Peer speculaascake

Peer speculaascake

Ik had nog een aantal rijpe peren op de fruitschaal liggen en rijpe peren zijn echt heerlijk sappig en zoet. Daar wilde ik dus iets mee gaan bakken. Omdat het (bijna) herfst is en ik de smaak van speculaaskruiden erg lekker vind, moest het wel een peer speculaascake worden. Deze cake is heel eenvoudig te maken en doordat de peren zo zoet zijn, heb je bijna geen andere zoete ingrediënten nodig. 

Wat heb je nodig?

  • 150 gram speltbloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • een mespunt vanillepoeder of een paar druppels vanille extract
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 4 flinke eetlepels Griekse yoghurt (en wat extra yoghurt om er evt bij te serveren)
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 2 hele rijpe (zachte) handperen in kleine blokjes gesneden

Keukenbenodigdheden:

  • bakvorm (ik gebruikte een brownie bakblik)
  • 2 beslagkommen
  • 1 zeef
  • bakpapier
  • bakvorm

Hoe maak je het?

Snijd de peer in blokjes en zet deze apart tot gebruik. Meng de droge ingrediënten met elkaar in een kom en meng de natte ingrediënten met elkaar in een kom. Schud het meelmengsel in een zeef en zeef het boven de kom met de natte ingrediënten. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bekleed een bakvorm met een stuk bakpapier.

Handige tip: verfrommel het bakpapier eerst in je handen en vouw het papier weer uit. Op deze manier krijg je hem makkelijker in de bakvorm.

Bakpapier tip
Dit is inderdaad een ronde bakvorm maar het was even voor het idee!

Schep nu 3 kwart van de blokjes peer door het beslag en giet het beslag in de bakvorm. Druk als laatste de overgebleven stukjes peer in het beslag. Bak de cake in ongeveer 55 minuten op 200 graden bruin en gaar. Doe voor de zekerheid de satéprikker test en als de prikker schoon en droog uit de cake komt dan is de cake gaar.

De cake is lekker om te eten als tussendoortje. Gecombineerd met een klodder Griekse yoghurt of kokosslagroom is het ook een lekker dessert.

Peer speculaascake

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*