Pittige linzensoep met krokant kipgehakt

Pittige linzensoep met krokant kipgehakt

Ja daar zijn ze weer, linzen! Wat mij betreft altijd handig om in je voorraadkast te hebben want ze zijn in allerlei gerechten te gebruiken. Mijn dochter is gek op soep en vraagt dan ook regelmatig om deze linzensoep. Ze kan hem trouwens zelf ook prima maken maar ze zegt dat als ik het maak het nog lekkerder is. Jaja! Deze pittige linzensoep smaakt extra lekker door de stukjes krokant gebakken kipgehakt. Probeer het maar eens!

Als je het kipgehakt weglaat en groentebouillon gebruikt, is deze soep ook geschikt voor vegetariërs. En het handige is dat je het kipgehakt ernaast bakt, het hoeft dus niet mee te koken in de soep. Deze soep is daardoor ook lekker snel klaar. Geen gedraai van gehaktballetjes enzo want dat is niet een van mijn meest favoriete klusjes!

Voor al mijn recepten gebruik ik biologisch groentebouillonpoeder zonder smaakversterkers of gist. Als alternatief kun je ook groentebouillon in de vorm van een blokje gebruiken maar ook (verse) kippenbouillon. Let wel op, bouillonblokjes kunnen nogal zout zijn, dus proef de soep altijd voordat je extra zout toevoegt.

wat heb je nodig?

  • 2 blikjes of zakjes (400 gram) gekookte bruine linzen

  • 600 gram kipgehakt (ongekruid)

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 2 centimeter verse gember

  • 1 blikje tomatenblokjes

  • 1 eetlepel tomatenpuree

  • 2 wortels

  • flinke theelepel gemalen komijn

  • gedroogde chiliflakes naar smaak

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • 1,5 tot 2 liter water

  • 1,5 tot 2 eetlepels groentebouillonpoeder (of blokje)

  • 1 tot 2 rawits of pepertjes (heel)

  • optioneel: verse koriander en ringetjes bosui

  • olie om in te bakken

Wil je dit recept bewaren? Pin de onderstaande foto (met de button links op de pagina) op een van je Pinterest borden.

Hoe maak je het?

  • Snipper de ui en de knoflook. Rasp de gember en snijd de wortels in dunne plakjes. Was de pepers en prik er met een mes een paar gaatjes in. Deze gaan straks in zijn geheel mee in de soep.
  • Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de gember toe en vervolgens de wortel. Bak deze tot hij zacht is. De komijn mag er nu ook bij. Schep alles goed om.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze mee. Blus af met de tomatenblokjes en voeg 1,5 liter water toe.
  • Roer alles goed door elkaar en doe het groentebouillonpoeder erbij. Leg de pepers in zijn geheel in de soep en laat het zachtjes doorkoken.
  • Giet (indien nodig) de linzen af en voeg deze bij de soep. Laat de linzen mee verwarmen. Voeg eventueel als je de soep te dik vind nog wat extra water toe.
  • Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak hierin het kipgehakt bruin en krokant. Voeg een snufje peper en zout en knoflookpoeder toe. Bak het goed bruin, je ziet vanzelf wanneer het crispy wordt.
  • Proef of de soep op smaak is en voeg naar wens chilivlokken toe om het pittiger te maken.
  • Doe de soep in kommen en doe er een royale schep van het krokante kippengehakt bovenop. Garneer eventueel met koriander of in ringetjes gesneden bosui.
  • Lekker met vers brood ernaast of een flinke schep rijst erin.

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

2 Reacties

  1. Hoi Simone,

    ik heb al een aantal recepten van je gemaakt. Zijn allemaal erg lekker en ben van plan om zeker nog velen te gaan proberen. Je geeft vaak aan in je recepten dat je biologische groentenbouillonpoeder gebruikt. Deze zijn dan zonder gist en smaakversterkers. Ik heb in de supermarkt gekeken, deze bevatten wel gist en smaakversterkers terwijl ze biologisch zijn. Welke gebruik jij.

    Ik hoor het graag.

    Groeten en ga zo door,

    John.

    • Hoi John, fijn te horen! Klopt, ik gebruik al jaren een vast merk groentebouillonpoeder. Dit is van het merk Rapunzel (klare suppe). Te koop bij http://www.puurmieke.nl onder het kopje smaakmakers. Je kunt het kopen in potten of in zakken. Ik neem meestal de zakken omdat ik een grootverbruiker ben! Er is ook kippenbouillon en runderbouillon te koop ook allemaal zonder gist(extract). Heel fijn! Kook ze! Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*