Groentesoep uit de slowcooker

Slowcooked groentesoep

Mijn slowcooker, het beste cadeau wat ik ooit heb gekregen! Je kunt er heerlijke groentesoep in maken, zo;n soep waarbij het vlees helemaal uit elkaar valt. In een gewone pan op het vuur lukte me dat nooit, of was ik te ongeduldig. Soms moest ik de soep halverwege uit zetten omdat ik weg moest. Zo werd het vlees natuurlijk nooit zacht. Maar aan deze slowcooker versie hoef ik niet veel te doen, alle ingrediënten in de slowcooker, aanzetten en 6 tot 8 uur later heb ik een heerlijke kruidige soep. 

Wat heb je nodig?

  • 300 gram soepvlees (rundvlees)
  • 1,5 liter koud water
  • 2 eetlepels biologisch groentebouillonpoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • snufje gemalen foelie of een stukje foelie
  • 6 geplette zwarte peperkorrels en een snufje zout
  • snufje gedroogde tijm
  • snufje gedroogde of verse lavas (maggiplant)
  • 2 stengels bleekselderij met de blaadjes eraan in stukjes gesneden
  • 1 winterpeen in plakjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 prei in ringen gesneden
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie
  • zak verse soepgroenten
  • volkoren of spelt spaghetti in kleine stukjes gebroken als vermicelli
  • selderijblaadjes als garnering (de blaadjes van de bleekselderij)
  • optioneel: 2 handjes diepvries sperziebonen of 2 handjes boerenkool

Wat heb je nodig voor de gehaktballetjes?

  • 200 gram half om half gehakt
  • peper en zout
  • snufje nootmuskaat
  • snufje cayennepeper

Hoe maak je het?

Meng het gehakt met de cayennepeper en nootmuskaat en kruid het met zout en peper. Draai er balletjes van. Doe het rundvlees samen met de balletjes, het water en de rest van de ingrediënten (behalve de pasta of vermicelli) in de pan of slowcooker. Zorg dat het vlees onder water staat en zet de slowcooker aan. In een gewone pan werkt dit natuurlijk hetzelfde, pan op het vuur met de deksel erop en laat dit een aantal uur langzaam trekken.

De slowcooker stel je in op de stand low en laat dit staan voor een uurtje of 6.

Een half uurtje voordat je de soep wil gaan opdienen voeg je de pasta of vermicelli toe. Als je dit eerder toevoegt zal de soep een papje worden.

Serveer met een lekker stuk foccacia erbij en genieten maar. Met deze hoeveelheid kun je met 4 personen ieder 2 kommen soep eten. De volgende dag smaakt hij zelfs nog lekkerder. Wat je over hebt vries je in zodat je altijd een klein voorraadje bij de hand hebt.

Groentesoep met rundvlees uit de slowcooker
Goed gevulde groentesoep

*Dit artikel bevat affiliate links.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

22 Reacties

  1. Harry Verspae

    Hoi,
    Even een vraagje:
    Moet je de rundvleessoep niet afschuimen?

    • Hoi Harry, ik heb de soep in de slowcooker nog nooit hoeven afschuimen. Waarschijnlijk komt dit omdat de soep niet ‘kookt’. Als het goed is komt de temperatuur niet hoger dan 100 graden. Groetjes, Simone

  2. Hoe groot moet de slowcooker zijn?

  3. Ik heb een vraag over de slowcooker, kookt het eten wel?

    • Hoi Ina, het wordt in de slowcooker gaar doordat het voor een langere tijd op een lagere temperatuur bereid wordt. De temperatuur kan oplopen tot 95 graden waardoor het niet ‘kookt’. Het is een andere manier van koken. Het eten wordt echt wel gaar, daar hoef je niet bang voor te zijn. Groetjes, Simone

  4. Ik heb dit recept met volle tevredenheid al 3x gemaakt.
    Maar ben nu vergeten moet ik het water nu koud of warm toevoegen?

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*