Kalkoen uit de slowcooker

Slow cooked Thaise Kalkoen

Als je voor het eerst je slowcooker gaat gebruiken dan is dit een heel lekker en simpel gerecht om mee te beginnen. Je kunt dit gerecht maken met kalkoen of kip en dit hoeft ook niet zo lang in de slowcooker. Een uurtje of 3 tot 4 is voldoende. Je doet alle ingrediënten in de pan en na een paar uurtjes is het klaar. Dit gerecht kan niet mislukken. Dus ben je gek op Thaise smaken maak dan zeker deze slowcooked Thaise kalkoen.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram kalkoen of kippendijen
  • 1 tot 2 rode paprika’s in reepjes gesneden
  • 2 uien in halve maantjes gesneden
  • 100 milliliter water
  • halve eetlepel groentebouillon poeder
  • 5 eetlepels sojasaus (lees hier welke sojasaus)
  • een halve limoen
  • 1 afgestreken eetlepel gemalen komijn
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • halve rode peper fijngesneden
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 bosuitjes
  • geroosterde pinda’s ter garnering

Hoe maak je het

Leg het vlees (kip of kalkoen) in de slowcooker. Je kunt de stukken vlees eerst grof snijden of in z’n geheel in de pan leggen en voor het opdienen met twee vorken uit elkaar trekken. Leg op het vlees de gesneden paprika en de uien.

Voeg 4 eetlepels sojasaus, de komijn, rode peper en de knoflook toe. Giet hierover het water en het bouillonpoeder. Schep met een spatel alle ingrediënten goed door elkaar en plaats de deksel erop.

Zet de slowcooker aan op de lage stand voor 3 tot 4 uur of op de hoge stand voor 2,5 uur (als je iets minder tijd hebt).

Als de tijd verstreken is, haal je de deksel eraf. Schep met een kopje of een maatbeker ongeveer 200 milliliter vocht uit de pan en meng dit met een ruime eetlepel maizena, een eetlepel soja saus en het sap van de halve limoen. Roer dit goed met een garde of lepel door elkaar. Dit mengsel giet je terug in de slow cooker. Schep het geheel even goed om. Laat het nog minimaal 20 minuten stoven voordat je het serveert.

Je kunt dit gerecht eten met rijst, noedels, mihoen of met couscous, net wat je lekker vind. Serveer er een frisse komkommersalade bij.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

12 Reacties

  1. Hi Simone, ook ik heb een Crockpot aangeschaft en ga met dit recept aan de slag! Vraagje: bij gebruik van kalkoenvlees, leg je dan de hele filet in de pan of snijd je deze eerst in stukken?

    Hartelijke groet,
    Myrella

    • Hoi Myrella,
      Hoe je het vlees in de slowcooker doet, maakt op zich niet zoveel uit.
      Je kun het vlees heel laten en voor het opdienen met twee vorken uit elkaar trekken.
      Of je snijdt het eerst in grove stukken, voordat je het in de slowcooker doet.
      Groetjes Simone

  2. Hoe zou ik dit kunnen doen met een hele kalkoen?

    • Hoi, ik denk dat je met een hele kalkoen niet hetzelfde effect krijgt als met stukjes kalkoen bij dit gerecht. Het is bij de bereiding van een hele kalkoen denk ik het fijnst om deze in te wrijven met een rub of marinade. Hiervoor kun je natuurlijk ook Thaise kruiden en specerijen gebruiken. Groetjes, Simone

  3. Hoi hoi, even een vraagje.. Je hebt het over groentebouillonpoeder, kun je ook groentebouillonblokjes gebruiken en zo ja hoeveel gebruik je er dan van? Ik kan alleen tuinkruidenbouillonpoeder vinden…
    Groetjes

  4. Bijna klaar, ruikt heerlijk! Bosuitjes er op het laatst overheen strooien, neem ik aan?

  5. Heel lekker en makkelijk recept….en er is nog n restje over voor morgen!!

  6. Wat een heerlijk en makkelijk recept! Thanx

  7. wat een super lekker en makkelijk slowcooker gerecht .bedankt

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*