Eetspiratie » Tahoe (tofu) omelet
Tahoe (tofu) omelet

Tahoe (tofu) omelet

Ben je nog niet zo bekend met het product tahoe (of tofu)? Dan is dit recept voor tahoe omelet (tahoe telor) misschien wel een goed recept om eens uit te proberen. Het is lekker en vullend en heel makkelijk te maken. Daarnaast is het ook geschikt voor vegetariërs.

Ik gebruik zelf altijd de term tahoe zoals ik dat van thuis uit gewend ben. De Chinese benaming voor dit sojaproduct is tofu. In de supermarkten wordt het vaak als tofu verkocht. In de toko vind je het eerder als tahoe of tahu. Maar voor de duidelijkheid, het is hetzelfde product.

Tahu telor is een snel en simpel gerecht. Zelf vind ik het ideaal als lunch maar het is ook een prima maaltijd als je snel iets op tafel wil zetten maar wel iets lekkers wilt eten. Serveer bij de omelet een dressing van pindasaus (klik hier voor het recept).

Tahoe (tofu) omelet

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Indofood, VegetarischKeuken: IndofoodMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

1

persoon
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Maak met eieren, tahoe en een dressing een lekkere vegetarische omelet.

Ingrediënten

  • 180 – 200 gram tahoe

  • 2 eieren

  • 1 teen knoflook

  • kwart van een komkommer

  • 1 bosui

  • 1 handje schoongemaakte taugé

  • verse kruiden: koriander/selderij

  • 1 eetlepel olie

  • pindasaus volgens bovenstaand recept

  • optioneel: gebakken uitjes/chili vlokken

Hoe maak je het?

  • Laat de tahoe uitlekken. Het snelst gaat dit door er iets zwaars op te zetten.
  • Prak een een kom de tahoe fijn met een vork. Voeg hieraan 2 eieren toe, fijngesnipperde knoflook en een snufje zout en peper.
  • Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en giet het tahoe/eimengsel erin. Laat dit op een zacht vuur rustig bakken en stollen.
  • De omelet heeft even de tijd nodig om stevig te worden. Hij moet aan de onderkant goed bruin en stevig zijn voordat je hem gaat omdraaien. Omdraaien kun je eventueel doen met behulp van een deksel. Terwijl de omelet gaar wordt ga je de pindadressing maken en de groenten snijden en voorbereiden.
  • Snijd de komkommer in reepjes, spoel de taugé even af onder de hete kraan en snijd de bosui in ringetjes.
  • Leg de gare omelet op een bord. Besprenkel deze royaal met de pindadressing. Verdeel de reepjes komkommer, taugé en bosui erboven en garneer met gebakken uitjes en voor wat meer pit gedroogde chilivlokken.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

6 + achttien =