Speltpannenkoeken, gewoon pannenkoeken maar dan gemaakt met speltmeel. Iedereen lust zo nu en dan wel een pannenkoek toch? Of hij nu hartig is of zoet, gevuld of opgerold, pannenkoeken zijn lekker en makkelijk om te maken. Ideaal als ontbijt, lunch of als je echt niks meer in huis hebt behalve meel, melk en een ei.
Je hebt voor het maken van pannenkoeken niet zoveel ingrediënten nodig. Met meel, eieren en melk kom je al een heel eind. Of je nu volkorenmeel, witte bloem, amandelmeel of boekweit gebruikt, je kunt bijna van elke meelsoort pannenkoeken bakken.
Speltpannenkoeken
In dit recept heb ik half speltbloem, half volkoren speltmeel gebruikt. Als je alleen meel gebruikt worden je pannenkoeken vrij zwaar. In bloem zitten natuurlijk bijna geen voedingsstoffen, door het te combineren met volkoren meel krijg je toch nog wat vezels binnen. Voor het bakken van pannenkoeken gebruik je meestal melk. Maar je kunt ook prima plantaardige melk gebruiken. Rijstmelk, havermelk en kokosmelk zijn prima om pannenkoeken mee te bakken. En heb je geen melk in huis? Gebruik dan als alternatief Griekse yoghurt of karnemelk.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE