Eetspiratie » Tahoe (tofu) omelet
Tahoe (tofu) omelet

Tahoe (tofu) omelet

Tahoe (tofu) omelet, een goed gevulde omelet met een lekkere pindadressing. Ben je nog niet zo bekend met het product tahoe (of tofu)? Dan is dit recept voor tahoe omelet (tahoe telor) misschien wel een goed recept om eens uit te proberen. Het is lekker en vullend en heel makkelijk te maken. Daarnaast is het ook geschikt voor vegetariërs.

Ik gebruik zelf altijd de term tahoe zoals ik dat van thuis uit gewend ben. De Chinese benaming voor dit sojaproduct is tofu. In de supermarkten wordt het vaak als tofu verkocht. In de toko vind je het eerder als tahoe of tahu. Maar voor de duidelijkheid, het is hetzelfde product. Er zijn twee varianten van tahoe te koop, silken tofu en firm tofu. Voor mijn recepten gebruik ik meestal de firm (de stevige) variant en ook bij dit recept voor tahoe (tofu) omelet.

Tahoe (tofu) omelet

Tahu telor is een snel en simpel gerecht. Zelf vind ik het ideaal als lunch maar het is ook een prima maaltijd als je snel iets op tafel wil zetten maar wel iets lekkers wilt eten. Serveer bij de omelet een dressing van pindasaus. Het recept voor je pindasaus kun je hier vinden. Het handigst is dat je eerst begint met het laten uitlekken van de tahoe. Terwijl de tahoe uitlekt maak je de pindasaus. Vervolgens ga je de omelet bakken en de topping voorbereiden. Als topping gebruik ik taugé, bosui en andere verse groene kruiden die ik in huis heb.

Tahoe (tofu) omelet

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Indofood, Vegetarisch, Indische en Indonesische gerechtenKeuken: Indofood, Indische en Indonesische gerechtenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

1

persoon
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Maak met eieren, tahoe en een dressing een lekkere vegetarische omelet.

Ingrediënten

  • 180 – 200 gram tahoe

  • 2 eieren

  • 1 teen knoflook

  • kwart van een komkommer

  • 1 bosui

  • 1 handje schoongemaakte taugé

  • verse kruiden: koriander/selderij

  • 1 eetlepel olie

  • pindasaus volgens bovenstaand recept

  • optioneel: gebakken uitjes/chili vlokken

Hoe maak je het?

  • Laat de tahoe uitlekken. Het snelst gaat dit door er iets zwaars op te zetten of een speciale tofu pers te gebruiken. Na 15 minuten is het meeste vocht eruit en kun je het verder gaan verwerken.
  • Maak ondertussen de pindasaus volgens bovenstaand recept.
  • Prak in een kom de tahoe fijn met een vork. Voeg hieraan twee eieren toe, fijngehakte knoflook en een snufje zout en peper.
  • Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en giet het tahoe/eimengsel erin. Laat dit op een zacht vuur rustig bakken en stollen. Heb vooral geduld.
  • De omelet heeft even de tijd nodig om stevig te worden. Hij moet aan de onderkant goed bruin en stevig zijn voordat je hem gaat omdraaien. Omdraaien kun je eventueel doen met behulp van een deksel.
  • Snijd de komkommer in reepjes, maak de taugé schoon en spoel de taugé even af onder de warme kraan en snijd de bosui in ringetjes.
  • Leg de gare omelet op een bord. Besprenkel deze royaal met de pindasaus. Verdeel de reepjes komkommer, taugé en bosui erboven en garneer met gebakken uitjes en voor wat meer pit gedroogde chilivlokken.

Aantekeningen

  • In plaats van een pindadressing kun je ook soja mayonaise als dressing maken. Meng mayonaise met sojasaus en citroensap. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Drizzle dit over de omelet.
  • Liever een omelet zonder tahoe? Klik dan hier voor het recept van een Indische omelet.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE