Pittige gehaktballetjes of Indische gehaktballetjes zijn erg populair. Ze zijn makkelijk te maken en bij veel mensen favoriet. Het is een lekker borrelhapje, onderdeel van een rijsttafel of een prima avondmaaltijd gecombineerd met rijst en groente. Je kunt ze ook makkelijk in voorraad maken en invriezen, zo heb je altijd iets in huis voor een snelle maaltijd of onverwachtse visite.
Pittige Indische gehaktballetjes kun je met allerlei kruiden en specerijen maken. Iedere familie heeft zijn eigen gehaktballetjes recept. Ik volg in grote lijnen het recept van mijn moeder en heb hier en daar een kleine aanpassing gedaan. De meeste ingrediënten staan waarschijnlijk gewoon in al je voorraadkast.
Pittige gehaktballetjes
Het is de bedoeling dat deze gehaktballetjes een beetje pit hebben. De vlammen hoeven niet uit je oren te slaan (dat mag wel) maar een beetje pit is wel lekker. Sambal oelek is hier een handig ingrediënt voor. Je kunt hiermee de pittigheid goed doseren en bepalen. Rode peper gebruik je meer voor de kleur in dit geval. Ook is het altijd maar afwachten hoe die qua pittigheid uitvalt in het recept. Daarom gebruik ik graag sambal oelek in mijn boemboes (kruidenmengsels).
Iets wat je vaak ziet in de Indische keuken is verse selderij. Dit wordt vaak gebruikt in recepten met gehakt of als garnering. Selderij heeft een lekkere kruidige smaak. Hou je niet van selderij, dan laat je het gewoon weg. Of je zou gedroogde selderij kunnen gebruiken, deze is iets minder sterk dan de verse variant.
Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)