Eetspiratie » Speltpannenkoeken
Speltpannenkoeken

Speltpannenkoeken

Speltpannenkoeken, gewoon pannenkoeken maar dan gemaakt met speltmeel. Iedereen lust zo nu en dan wel een pannenkoek toch? Of hij nu hartig is of zoet, gevuld of opgerold, pannenkoeken zijn lekker en makkelijk om te maken. Ideaal als ontbijt, lunch of als je echt niks meer in huis hebt behalve meel, melk en een ei.

Je hebt voor het maken van pannenkoeken niet zoveel ingrediënten nodig. Met meel, eieren en melk kom je al een heel eind. Of je nu volkorenmeel, witte bloem, amandelmeel of boekweit gebruikt, je kunt bijna van elke meelsoort pannenkoeken bakken.

Speltpannenkoeken

In dit recept heb ik half speltbloem, half volkoren speltmeel gebruikt. Als je alleen meel gebruikt worden je pannenkoeken vrij zwaar. In bloem zitten natuurlijk bijna geen voedingsstoffen, door het te combineren met volkoren meel krijg je toch nog wat vezels binnen. Voor het bakken van pannenkoeken gebruik je meestal melk. Maar je kunt ook prima plantaardige melk gebruiken. Rijstmelk, havermelk en kokosmelk zijn prima om pannenkoeken mee te bakken. En heb je geen melk in huis? Gebruik dan als alternatief Griekse yoghurt of karnemelk.

Speltpannenkoeken

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Lunch, OntbijtKeuken: WereldkeukenNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

30

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Simpele pannenkoeken van speltbloem en speltmeel.

Ingrediënten

  • 250 gram 250 speltbloem

  • 250 gram 250 speltmeel

  • 2 2 eieren

  • 450 tot 500 milliliter 450 tot 500 melk

  • snufje snufje zout

  • 1 theelepel 1 bakpoeder

  • klontjes klontjes roomboter om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Maak een beslag van het meel, eieren, melk, zout en bakpoeder. Roer dit goed met een garde door elkaar. Is het beslag te dun? Voeg dan nog wat meel toe. Is het beslag te dik? Voeg dan nog wat extra melk toe.
  • Laat een klontje boter smelten in een grote koekenpan en schep 3 tot 4 hoopjes van het beslag in de pan.
  • Wacht tot er bubbeltjes verschijnen en draai dan pas de pannenkoekjes om. Leg ze op een bord en dek even af. Bak tot het beslag op is.
  • Serveer met jam, honing, yoghurt en vers fruit. De pannenkoekjes kun je ook prima bewaren in de koelkast of invriezen met een bakpapiertje ertussen. Je warmt ze makkelijk op in een koekenpan.

Aantekeningen

  • Ben je ook gek op pannenkoeken en eet je ook graag avocado? Bak dan eens avocado pannenkoekjes! Het lijkt misschien een vreemde combinatie maar het is echt heel erg lekker. Kijk hier voor het recept.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE