Slowcooked groentesoep, want hoe langer de soep opstaat hoe lekker hij wordt. Groentesoep is daarom een perfect gerecht om te bereiden in de slowcooker. Omdat de soep de tijd krijgt kunnen de smaken lekker intrekken en krijg je een lekkere krachtige bouillon.
Vroeger heb ik regelmatig groentesoep proberen te maken in een gewone soeppan. En het lukte me nooit om die echte ouderwetse groentesoep te maken zoals mijn moeder of oma dat deed. Ik had te weinig geduld. Deze soep moet lang opstaan en daarom is de slowcooker het perfecte apparaat hiervoor. En het grootste voordeel is dat je er geen omkijken meer naar hebt. Je doet alles in de pan en je gaat iets anders doen, de pan doet al het werk voor je.
Slowcooked groentesoep
Deze soep vind ik vooral lekker omdat er lavas (maggikruid) in zit. Lavas kun je gewoon kopen in de supermarkt. Het geeft groentesoep zijn kenmerkende smaak. Kun je dit nu niet vinden of is het niet te verkrijgen in jouw supermarkt dan laat je het gewoon weg. En gebruik de bouillon die je zelf lekker vind. Zelf gebruik ik graag groentebouillonpoeder. Gebruik je zelf meestal bouillonblokjes of maggiblokjes dan kan dat natuurlijk ook prima. Breng de soep op smaak zoals jij het lekker vindt.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)