Tahoe met sojadressing

Tahoe met sojadressing

Dit gerechtje met tahoe en sojadressing is heerlijk. Het is een simpel recept met weinig ingrediënten, dat smaakt naar een gerechtje uit een Oosters restaurant. In de supermarkt bij de vegetarische producten zie je misschien weleens een wit blok in een bakje water liggen (wat lijkt op spongebob) maar je hebt geen idee wat je ermee moet. Maar waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van tofu, tahoe is hetzelfde product, het is gemaakt van sojabonen. In Indonesië noemt men dit product tahoe en in China is het tofu. Ik noem het altijd tahoe. Dan weet je dat ook weer!
Men noemt tahoe een vleesvervanger maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Je kunt het eten als vervanger van vlees maar tahoe is veel meer dan dat. Je kunt er de lekkerste gerechten mee maken. In Oosterse landen wordt tahoe of tofu gewoon als gerecht gegeten en niet als vervanger voor vlees.

Wat heb je nodig?

  • 1 blok tahoe
  • 2 bosuitjes in dunnen ringetjes gesneden
  • 2 eetlepels sojasaus (lees hier alles over sojasaus)
  • snufje gedroogde chilivlokken
  • 1 tot 2 theelepels palm of (kokosbloesem) suiker of een kneepje honing
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 2 theelepels sesamolie
  • kneepje citroensap
  • geroosterde sesamzaadjes
  • kokosolie of rijstolie om de tahoe in te bakken

Hoe maak je het?

Laat de tahoe uitlekken en snijd het blok horizontaal doormidden zodat je twee plakken hebt. Vervolgens snijd je die plakken in de lengte door de helft en uit elke plak snijd je 4 vierkantjes. Het maakt niet uit hoe je het snijd als je uiteindelijk maar mooie vierkantjes krijgt.

Dep de tahoe goed droog met keukenpapier en verhit ruim olie in een wok. Bak nu de stukjes tahoe totdat ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Bak ze niet te lang anders worden ze droog. Als ze een beetje gebruind zijn, zijn ze goed. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Maak ondertussen een dressing van de sojasaus, de bosui, chilivlokken, suiker, knoflook, sesamolie en citroensap. Proef of het op smaak is en voeg eventueel een klein beetje verse zwarte peper toe of naar wens nog een beetje citroensap.

Schik de plakjes tahoe op een mooi bord, leg ze dakpansgewijs neer en schep de sojadressing eroverheen. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes en garneer met nog wat ringetjes bosui. Lekker bij een oosters rijstgerecht of bij sushi.

Voor meer tahoe inspiratie kijk hier.

Gerecht voor bij de sushi

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*