Pannenkoekmuffins

Pannenkoek muffins

Pannenkoeken + muffins, combineer dit met elkaar en je krijgt pannenkoek muffins! Hoe simpel is dit! Je maakt pannenkoekenbeslag en bakt dit vervolgens – niet in een pan – maar in een muffinvorm in de oven.

Op pinterest zie je hier genoeg receptjes van voorbij komen, maar de meeste zijn gemaakt met kant en klare pannenkoekmix en dat is natuurlijk niet perse nodig. Met wat meel, melk en eieren kom je al een heel eind. Binnen een half uurtje toverde ik deze lekkere muffins uit de oven.

Wat heb je nodig?

  • 100 gram speltmeel
  • 100 gram speltbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 300 milliliter (plantaardige) melk
  • 2 eetlepels ahorn siroop of honing
  • rasp van een halve biologische citroen
  • snufje vanillepoeder of een theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneel

Deze muffins kun je maken met de toppings/vulling die je lekker vind zoals bijvoorbeeld:

  • stukjes gehakte pure chocolade
  • blauwe bessen
  • frambozen
  • stukjes banaan
  • kokos
  • Parmezaanse kaas
  • zongedroogde tomaatjes

Benodigdheden:

  • muffinbakvorm (is wel handig maar zonder deze vorm kan het ook)
  • siliconen vormpjes
  • ijslepel, juslepel of maatcup

Hoe maak je het?

Maak het beslag en verwarm de oven voor op 175 graden. Schep nu in elk vormpje 1 ijslepel, juslepel of maatcup beslag, zodat in elk vormpje dezelfde hoeveelheid zit. Voeg nu de topping/vulling toe en schep er nog een beetje beslag bovenop. Zet de muffins nu in de oven voor ongeveer 15 minuten.

Laat ze hierna kort afkoelen op een rooster en haal ze uit de vormpjes. Deze muffins kun je ook heel makkelijk bewaren in de vriezer. Het zijn natuurlijk officieel geen muffins, ik heb ze zo genoemd omdat ze in een muffinvorm gebakken zijn!

Pannenkoekmuffins

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*