Eetspiratie » Tahoe met sojadressing
Tahoe met sojadressing

Tahoe met sojadressing

Tahoe met sojadressing, een simpel recept met weinig ingrediënten dat smaakt naar een gerechtje uit een Oosters restaurant. Dat ik gek ben op tahoe dat is inmiddels wel duidelijk. Aan recepten met dit lekkere soja product ontbreekt het niet op mijn blog. Uit de hoeveelheid recepten blijkt wel dat je heel veel met een blok tahoe kunt doen. Het heeft ook niet veel nodig, een lekkere dressing is al voldoende om een mooi gerechtje op tafel te zetten.

Tahoe en tofu is hetzelfde product. In de winkel koop je het als tofu, dit is de Chinese benaming voor dit soja product. Zelf noem ik het tahoe, zo noemt men dit product in de Indonesische keuken en dit is de benaming zoals ik het gewend ben van thuis uit. Dit gerecht is zowel vegetarisch als vegan.

Tahoe met sojadressing

Ik wordt blij van de meest simpele gerechten, zo ook van dit gerecht. Subtiele smaken, licht en Oosters dat is mijn ding. Dit gerechtje kun je gewoon zo, op zichzelf eten. Er hoeft niet perse iets ‘bij’. Eet het voor de gezelligheid met stokjes voor de Oosterse beleving, dat maakt het extra lekker! Wil je het ergens bij serveren dan kan dat natuurlijk prima. Met rijst zal het heerlijk smaken maar het kan ook een aanvulling zijn bij sushi of dumplings (dim sum). Bij een rijsttafel zou dit gerecht ook goed tot zijn recht komen. Je kunt er alle kanten mee op.

Tahoe met sojadressing

Recept van Simone | Eetspiratie Categorie: Indische en Indonesische recepten, Indofood, Oosterse recepten, Vegan, Vegetarisch
Hoeveelheid

4

personen
Tijd totaal

0

minuten

Ingrediënten

  • 1 blok tahoe (300 – 375 gram)

  • 2 bosuitjes

  • 4 eetlepels Japanse sojasaus

  • gedroogde chilivlokken naar smaak

  • 2 theelepels suiker

  • 1 teen knoflook geraspt

  • 2 theelepels sesamolie

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

  • olie

  • zwarte peper naar smaak

Hoe maak je het?

  • Haal de tahoe uit de verpakking, laat deze uitlekken en pers al het vocht eruit. Dit kun je doen met een speciale ‘tofu pers’ of door de tahoe in een vergiet te leggen en er iets zwaars (zoals een vijzel) op te plaatsen. Na 15 minuten is het meeste vocht eruit en is de tahoe klaar voor verwerking.
  • Snijd de tahoe in plakken en snijd de plakken in vierkantjes. Dep ze droog met een keukenpapiertje en verhit olie (de bodem mag volledig bedekt zijn) in een koekenpan. Bak de tahoe rondom bruin en licht krokant. Laat dit uitlekken op een keukenpapiertje en bestrooi met een snufje zout. Zet even apart.
  • Maak een dressing van sojasaus, sesamolie, suiker, chilivlokken, geraspte knoflook, zwarte peper en citroensap. Proef of de smaak naar wens is en pas indien nodig de dressing aan. Snijd de bosui in ringetjes en rooster de sesamzaadjes.
  • Schik de blokjes tahoe dakpansgewijs op een mooi bord en schep de dressing eroverheen. Bestrooi met geroosterde sesamzaadjes en ringetjes bosui. Serveer direct.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE