Tahoe (tofu) omelet, een goed gevulde omelet met een lekkere pindadressing. Ben je nog niet zo bekend met het product tahoe (of tofu)? Dan is dit recept voor tahoe omelet (tahoe telor) misschien wel een goed recept om eens uit te proberen. Het is lekker en vullend en heel makkelijk te maken. Daarnaast is het ook geschikt voor vegetariërs.
Ik gebruik zelf altijd de term tahoe zoals ik dat van thuis uit gewend ben. De Chinese benaming voor dit sojaproduct is tofu. In de supermarkten wordt het vaak als tofu verkocht. In de toko vind je het eerder als tahoe of tahu. Maar voor de duidelijkheid, het is hetzelfde product. Er zijn twee varianten van tahoe te koop, silken tofu en firm tofu. Voor mijn recepten gebruik ik meestal de firm (de stevige) variant en ook bij dit recept voor tahoe (tofu) omelet.
Tahoe (tofu) omelet
Tahu telor is een snel en simpel gerecht. Zelf vind ik het ideaal als lunch maar het is ook een prima maaltijd als je snel iets op tafel wil zetten maar wel iets lekkers wilt eten. Serveer bij de omelet een dressing van pindasaus. Het recept voor je pindasaus kun je hier vinden. Het handigst is dat je eerst begint met het laten uitlekken van de tahoe. Terwijl de tahoe uitlekt maak je de pindasaus. Vervolgens ga je de omelet bakken en de topping voorbereiden. Als topping gebruik ik taugé, bosui en andere verse groene kruiden die ik in huis heb.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)