Rijstepap uit de Crock-Pot Express. Vroeger at ik graag koude rijstepap. Het zat in zo’n plastic beker die na twee keer opscheppen al leeg was (heel jammer). Ik at het met een beetje rietsuiker, dit knisperde altijd zo lekker in je mond. Het is een prima ontbijt, tussendoortje of dessert. In de multicooker kun je heel eenvoudig en snel zelf rijstepap maken.
Rijstepap is een redelijk goedkoop gerecht. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en je kunt het maken in grote hoeveelheden. Deze bereidingswijze is voor de multicooker, maar je kunt het prima maken in een ‘gewone pan‘ maar ook in de slowcooker. Kijk wat voor jou het handigst is.
Rijstepap uit de Crock-Pot Express
Voor het maken van rijstepap gebruik ik het liefst pandan rijst of basmati rijst. Gewone simpele witte rijst kan natuurlijk ook. Belangrijk is om de rijst vooraf altijd te wassen. Spoel de rijst af in een vergiet onder de kraan. Ga er goed met je handen doorheen tot het water dat er vanaf komt helder ziet. In dit artikel leg ik uit waarom je rijst het beste kunt wassen voor het koken.
Verhouding rijst met melk en water
Om de rijst en het vocht af te meten, gebruik ik mijn kleine oude maatbekertje. Dit maatbekertje kreeg ik ooit bij mijn rijstkoker. Heb je niet zo’n handig bekertje? Neem dan een klein koffiekopje als alternatief. De grootte van het kopje maakt in principe niks uit. De verhouding voor rijstepap in de Crock-Pot Express is 1 kopje rijst met 3 kopjes vocht. Als je hetzelfde kopje gebruikt, kan er niks misgaan. Na de kooktijd voeg je nog een extra kopje melk toe (of meer naar wens) om de rijstpap iets meer vloeibaar en romig te maken.
In dit recept heb ik plantaardige melk gebruikt. Kokosmelk, sojamelk en havermelk zijn hiervoor prima opties. Als je voor een plantaardige variant kiest, krijg je vegan rijstepap. Wil je gewone melk gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt als de rijstepap warm is ook een klontje (plantaardige) boter toevoegen als je dat lekker vindt. Bestrooi de rijstpap voor het serveren met een beetje rietsuiker. Je kunt het zowel warm als koud eten.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)