Eetspiratie » Snelle appelscheptaart met kruimeldeeg
Snelle appelscheptaart met kruimeldeeg

Snelle appelscheptaart met kruimeldeeg

Als ik iedereen hier in huis blij wil maken dan hoef ik maar een ding te doen en dat is deze appelscheptaart bakken! Deze taart heb ik een keer gemaakt toen ik een hele fruitschaal vol appels had de echt op moesten. Ik sneed de appels in blokjes, combineerde dit met wat ingrediënten uit mijn voorraadkast en bakken maar. En dit is geen nette taart, nee hiervan schep je een grote lepel hup zo op je bord.

De meest simpele gerechten zijn vaak het lekkerst en dat is ook met deze taart. Wie houdt er nu niet van appel, kaneel en krokante deegkruimels?

De taart is zowel warm als koud lekker. En als je toevallig slagroom in huis hebt is dat helemaal geweldig. Kokosslagroom of een schep Griekse yoghurt passen er ook prima bij.

Snelle appelscheptaart met kruimeldeeg

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bakrecepten, TussendoortjesKeuken: ZoetighedenNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

6

personen
Voorbereiding

30

minuten
Oventijd

45

minuten
Tijd totaal

1

uur 

15

minuten

Appels, bloem, suiker en kaneel meer heb je niet nodig voor een lekkere taart.

Ingrediënten

  • 8 tot 10 rijpe appels (ongeveer 500 gram)

  • 150 gram bloem

  • 100 gram koude ongezouten roomboter in blokjes

  • 75 gram rietsuiker + 1 extra eetlepel

  • 1 eetlepel kaneel

  • snufje zout

  • optioneel: slagroom en/of poedersuiker

Hoe maak je het?

  • Was de appels en snijd ze in kleine blokjes. Doe de blokjes in een grote kom en meng dit met een halve eetlepel kaneel en een eetlepel suiker. Schep de blokjes over in een bakvorm of taartvorm. Zet even apart.
  • Meet de bloem en de suiker af. Snijd de koude boter in blokjes. Doe de bloem samen met een snufje zout en de koude blokjes boter in een beslagkom en knijp dit met je handen tot deegkruimels. Blijf knijpen tot alle bloem door de boter is opgenomen. Voeg de suiker toe en knijp dit er doorheen.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Strooi de deegkruimels over de appelblokjes. Zorg dat alle blokjes appel bedekt zijn. Strooi er eventueel nog een beetje suiker overheen.
  • Bak de appelscheptaart in 45 tot 50 minuten bruin en gaar. Eet de taart warm of koud. Serveer met slagroom en bestrooi de taart met eventueel met een beetje poedersuiker.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE