Snelle appelscheptaart met kruimeldeeg

Snelle appelscheptaart met kruimeldeeg

Het gebeurt regelmatig dat ik een volle fruitschaal heb met appels die echt op moeten. Het eerste recept wat dan in mij opkomt is appeltaart. Ik wil dan wel een snelle versie van appeltaart dus ik maakte er een simpel kruimeldeeg bij. Deze taart eet je dus niet netjes maar die schep je gewoon hup op je bordje!

Ingrediënten

  • 8 tot 10 appels
  • 150 gram (spelt)bloem
  • 100 gram roomboter
  • 75 gram suiker naar keuze (palm, kokosbloesem of riet) suiker
  • 1 eetlepel gemalen kaneel
  • snufje zout

Hoe maak je het?

Schil de appels (dit hoeft niet perse) en snijd ze in parten. Leg de parten in een ovenschaal of taartvorm en bestrooi met het kaneel en een eetlepel suiker. Doe de bloem en een snufje zout in een kom en snijd de koude boter in blokjes. Knijp nu de boter door de bloem heen en maak er kruimels van. Als laatste voeg je de rest van de suiker toe en meng/knijp deze er met je handen doorheen. Strooi de kruimels over de appelpartjes zodat alles goed bedekt is.

Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de taart in ongeveer 45-55 minuten gaar. De kruimels lijken nog zacht als de taart uit de oven komt maar deze worden hard naarmate de taart afkoelt. Je kunt deze taart gewoon uit de schaal lepelen, je kunt er geen puntjes van snijden. Ook lekker als toetje, zet de schaal op tafel, iedereen een lepel en smullen maar! Lekker met een toefje slagroom of Griekse yoghurt!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

8 Reacties

  1. HOE KAN IK DE APPEL KRUIMELTAART HET BESTE SNIJDEN

    • Beste Graetje,

      Zoals in het recept aangegeven is dit een scheptaart. Deze schep je vanuit de bakvorm in een bakje of op een bordje. Van deze scheptaart kun je geen stukken snijden.

      Groetjes,
      Simone

  2. als hij uit de oven komt kun je de taart helemaal opsnoepen.heerlijk

  3. Heeeerlijk! Helemaal als het nog warm is, om je vingers bij op te eten. Kreeg alleen de kruimels niet echt knapperig. Doe ik iets niet goed? Ik ga het ook eens proberen met kastanjemeel, schijnt ook lekker te zijn. Bedankt iig voor het recept. Wij zijn fan!

    • Hoi! Dat komt waarschijnlijk omdat hij nog warm is. Als de taart iets is afgekoeld dan worden de kruimels wat meer knapperig. Met kastanjemeel lijkt me ook erg lekker inderdaad. En je kunt ook een schepje havermout door de kruimels doen dat zorgt voor opname van het vocht van de appel en een extra crunch! Smakelijk!

  4. Heerlijk simoon, hij staat inmiddels in de oven! Thx

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*