Eetspiratie » Slow cooked Thaise Kalkoen
Kalkoen uit de slowcooker

Slow cooked Thaise Kalkoen

Als je voor het eerst je slowcooker gaat gebruiken dan is dit een heel lekker en simpel gerecht om mee te beginnen. Je kunt dit gerecht maken met kalkoen of kip en dit hoeft ook niet zo lang in de slowcooker. Een uurtje of 3 tot 4 is voldoende. Je doet alle ingrediënten in de pan en na een paar uurtjes is het klaar. Dit gerecht kan niet mislukken. Dus ben je gek op Thaise smaken maak dan zeker deze slowcooked Thaise kalkoen.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram kalkoen of kippendijen
  • 1 tot 2 rode paprika’s in reepjes gesneden
  • 2 uien in halve maantjes gesneden
  • 100 milliliter water
  • halve eetlepel groentebouillon poeder
  • 5 eetlepels sojasaus (lees hier welke sojasaus)
  • een halve limoen
  • 1 afgestreken eetlepel gemalen komijn
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • halve rode peper fijngesneden
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 bosuitjes
  • geroosterde pinda’s ter garnering

Hoe maak je het

Leg het vlees (kip of kalkoen) in de slowcooker. Je kunt de stukken vlees eerst grof snijden of in z’n geheel in de pan leggen en voor het opdienen met twee vorken uit elkaar trekken. Leg op het vlees de gesneden paprika en de uien.

Voeg 4 eetlepels sojasaus, de komijn, rode peper en de knoflook toe. Giet hierover het water en het bouillonpoeder. Schep met een spatel alle ingrediënten goed door elkaar en plaats de deksel erop.

Zet de slowcooker aan op de lage stand voor 3 tot 4 uur of op de hoge stand voor 2,5 uur (als je iets minder tijd hebt).

Als de tijd verstreken is, haal je de deksel eraf. Schep met een kopje of een maatbeker ongeveer 200 milliliter vocht uit de pan en meng dit met een ruime eetlepel maizena, een eetlepel soja saus en het sap van de halve limoen. Roer dit goed met een garde of lepel door elkaar. Dit mengsel giet je terug in de slow cooker. Schep het geheel even goed om. Laat het nog minimaal 20 minuten stoven voordat je het serveert.

Je kunt dit gerecht eten met rijst, noedels, mihoen of met couscous, net wat je lekker vind. Serveer er een frisse komkommersalade bij.

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE