Pulled chicken (slowcooked), de meest makkelijke manier om dit gerecht te maken. Als je een net een slowcooker hebt is pulled chicken een gerecht wat je ongetwijfeld een keer wilt gaan proberen. Eigenlijk zijn er geen vaste regels voor het maken van dit kipgerecht, je kunt ingrediënten gebruiken die je lekker vindt. Je serveert de kip op een broodje, in een wrap of je eet het met rijst, aardappeltjes en een salade.
Dit recept heeft een beetje een Mexicaanse touch. Ik gebruik voor dit gerecht een groene peper, deze is eerder mild dan pittig. Hou je van een beetje pit? Gebruik dan een groene rawit (kleine peper).
Pulled chicken uit de slowcooker en stoofpan
Alles wat je kunt bereiden in de slowcooker kun je ook bereiden in een gewone pan. Bereiden in een pan gaat iets sneller dan in de slowcooker. In de slowcooker heeft het iets meer tijd nodig omdat het langer duurt voordat de pan op temperatuur komt. Een voordeel van de slowcooker is dat je er niet bij in de buurt hoeft te blijven. Ook kunnen de smaken goed intrekken. Vlees wordt ook zacht en mals en droogt niet uit.
Ik ben een groot voorstander van vlees/kip aanbakken voordat het de slowcooker of Crock-Pot Express ingaat. Maar bij een enkel recept doe ik het niet, zoals bij dit recept maar ook bij mijn recept voor honing soja kip. Waarom niet? Omdat ik het bij dit recept lekkerder vind dat de kip zacht blijft en uit elkaar valt.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)