Slowcooker

De meest gestelde vragen over de slowcooker

Een tijdje terug schreef ik een artikel genaamd ‘Hoe werkt een slowcooker?’ Maar omdat er toch veel vragen zijn omtrent slowcooking wilde ik er nog een artikel over schrijven. Ik zou zelf niet meer zonder mijn cooker kunnen! In dit artikel ga ik allerlei vragen beantwoorden over slowcooking. Stiekem hoop ik mensen er enthousiast mee te maken, zodat ze het ook aandurven om met een slowcooker aan de slag te gaan. Dit zijn de meest gestelde vragen over de slowcooker.

Voordat je dit artikel gaat lezen is het misschien handig als je eerst deel 1 leest. Klik hier om naar het artikel te gaan. Bekijk dan ook meteen het filmpje! Als je daarna nog vragen hebt, lees dan hier lekker verder.

Als je een slowcooker wilt aanschaffen, stel jezelf dan een aantal vragen.

 • Voor hoeveel personen wil je gaan koken?
 • Wil je grotere hoeveelheden kunnen koken om voorraadjes aan te leggen in je vriezer?
 • Krijg je regelmatig eters?
 • Wil je een simpele slowcooker met 3 standen of één met een digitale timer?
 • Kies je voor een glazen deksel of een dichte deksel?
 • Gaat je voorkeur uit naar een ronde of ovale vorm?
 • Wil je vlees kunnen aanbakken in de slowcooker?
 • Wil je een slowcooker die in de vaatwasser kan?

Als je deze vragen beantwoordt, kom je al een heel eind!

Hieronder ga ik in op de meest gestelde vragen over de slowcooker. Scrol naar beneden of klik op een vraag hieronder om meteen naar het antwoord te gaan.

Welke slowcooker (met welke inhoud) kan ik het beste aanschaffen?

In slowcookerland zijn er een aantal bekende merken, namelijk Russel Hobbs, Crockpot, Andrew James, Bartscher en Swan. Er zijn er vast nog meer maar dit zijn de meest bekende. Eigenlijk is er geen ‘slechte’ slowcooker. Het gaat erom welke bij jou en jouw dagelijks leven past.

Er zijn slowcookers met een inhoud vanaf 1,5 liter, 3,5 liter, 4,7 liter 5,7 liter 6,5 liter en zelfs 8 liter. Mijn gezin bestaat uit 4 personen en ik ben begonnen met een Crockpot slowcooker van 4,7 liter.

Crockpot
Mijn eerste slowcooker van Crockpot 4,7 liter

Inmiddels heeft deze plaatsgemaakt voor een Bartscher van 6,5 liter. Met de grotere maat kan ik makkelijker dubbele hoeveelheden maken. Ik maak graag voorraadjes en krijg regelmatig eters dus, dan is deze maat ideaal. Mijn ervaring is dat je een slowcooker beter iets te groot dan te klein koopt. Als je eenmaal aan het slowcooken bent geslagen, ben je blij dat je een grotere maat hebt gekozen.

Bartscher

Waar koop je een slowcooker?

Een slowcooker koop je in de betere kookwinkel of elektronicazaak. Ik heb ze zelfs bij een aantal supermarktketens ook in het schap zien staan. Online heb je ook veel keus, een slowcooker koop je al vanaf 40 euro. De prijs loopt natuurlijk op als je een grotere inhoud of allerlei extra opties wilt. Ik wil alleen aangeven dat een slowcooker geen mega prijzig apparaat ‘hoeft’ te zijn.Eerder beschreef ik al in dit artikel wat een slowcooker aan energie verbruikt.

Welke vorm slowcooker is het meest handig?

Mijn slowcooker is ovaal en dat vind ik heel erg handig! Met grotere stukken vlees – zoals procureur of spareribs – vind ik een ovale vorm ideaal. Een ronde vorm is ook prima en maakt qua koken geen verschil. Persoonlijk vind ik een ovale vorm fijner. En nog een tip, een glazen deksel is ook wel erg handig! Dan kun je spieken zonder de deksel te openen.

Slowcooker
Door de glazen deksel kun je af en toe even spieken

Wel of geen timer op je slowcooker?

Een slowcooker heeft 3 standen, high, low en de warmhoudstand. Slowcookers met een digitale timer kun je instellen en inschakelen wanneer jij wilt. En ook de warmhoudstand aan laten gaan wanneer jij wilt. Ook kun je de timer instellen zodat je ziet hoelang de kooktijd nog is. De keuze voor een timer is dus ook afhankelijk van jouw dagelijkse leven. Wil je graag de kooktijd kunnen zien dan is een cooker met timer iets voor jou. Als er niemand thuis is die de slowcooker kan uitzetten, dan kan een timer uitkomst bieden. Of misschien vind je het design van een digitale slowcooker gewoon heel erg mooi.

Wat ik zelf niet veilig en prettig vind is de optie voor een uitgestelde start of werken met een tijdschakelaar. Stel je gaat een gerecht met kip bereiden dan heeft dit gerecht ongeveer een uurtje of 4 nodig. Je komt om 18.00 uur thuis om te eten. Dat betekent dat je de slowcooker om 14.00 uur aan moet laten gaan. En dat houdt in dat de kip al die tijd (vanaf het moment dat je ‘s ochtends weg gaat) buiten de koelkast staat. Rundvlees daarentegen kun je wel al vroeg aanzetten, want dat heeft minimaal 6 tot 8 uur nodig. Het is dus een kwestie van plannen.

Ik heb een hele eenvoudige slowcooker met de drie standen en zonder timer. Voor mij werkt dit prima!

Slowcooker
3 standen, meer heb je niet nodig!

Vlees wel of niet aanbakken voordat je het in de slowcooker doet?

Dit is een persoonlijke keuze. Ik doe het meestal wel. Rauw vlees in de slowcooker kan wel, maar vind ik minder lekker. Zowel qua uiterlijk als smaak. Ik heb een kok deze vraag gesteld en hij bakt het vlees altijd eerst aan. De reden hiervoor is voornamelijk de kleur van het vlees en de smaak van vlees wordt intenser als je het aanbakt. Ook wordt er gezegd dat sappen beter in het vlees blijven als je het aanbakt of dichtschroeit. Hier zijn de meningen over verdeeld.

Vlees dat is aangebakken in boter of olie krijgt sowieso een vollere smaak en het ziet er ook nog eens aantrekkelijker uit. Dat is voor mij de voornaamste reden om vlees dus wel eerst aan te bakken. Rundvlees en varkensvlees bak ik meestal aan zoals bij Indo pulled pork. Kip doe ik er vaker rauw in, zoals bij het recept voor kip fajitas. Als ik bijvoorbeeld groentesoep maak dan gaat het vlees en de gehaktballetjes er rauw in. Probeer het eens uit en kijk wat je lekkerder vindt.

Kip in de slowcooker
Bij dit gerecht gaat de kip rauw in de slowcooker

Hoe krijg je vlees lekker zacht in de slowcooker?

Na een uurtje of 6 tot 12 wil je graag dat er lekker mals vlees in je slowcooker ligt. Maar soms is het vlees niet lekker mals en zacht. Dit kan natuurlijk liggen aan de kwaliteit van het vlees en het stuk vlees dat je hebt gebruikt. Laat vlees altijd eerst op kamertemperatuur komen voordat je het gaat verwerken. Voeg altijd iets ‘zuurs’ toe aan het recept zoals citroensap of azijn. Het vlees van tevoren marineren, maakt het vaak ook malser.

Kun je vlees bevroren in de slowcooker doen?

Natuurlijk kun je vlees bevroren in de slowcooker doen. De vraag is of dat wenselijk is. De slowcooker wordt aangezet op high of low en probeert op temperatuur te komen. Leg je er iets in wat bevroren is dan raakt de slowcooker een beetje van slag. Het is eigenlijk hetzelfde als je iets dat warm is in de koelkast legt. De temperatuur verandert dan. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar vers vlees. Dat bereid ik vervolgens in de slowcooker en wat ik over heb vries ik in. Dit is een veilige manier van vlees bereiden naar mijn idee.

In Amerika worden ‘freezer meals’ gemaakt. Dit zijn zakjes met een afgemeten hoeveelheid groenten, kruiden en vlees. Deze zakjes worden ingevroren en op de dag dat je ze wil gebruiken eerst ontdooit voordat het in de slowcooker gaat. Vaak wordt gedacht dat de inhoud bevroren de slowcooker in gaat, maar dat is dus niet de bedoeling.

Hoe voorkom je dat iets vastplakt aan de binnenpan van de slowcooker?

Bij sommige gerechten kan het zijn dat het gerecht te droog wordt of zelfs aankoekt in de binnenpan. Denk aan havermoutpap of rijstpap. Wat je kunt doen is de slowcooker inspuiten met bakspray, een olieverstuiver of invetten met een beetje boter.Mag ik aluminiumfolie, bakpapier of huishoudfolie in de slowcooker gebruiken?

Je mag deze hulpmiddeltjes natuurlijk altijd gebruiken als je dat wilt. Bakpapier kun je prima gebruiken in de slowcooker. Dit is handig bij het bakken van brood of cakes. Persoonlijk gebruik ik geen aluminiumfolie of huishoudfolie in de slowcooker. Ik vind het gewoon geen prettig idee dat er iets ‘chemisch’ een aantal uur meestooft met mijn eten.

Aluminiumfolie wordt wel eens gebruikt om voedsel wat ‘hoger’ te leggen, zoals een hele kip bijvoorbeeld. Mijn alternatief hiervoor is een bedje van uien of wortels. Deze geven ook nog een lekkere smaak af.

Indo gehakt
Door de uien ligt het gehaktbrood niet direct op de bodem van de pan

Huishoudfolie of braadzakken of ‘liners’ zoals ze die in Amerika noemen, gebruik ik zelf helemaal niet. Dit wordt wel eens gebruikt om producten te scheiden zodat ze niet in elkaar overlopen, zoals bijvoorbeeld bij een saus. Mijn alternatief is om dan te kiezen voor ovenschaaltjes, dit heeft hetzelfde effect.

Door een ovenschaal(tje) in je slowcooker te zetten kun je de inhoud ook verkleinen als dat nodig is.

Hoeveel vocht moet ik toevoegen aan een gerecht?

Dit is een van de meest gestelde vragen op slowcook gebied! Het antwoord hierop is lastig. Bij het ene gerecht voeg je meer vocht toe dan bij het andere. Uit vlees en groenten komt heel veel vocht. In mijn recepten gebruik ik vaak water, bouillon, tomatenblokjes, ketjap of tomatenpassata. Dit is allemaal vocht. Als je naast dit vocht nog meer water toevoegt, wordt het gerecht te nat. Ben dus terughoudend met het toevoegen van vocht. Twijfel je? Voeg dan in het begin maar een beetje water toe, aanvullen kan altijd nog. Zorg wel altijd dat er een klein laagje water op de bodem van de slowcooker staat, zodat deze niet droog kookt, zoals bij het maken van appelmoes of bij het bereiden van spareribs bijvoorbeeld.

Als ik een recept wil verdubbelen, waar moet ik dan rekening mee houden?

Als je een recept in een grotere hoeveelheid wilt maken dan zou je logischerwijs denken dat je dan ook de hoeveelheid vocht van het recept dan moet verdubbelen. Wat je in dit geval het beste zou kunnen doen, is de hoeveelheid uit het recept aanhouden + een beetje meer. Later vocht toevoegen kan altijd nog. Zoals ik al eerder schreef, bouillon, tomatenblokjes, tomaten passata en kokosmelk tellen ook als vocht.

Ingrediënten zoals trassi en zout kun je het beste toevoegen op gevoel en zeker niet verdubbelen. Ingrediënten zoals ketoembar (koriander), djinten (komijn) en steranijs hebben allemaal een zeer sterke smaak. Houd hier dan ook rekening mee als je een recept wil verdubbelen. Lees in dit artikel alles over oosterse kruiden en specerijen.

Moet de kooktijd dan verdubbeld worden? Nee, je kunt dezelfde kooktijd aanhouden zoals vermeld staat in het recept.

Deze tijden houd ik meestal aan:

   • kippendijen, kiphaasjes en kipfilet: 3 tot 4 uur op low
   • hele kip: 8 uur op low
   • varkensvlees: 6 tot 8 uur op low
   • rundvlees: 8 tot 10 uur op low

Deze kooktijden zijn gebaseerd op mijn eigen slowcook ervaring. Elke slowcooker is weer anders. De ene is sneller warm dan de andere. Je weet zelf het beste hoe jouw slowcooker werkt.

Wat is de beste plaats om mijn slowcooker neer te zetten?

De slowcooker moet op een plek staan waar hij stabiel staat, zoals op het aanrecht of op een grote snijplank. De kabel moet vrij kunnen liggen en de slowcooker moet ‘vrij’ kunnen staan. Er komt warmte vanaf en de buitenkant wordt ook warm. Erg belangrijk als je kinderen hebt, vertel ze dat ze er beter niet aan kunnen komen. Op deze manier gebruik je de slowcooker op een veilige manier en kun je hem dus met een gerust hart aan laten staan als je naar je werk gaat.

Slowcookers
Ik heb mijn slowcookers op de vensterbank staan op een siliconenmatje

Is koken met een slowcooker tijdbesparend?

Met een slowcooker kun je op een makkelijke manier eten bereiden. Alle ingrediënten gaan allemaal (en meestal tegelijk) in de slowcooker. Deze volgorde kun je het beste aanhouden bij slowcooking:

   • Snijd het vlees en de groenten
   • Leg de kruiden en specerijen klaar
   • Maak de bouillon, saus of zet tomatenblokjes of tomatenpassata klaar
   • Bak indien nodig het vlees en de kruiden/specerijen aan
   • Leg alle ingrediënten in de slowcooker en stel de gewenste stand in en/of tijd in
   • Ga iets anders leuks doen!

Koken met een slowcooker heeft dus als voordeel dat je de slowcooker zijn werk laat doen en je er niet continu bij hoeft te blijven zoals bij koken op gas. De kooktijd is lang (slow). Het meeste werk zit dus in de voorbereiding, de pan doet de rest. Je kunt een slowcooker ook goed ‘s nachts aanzetten. In de ochtend is je gerecht klaar. Je zet dit koud weg en in de avond warm je het op in een pan. Tip: Als het buiten koel is dan zet ik de pan buiten onder mijn veranda. Zo bespaar ik weer ruimte in mijn koelkast!

Is een slowcooker geschikt om gerechten in op te warmen?

Een slowcooker is niet bedoeld om eten in te leggen en om dit dan op te warmen door middel van de warmhoudstand. Opwarmen kun je het beste doen in de oven of gewoon simpel in een pan op het fornuis. De warmhoudstand is om je eten als de kooktijd verstreken is warm te houden. Wil je eten wel opwarmen in je slowcooker dan duurt het een tijdje voordat de pan op temperatuur is. De vraag is of dit ook een veilige manier van voedsel verwarmen is. Ik vind dat persoonlijk niet veilig.

Hoe maak ik mijn slowcooker schoon?

De slowcooker maak je na gebruik schoon met een klein sopje. Dat gaat allemaal vrij gemakkelijk. Je hoeft niet echt te schrobben. En als er iets aangekoekt is laat de binnenpan dan even in een sopje weken. De binnenpan van een slowcooker kan gemaakt zijn van aluminium of van keramiek met een coating. De pannen met een aluminumlaag zijn wat krasgevoeliger. De keramieken pannen met coating zijn makkelijker schoon te maken. Sommige slowcookers kunnen ook in de vaatwasser, maar omdat dit vrij veel ruimte in beslag neemt was ik hem binnen 5 minuten even af met de hand. Dat is net zo makkelijk!

Lees dit artikel met schoonmaak tips en trucs ook eens!

Help mijn gerecht is te pittig of te zout geworden!

Je weet met slowcooking natuurlijk niet hoe je gerecht zal gaan smaken als het klaar is. Tenminste niet als het de eerste keer is dat je het gerecht maakt. Je kunt niet tussendoor een aantal keer gaan proeven omdat je dan steeds de pan moet openmaken. Wat je wel kunt doen is eventueel de saus die in de slowcooker gaat van tevoren proeven. Als je twijfelt over hoeveelheden rode peper, sambal of cayennepeper begin dan altijd met een klein beetje. Later toevoegen kan altijd nog.

Is je gerecht na bereiding te pittig? Voeg dan een scheutje water, een kneepje citroensap of een snufje suiker toe. Soms kan het zijn dat je gerecht te pittig lijkt, maar als je het eet in combinatie met rijst, groenten of aardappels het juist weer meevalt.

Is je gerecht na bereiding te zout geworden? Neutraliseer dit dan met een zoetmiddel, azijn of citroensap.

Hoe vind ik mijn specerijen terug in de slowcooker?

In veel slowcooker gerechten laat je kruiden of specerijen een aantal uur meetrekken. Specerijen zoals steranijs, kruidnagels en kardemom kun je vaak niet meer terugvinden. Het is niet echt lekker als je deze in je mond krijgt kan ik je vertellen. Kaneelstokjes, laurierblaadjes, sereh of djeroek poeroet kun je makkelijker terugvinden.

Een optie is om je specerijen in het midden te leggen zodat je ze altijd terug vind. Mijn trucje met kruidnagels is dat ik ze altijd in een ui druk. Zo raak ik ze nooit kwijt.

Kruidnagels

Een andere oplossing is om een bouquet garni te maken. Je maakt een bosje van gedroogde kruiden en bind deze vast met keukentouw (dit is touw is geschikt om mee te koken). Je legt deze kruiden op je gerecht en later verwijder je het heel gemakkelijk.

Sommige mensen gebruiken een thee ei of een theezakje. Dat heeft niet mijn voorkeur maar het kan op zich wel makkelijk zijn.Tot slot nog een handige tip!

In de slowcooker wordt vaak pulled pork bereid of een groot stuk vlees. Een handig hulpmiddeltje om het vlees uit de slowcooker te tillen en te ‘pullen’ zijn deze meatclaws. Ook makkelijk om een gehaktbrood uit de slowcooker te tillen.Dit artikel is geschreven vanuit mijn eigen slowcook ervaringen. Ik heb inmiddels 4 jaar een slowcooker en ik gebruik deze meerdere keren per week. In dit artikel staan mijn persoonlijke voorkeuren en ik leg ook uit waarom ik bepaalde keuzes maak. In het begin is het veel experimenteren. Maar als je de smaak te pakken hebt, wil je niet anders meer. Maar het belangrijkst is, kook vooral op de manier zoals jij dat fijn vind!

Kijk hier voor al mijn slowcooker recepten, er komen wekelijks nieuwe recepten bij!

*Dit artikel bevat affliate links

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

108 Reacties

 1. hallo , Simone, ik kan de quigg mijoteuse electrique
  MIJOTEUSE ELECTRIQUE pot ceramique 6L 320W aluminium behuizing kopen voor 17 € maar ken totaal niets van zo een toestel , wat vind van dat toestel. Is het ook om daar rijstpap in te koken .

  • Hoi Patrick, ik ken het merk van die pan niet. Ik zag net in de mail dat het eruit ziet als een slowcooker. In een slowcooker kun je sowieso rijstepap maken. Handige tip is om de bodem van de pan eerst met een klein beetje boter in te vetten om aanbranden te voorkomen. Daarna de ingrediënten erin en laten koken tot het gaar is. Succes! Groetjes, Simone

 2. Ik heb sinds zaterdag ook een slow cooker. Nog niets meegemaakt, eerst de vriezer opmaken. Mijn vraag is als ik 2 kg procureur koop voor pulled pork hoelang denk je dat dit in de slow cooker moet. Ik kwam nl. een recept tegen waar men 12-14 uur ervoor rekende? Vond het nogal lang!

  • Oeps! Raadsel opgelost. Had het recept niet goed gelezen (Engels hè)….. Er staat daar 6 tot 7 pounds, dat is is het dubbele van mijn 2 kg! Hahaha

 3. Hallo, ik ben er inmiddels wel uit dat ik een slowcooker ga aanschaffen maar huiver toch een beetje bij het idee dat het apparaat de hele dag aan staat terwijl ik niet thuis ben. Dit heeft van doen met mijn angst voor brand. Mijn telefoon ligt bijvoorbeeld alleen aan de oplader ben ik zelf thuis. Kun je me zeggen wat het brandgevaar van dit apparaat is? Groet, Sola

  • Hoi!
   Een slowcooker is er in principe voor gemaakt om een lange tijd aan te staan, net zoals een koelkast.
   Je zou het kunnen opbouwen met gerechten die snel klaar zijn (zoals bijvoorbeeld met kip, die maar 3-4 uur aan hoeven te staan) en als je er voldoende vertrouwen in hebt, kun je de deur uit gaan. Je kunt gerechten ook ‘s avonds, ‘s nachts of in het weekend maken en de volgende dag in een pannetje opwarmen. Dus als je gewoon thuis bent.
   100% garantie dat een elektrisch apparaat brandveilig is, heb je uiteraard nooit. Maar zelf zou ik mijn telefoon ook niet onbeheerd in de oplader te leggen, maar bij een slowcooker durf ik dat dan weer wel.
   Groetjes Simone

 4. Hoi Simone,

  Wat is een goede maat slow cooker voor een alleenstaande ?
  Ik dacht aan een 1,5 – 2.0 liter slow cooker. Maar daar past weer geen hele kip van 1,5 kg in. En 1,5 – 2,0 liter is vast te klein als mijn zoon (23, geen kleintje meer dus en een stevige eter) een dag of een weekend komt buurten.
  Bij een wat grotere maat 3,5 – 4,7 liter ben ik bang dat gerechten in een half of een derde gevulde slow cooker minder goed zullen lukken. Qua smaak. Is dit onterecht ?

  • Hoi!
   Mijn moeder is alleenstaand en heeft een slowcooker van 2,5 liter. Dit is te klein.
   Ik zou toch voor een 4,7 liter kiezen, zodat je ook een grotere hoeveelheid (bijv. soep) kunt maken.
   En je kunt er ook voor kiezen om de slowcooker te vullen met grotere hoeveelheden en de restanten in porties in te vriezen.
   Groetjes Simone

   • Hoi Simone,
    Hartelijk dank voor het advies. Ik ging er vanuit dat ik email updates van reacties zou krijgen. Dat is dus niet zo. Vandaar mijn late reactie (ik kwam voor de recepten).

    Ik heb inmiddels (sinds 5 september) een Crock-Pot CR507 en CR046. De CR507 zou een inhoud van 4,7 liter moeten hebben en sluit dus perfect aan op jouw advies. Maar de inhoud is dus niet 4,7 liter. Volledig gevuld tot de rand gaat er maar 3,9 liter in. Geen probleem in mijn geval en eigenlijk een voordeel. De kleinere slow cooker is voor zoetigheden. Daar klopt de opgegeven inhoud van 2,4 liter exact.

 5. Lucienne Bronkhorst

  Hallo Simone, ik ben na het lezen van je blog enthousiast geworden en wil graag een slowcooker kopen. Ik zie dat er behoorlijke grote slowcookers gekocht worden. Wij zijn met zijn tweeën, eten voor drie, maar hebben ook regelmatig eters. Ik neig ook naar een grote slowcooker, maar vraag me ook af wat de minimale hoeveelheid is die je erin moet doen. Ik bedoel, stel dat ik gewoon eens voor ons tweeën wil koken, is een cooker van 6 liter dan niet te groot, of kan je er ook weinig in koken, bijv tussen 1/2-3/4 liter?

  • Hoi!
   Koop een slowcooker zeker niet te klein, want voor sommige gerechten is het wel makkelijk als je een voorraad kunt maken (bijvoorbeeld soep, pastasaus, etc). Dan heb je genoeg als je eters hebt, of je kunt het invriezen. In mijn Bartscher slowcooker van 6,5 liter, maak ik ook kleinere hoeveelheden. Het is ook een kwestie van de slowcooker leren kennen. Ik zou geen kleinere slowcooker dan 4,7 liter kiezen.
   Groetjes Simone

 6. Hoi Simone,

  Ik was al geïnteresseerd in een slowcooker maar na e.a. gelezen te hebben op je site ben ik om, ik ga een slowcooker aanschaffen. Ik ga voor een Russell Hobbs maar zit nog in dubio of ik de 3,5l of de 6l zal kopen. Kan jij me aangeven bijvoorbeeld hoeveel spareribs jij in je 6l cooker kan klaarmaken?
  Alvast bedankt!

  • Hoi Eelco, wat fijn om te lezen! Ik maak in mijn slowcooker van 6,5 liter 1 kilo spareribs. Het ligt er ook een beetje aan of je de spareribs snijd voordat ze de slowcooker ingaan of dat je ze ‘heel’ laat. Met wat passen en meten past er waarschijnlijk nog wel meer in! Maar uit ervaring kan ik zeggen dat je eerder een iets grotere slowcooker kan aanschaffen. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt en grotere hoeveelheden wil gaan maken is een grotere slowcooker wel handig. Succes met kiezen! Groetjes, Simone

   • Hoi Simone,
    Dankje voor je antwoord, de keuze heb ik gemaakt op de grootte van de slowcooker..ik moest hem ook nog ergens kwijt in de keuken. Ik heb dus de 3,5 liter van Russell Hobbs gekocht. Daar heb ik afgelopen zondag pulled chicken in gemaakt. Die was heerlijk en wat een gemak met de slowcooker. Mijn vrouw was altijd sceptisch over een slowcooker maar was gelijk om en de kids willen de kip niet anders meer! Ik heb een eigen recept gebruikt mocht je daar interesse voor hebben geef het maar aan dan mail ik het wel met de foto’s.
    Ik ga nog veel recepten van je site gebruiken!
    Groetjes,
    Eelco

   • Hoi, wat leuk dat je al een gerecht hebt gemaakt in je nieuwe slowcooker! En tof dat vrouw en kids ook enthousiast zijn. Receptjes en foto’s mag je altijd mailen naar info@eetspiratie.nl dat vind ik altijd leuk! Veel plezier met cooken!

 7. Hallo Simone, super al die informatie! Nu ben ik zelf altijd al bezig in de keuken en ik heb een Crockpot van mijn man cadeau gehad. Alleen vraag ik me af waarom het deksel zo los zit/wiebelt. We hebben die via Wehkamp gekocht en in eerste instantie geruild, maar ze hebben allemaal zo’n loszitten (glazen) deksel. Is dat normaal voor een slow cooker/crockpot? En zo ja, maakt dat dan niet veel lawaai als het eten de hele dag opstaat? Ben benieuwd naar jouw ervaringen. Ik heb de slow cooker nog niet gebruikt dus ik zou ook nog een andere kunnen aanschaffen en deze ruilen.

 8. In veel kookboeken staan recepten met eerst zoveel tijd op hoog en dan zoveel tijd op laag. Ik kan nergens op internet vinden of een digitaal instelbare crockpot dit ook kan? Dus: om 14.00 aanzetten, dan 2 uur hoog en dan 4 uur laag… Laag is wat anders dan warm houden. Wie heeft hier ervaring mee?

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*