Eetspiratie » Pulled chicken (slowcooked)
Pulled chicken (slowcooked)

Pulled chicken (slowcooked)

Pulled chicken (slowcooked), de meest makkelijke manier om dit gerecht te maken. Als je een net een slowcooker hebt is pulled chicken een gerecht wat je ongetwijfeld een keer wilt gaan proberen. Eigenlijk zijn er geen vaste regels voor het maken van dit kipgerecht, je kunt ingrediënten gebruiken die je lekker vindt. Je serveert de kip op een broodje, in een wrap of je eet het met rijst, aardappeltjes en een salade.

Dit recept heeft een beetje een Mexicaanse touch. Ik gebruik voor dit gerecht een groene peper, deze is eerder mild dan pittig. Hou je van een beetje pit? Gebruik dan een groene rawit (kleine peper).

Pulled chicken uit de slowcooker en stoofpan

Alles wat je kunt bereiden in de slowcooker kun je ook bereiden in een gewone pan. Bereiden in een pan gaat iets sneller dan in de slowcooker. In de slowcooker heeft het iets meer tijd nodig omdat het langer duurt voordat de pan op temperatuur komt. Een voordeel van de slowcooker is dat je er niet bij in de buurt hoeft te blijven. Ook kunnen de smaken goed intrekken. Vlees wordt ook zacht en mals en droogt niet uit.

Ik ben een groot voorstander van vlees/kip aanbakken voordat het de slowcooker of Crock-Pot Express ingaat. Maar bij een enkel recept doe ik het niet, zoals bij dit recept maar ook bij mijn recept voor honing soja kip. Waarom niet? Omdat ik het bij dit recept lekkerder vind dat de kip zacht blijft en uit elkaar valt.

Pulled chicken (slowcooked)

Pulled chicken (slowcooked)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.8 van 12 stemmen
Niveau: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Slowcooker (4 u low)

4

uren 
Tijd totaal

4

uren 

15

minuten

In de slowcooker kun je heerlijke pulled chicken maken.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 6 kippendijen

  • 1 blikje tomatenblokjes of tomaten polpa (400 gram)

  • 1 ui gesnipperd

  • 2 tenen knoflook fijngehakt

  • 1 groene peper (of rawit) zaadjes + zaadlijsten verwijderd fijngesneden

  • 1 eetlepel azijn

  • 1 eetlepel (riet)suiker

  • halve theelepel gedroogde tijm

  • 1 theelepel pittige mosterd

  • 1 theelepel gemalen komijn

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • optioneel: halve theelepel gerookt paprikapoeder

  • verse koriander (optioneel)

  • 1 limoen (het sap)

  • zout en peper naar smaak

Bereiding:

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de groene peper zo fijn mogelijk.
  • Leg de kippendijen (rauw) op de bodem van de slowcooker en voeg alle ingrediënten toe behalve de verse koriander en het limoensap.
  • Meng alles goed door elkaar. Zet de slowcooker op stand low voor 3,5 tot 4 uur.
  • Als de kooktijd verstreken is controleer je of de kip gaar is. Trek deze met 2 vorken uit elkaar. Meng de pulled chicken door de saus. Proef, en breng het gerecht naar wens op smaak met zout, peper en limoensap. Bestrooi met verse koriander (als je dat lekker vindt).

Aantekeningen

  • Serveer de pulled chicken op een broodje met knapperige sla en een pickle van komkommer of rode ui. Klik hier om een recept voor zoetzure komkommer te bekijken.
  • Een andere variant van pulled chicken maken? De Indo pulled chicken is ook een erg lekker recept met veel specerijen. Klik hier om het recept te bekijken.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT RECEPT DELEN?

Meer informatie over het delen van artikel van Eetspiratie of social media of op andere websites vind je hier:

Recepten delen

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Deze pagina bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)