • half blok tahoe (uitgelekt)

  • 2 eieren

  • flinke teen knoflook geraspt

  • kwart van een komkommer

  • bosuitje

  • handje schoongemaakte taugé

  • verse munt blaadjes

  • olie om in te bakken

  • eetlepel mayonaise

  • scheutje sojasaus

  • 2 eetlepels citroensap

  • zout en peper

  • snufje gedroogde chilivlokken

  • theelepel geroosterde sesamzaadjes

Hoe maak je het?

  • Prak een een kom de tahoe fijn met een vork. Voeg hieraan 2 eieren toe, fijngesnipperde knoflook en een snufje zout en peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en giet het tahoe/eimengsel erin. Laat dit op een zacht vuur rustig bakken en stollen.
  • De omelet heeft even de tijd nodig om stevig te worden. Hij moet aan de onderkant goed bruin en stevig zijn voordat je hem gaat omdraaien. Omdraaien kun je eventueel doen met behulp van een deksel. Terwijl de omelet gaar wordt ga je de dressing maken en de groenten snijden en voorbereiden.
  • Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de sojasaus, citroensap, zout en peper.
  • Snijd de komkommer in reepjes, spoel de taugé even af onder de hete kraan en snijd de bosui in ringetjes.
  • Leg de omelet op een bord. Besprenkel deze royaal met de dressing. Verdeel de reepjes komkommer, taugé en bosui erboven en garneer met de sesamzaadjes en voor wat meer pit gedroogde chilivlokken. Als laatste voeg je de blaadjes munt toe en nog een klein beetje van de dressing.

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*