Snelle appelscheptaart met kruimeldeeg, een taart die je niet netjes hoeft te eten. Je hoeft er ook geen bakker voor te zijn want het is een kwestie van appels in stukjes snijden en een simpel kruimeldeeg maken. Er zijn ook maar weinig ingrediënten nodig voor deze lekkere taart. Dus heb je een aantal zielige verrimpelde appels op je fruitschaal liggen, stop ze dan in deze taart.
Dit recept is op een grappige manier ontstaan. Ik ben geen bakker, zoete baksels zijn niet mijn ding. Maar ik had een fruitschaal vol appels die op moesten. Ook had ik zin in appeltaart maar geen zin in een uitgebreide baksessie. Dus toen bedacht ik een hele simpele versie die smaakt naar appeltaart maar dan de ‘niet nette versie’ en hij is perfect (al zeg ik het zelf). De taart is zowel warm als koud lekker. Je snijd deze taart niet in nette puntjes maar je schept deze lekker rommelig in een schaaltje, vandaar de naam appelscheptaart.
Snelle appelscheptaart met kruimeldeeg
Kruimeldeeg maken vond ik voorheen ook een dingetje maar eigenlijk is het heel simpel. Het geheim is om het deeg niet te warm te laten worden tussen je handen. Als je snel werkt krijg je hele mooie deegkruimels, die lekker krokant worden in de oven. Knijp de bloem als het ware in de boter en zorg dat alle bloem wordt opgenomen. Maak een mengsel van wat grotere stukjes en echte kruimels. Deze krijg je door het deeg door je handen te wrijven.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.