Als je een slowcooker hebt is pulled pork of pulled chicken een gerecht wat je ongetwijfeld al een keer gemaakt hebt, of wilt gaan maken. Eigenlijk zijn er geen vaste regels voor het maken van pulled chicken, je kunt ingrediënten gebruiken die je lekker vindt. Je serveert pulled chicken in of op een broodje, in een wrap of je eet het met rijst, aardappeltjes of groenten.
Dit recept voor pulled chicken heeft een beetje een Mexicaanse touch. Ik gebruik voor dit gerecht een groene peper, deze is eerder mild dan pittig. Hou je van een beetje pit? Gebruik dan een groene rawit (kleine peper).
Pulled chicken uit de slowcooker en stoofpan
Alles wat je kunt bereiden in de slowcooker kun je ook bereiden in een gewone pan. Volg gewoon het recept. Bereiden in een pan gaat iets sneller dan in de slowcooker. Als de kip gaar is en ‘gepulled’ kan worden is het klaar. In de slowcooker heeft het iets meer tijd nodig omdat het wat langer duurt voordat de pan op temperatuur komt. Een voordeel van de slowcooker is dat je er niet bij in de buurt hoeft te blijven.
Vlees eerst aanbakken of rauw in de pan
Ik ben een groot voorstander van vlees/kip aanbakken voordat het de slowcooker of Crock-Pot Express ingaat. Maar bij een enkel recept doe ik het niet, zoals bij dit recept maar ook bij mijn recept voor honing soja kip (klik hier voor het recept). Waarom niet? Omdat ik het bij dit recept lekkerder vind dat de kip zacht blijft.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE