Eetspiratie » Sinaasappel met passievrucht
Sinaasappel met passievrucht

Sinaasappel met passievrucht

Ik heb soms van die fases dat ik bepaalde dingen heel erg lekker vind en ook dagelijks eet. In de zomer eet ik dagelijks watermeloen en aardbeien. In de herfst drink ik graag chai thee en eet ik veel peren. In de winter heb ik ook een favoriet tussendoortje, namelijk sinaasappel met passievrucht. Hier maak je mij dus heel erg blij mee! 

Dit is natuurlijk niet echt een recept maar meer een tip. Mijn blog heet niet voor niets Eetspiratie!

Wat heb je nodig?

  • 2 sinaasappels
  • 1 passievrucht

Hoe maak je het?

Simpel, snijd de sinaasappel in partjes en knijp de passievrucht erboven uit. Vaak vinden mensen een sinaasappel schillen een vervelend klusje maar dat is echt zo gepiept. Als je de sinaasappel op een bepaalde manier snijd dan heb je ook niet die taaie vliesjes ertussen.

Sinaasappel snack 7   Sinaasappel snack 6   Sinaasappel snack 5   Sinaasappel snack 4

  • snijd de ‘kontjes’ van de sinaasappel af
  • zet je mes er aan de bovenkant op en snijd langs het witte gedeelte naar beneden
  • snijd nu met je mes precies op de witte lijntjes om de partjes los te maken
  • knijp vervolgens al het sap uit de schillen en het middelste deel van de sinaasappel, daar komt nog best veel uit

Misschien heb je ook nog nooit een passievrucht gekocht of gegeten. Passievrucht wordt ook wel maracuja genoemd en zit ook vaak in vruchtensap met een tropisch smaakje. Naast dat een passievrucht erg mooi is, is deze ook nog eens lekker en gezond. Hoe rimpeliger de passievrucht hoe lekkerder hij is. Je kunt ze een paar dagen op je fruitschaal laten rijpen. Snijd hem doormidden en knijp de zaadjes eruit.

Passievrucht

Ik eet sinaasappel met passievrucht vaak als tussendoortje of als late night snack. Met Griekse yoghurt erbij is het ook een heerlijk ontbijt. Of eet het als topping op pannenkoekjes. Het is ook een lekker tussendoortje voor de kinderen om mee naar school te nemen.

Probeer het eens, het is echt lekker!

En hou je ook van sinaasappels? Maak dan eens sinaasappelvla!

Sinaasappel met passievrucht

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)