Eetspiratie » Snelle appelscheptaart met kruimeldeeg
Snelle appelscheptaart met kruimeldeeg

Snelle appelscheptaart met kruimeldeeg

Snelle appelscheptaart met kruimeldeeg, een taart die je niet netjes hoeft te eten. Je hoeft er ook geen bakker voor te zijn want het is een kwestie van appels in stukjes snijden en een simpel kruimeldeeg maken. Er zijn ook maar weinig ingrediënten nodig voor deze lekkere taart. Dus heb je een aantal zielige verrimpelde appels op je fruitschaal liggen, stop ze dan in deze taart.

Dit recept is op een grappige manier ontstaan. Ik ben geen bakker, zoete baksels zijn niet mijn ding. Maar ik had een fruitschaal vol appels die op moesten. Ook had ik zin in appeltaart maar geen zin in een uitgebreide baksessie. Dus toen bedacht ik een hele simpele versie die smaakt naar appeltaart maar dan de ‘niet nette versie’ en hij is perfect (al zeg ik het zelf). De taart is zowel warm als koud lekker. Je snijd deze taart niet in nette puntjes maar je schept deze lekker rommelig in een schaaltje, vandaar de naam appelscheptaart.

Snelle appelscheptaart met kruimeldeeg

Kruimeldeeg maken vond ik voorheen ook een dingetje maar eigenlijk is het heel simpel. Het geheim is om het deeg niet te warm te laten worden tussen je handen. Als je snel werkt krijg je hele mooie deegkruimels, die lekker krokant worden in de oven. Knijp de bloem als het ware in de boter en zorg dat alle bloem wordt opgenomen. Maak een mengsel van wat grotere stukjes en echte kruimels. Deze krijg je door het deeg door je handen te wrijven.

Snelle appelscheptaart met kruimeldeeg

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

6

personen
Voorbereiding

30

minuten
Oventijd

45

minuten
Tijd totaal

1

uur 

15

minuten

Appels, bloem, suiker en kaneel meer heb je niet nodig voor een lekkere taart.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 8 tot 10 8 tot 10 rijpe appels (ongeveer 500 gram)

  • 150 gram 150 bloem

  • 100 gram 100 koude ongezouten roomboter in blokjes

  • 75 gram 75 rietsuiker + 1 extra eetlepel

  • 1 eetlepel 1 kaneel

  • snufje zout

  • optioneel: slagroom en/of poedersuiker

Hoe maak je het?

  • Was de appels en snijd ze in kleine blokjes. Doe de blokjes in een grote kom en meng dit met een halve eetlepel kaneel en een eetlepel suiker. Schep de blokjes over in een bakvorm of taartvorm. Zet even apart.
  • Meet de bloem en de suiker af. Snijd de koude boter in blokjes. Doe de bloem samen met een snufje zout en de koude blokjes boter in een beslagkom en knijp dit met je handen tot deegkruimels. Blijf knijpen tot alle bloem door de boter is opgenomen. Voeg de suiker toe en knijp dit er doorheen.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Strooi de deegkruimels over de appelblokjes. Zorg dat alle blokjes appel bedekt zijn. Strooi er eventueel nog een beetje suiker overheen.
  • Bak de appelscheptaart in 45 tot 50 minuten bruin en gaar. Eet de taart warm of koud. Serveer met slagroom en bestrooi de taart met eventueel met een beetje poedersuiker.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE