Eetspiratie » Speltpannenkoeken
Speltpannenkoeken

Speltpannenkoeken

Pannenkoeken! Iedereen lust wel een pannenkoek toch? Of hij nu hartig is of zoet, gevuld of opgerold, pannenkoeken zijn lekker en makkelijk om te maken. Maar hoe maak je nu een heerlijke stapel pannenkoeken?

Meelsoorten

Je hebt voor het maken van pannenkoeken niet zoveel ingrediënten nodig. Met meel, eieren en melk kom je al een heel eind. Of je nu volkorenmeel, witte bloem, amandelmeel of boekweit gebruikt, je kunt bijna van elke meelsoort pannenkoeken bakken.

In dit recept heb ik half speltbloem, half volkoren speltmeel gebruikt. Als je alleen meel gebruikt worden je pannenkoeken vrij zwaar. In bloem zitten natuurlijk bijna geen voedingsstoffen, door het te combineren met volkoren meel krijg je toch nog wat vezels binnen.

Melksoorten

Voor het bakken van pannenkoeken gebruik je meestal melk. Maar je kunt ook prima plantaardige melk gebruiken. Rijstmelk, havermelk en kokosmelk zijn prima vervangers voor koemelk.

En heb je geen melk in huis? Gebruik dan als alternatief Griekse yoghurt, karnemelk of kefir.

Speltpannenkoeken

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Lunch, OntbijtKeuken: WereldkeukenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

30

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Simpele pannenkoeken van speltbloem en speltmeel.

Ingrediënten

  • 250 gram speltbloem

  • 250 gram speltmeel

  • 2 eieren

  • 450 tot 500 milliliter melk

  • snufje zout

  • 1 theelepel bakpoeder

  • klontjes roomboter om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Maak een beslag van het meel, eieren, melk, zout en bakpoeder. Roer dit goed met een garde door elkaar. Is het beslag te dun? Voeg dan nog wat meel toe. Is het beslag te dik? Voeg dan nog wat extra melk toe.
  • Laat een klontje boter smelten in een grote koekenpan en schep 3 tot 4 hoopjes van het beslag in de pan.
  • Wacht tot er bubbeltjes verschijnen en draai dan pas de pannenkoekjes om. Leg ze op een bord en dek even af. Bak tot het beslag op is.
  • Serveer met jam, honing, yoghurt en vers fruit. De pannenkoekjes kun je ook prima bewaren in de koelkast of invriezen met een bakpapiertje ertussen. Je warmt ze makkelijk op in een koekenpan.

Aantekeningen

  • Ben je ook gek op pannenkoeken en eet je ook graag avocado? Bak dan eens avocado pannenkoekjes! Het lijkt misschien een vreemde combinatie maar het is echt heel erg lekker. Kijk hier voor het recept.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

zeventien + 18 =