Eetspiratie » Maak het vegan

Maak het vegan

In deze categorie vind je eenvoudige en verrassende manieren om je favoriete gerechten om te zetten naar vegan en plantaardige versies. Vind hier handige tips, lekkere alternatieven voor dierlijke ingrediënten en recepten om elke maaltijd plantaardig te maken.

Rookworst met boontjes een gerecht uit de Indische keuken

Rookworst met boontjes – een gerecht uit de Indische keuken

Rookworst met boontjes – een gerecht uit de Indische keuken. En niet zomaar eentje, dit recept komt uit het boek ‘Alle Indische keukengeheimen‘ van Jeff Keasberry, geen onbekende naam in Indische kringen. Dit gerecht verdientd een plekje in de spotlights omdat het zo eenvoudig en ontzettend lekker is. Daarnaast het […]

Indische bruine bonensoep uit de slowcooker

Indische bruine bonensoep uit de slowcooker

Indische bruine bonensoep uit de slowcooker, zoals mijn moeder hem maakt. Soepen zijn ideaal om low en slow te bereiden in de slowcooker, zo ook deze verwarmende soep. Deze soep heeft een speciaal plekje in mijn kookrepertoire. Vroeger toen ik nog thuis woonde, aten we dit gerecht wekelijks. Mijn moeder […]

Smashed broccoli uit de oven

Smashed broccoli uit de oven

Smashed broccoli uit de oven, een heerlijk bijgerecht. Misschien is dit wel de lekkerste manier om broccoli te eten. Beetgaar gekookt, daarna ‘gesmashed’ oftewel platgedrukt met behulp van bijvoorbeeld een glas en vervolgens gebakken in de oven voor een crispy bite. Bestrijk de broccoli voor het bakken met olie – […]

Bolognesesaus uit de slowcooker - ragù Bolognese

Bolognesesaus uit de slowcooker – ragù Bolognese

Bolognesesaus uit de slowcooker – ragù Bolognese, een heerlijke gehaktsaus die je serveert bij tagliatelle of een andere pastasoort. Dit is het ideale gerecht voor de slowcooker, want hoe langer de saus kan staan, hoe lekkerder hij wordt. Je doet alle voorbereidingen in een koekenpan of in de slowcooker als […]

Minestronesoep - recept voor de slowcooker en pan

Minestronesoep uit de slowcooker of pan

Minestronesoep uit de slowcooker of pan. Een voedzame, eiwitrijke soep op basis van tomaten en bonen die veel wordt gegeten in Sardinië. Ook wel bekend als een ‘blue zone’. Een blue zone is een gebied waar mensen wonen die een aanzienlijk hoge leeftijd hebben, veel mensen worden hier ouder dan […]

Vegan kippensoep - een heerlijk plantaardig recept

Vegan kippensoep – een heerlijk plantaardig recept

Vegan kippensoep – een heerlijk plantaardig recept. Ik hoor je denken, vegan kippensoep, dat bestaat toch helemaal niet! Klopt, maar je kunt de soep wel zo maken dat het lijkt op kippensoep, maar dan zonder de kip. Kun je het nog volgen? De kruiding en textuur van kippensoep kun je […]

Vietnamees stoofvlees uit de slowcooker - Bo kho

Vietnamees stoofvlees uit de slowcooker – Bo Kho

Vietnamees stoofvlees uit de slowcooker – Bo Kho, een heerlijke aromatische runderstoofpot. Als je gek bent op stoofgerechten dan is dit zeker een recept dat je een keer moet proberen. Het is niet vergelijkbaar met andere stoofvleesgerechten. Dit gerecht zit een beetje tussen een soep en stoofpot in. Net als […]

Champignon rendang

Champignon rendang

Champignon rendang, een heerlijk stoofgerecht waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan. Rendang is een traditioneel gerecht uit Indonesië. De meest bekende versie is die met rundvlees. Je kunt van allerlei ingrediënten een rendang maken, zo ook van champignons. Ze absorberen goed de smaken van kruiden en […]

Chocolademousse van silken tofu

Chocolademousse van silken tofu

Chocolademousse van silken tofu (zijden tofu). En denk je nu, tofu met chocolade dat is niks voor mij? Probeer het eens en je zult verrast zijn! Silken (zijden) tofu is zacht en romig en neutraal van smaak. Je kunt het dus alle smaken geven die je wilt. Het is en […]

De lekkerste vegan lasagne

De lekkerste vegan lasagne

De lekkerste vegan lasagne, dit moest de titel worden van dit recept volgens mijn gezin. Blijkbaar is deze lasagne goed in de smaak gevallen. Ik maakte dit gerecht samen met mijn oudste dochter, want die is van ons vieren de grootste lasagneliefhebber. Ze wilde een vegan lasagne maken met alles […]

Daging roedjak rundvlees in kokosmelk

Daging roedjak (rundvlees in kokosmelk)

Daging roedjak (rundvlees in kokosmelk) ook wel daging sapi roedjak genoemd. Sapi = koe en dat verwijst naar rundvlees. Naast bekende gerechten als rendang, smoorvlees en daging setan is er nog een variant namelijk; daging roedjak. Wat maakt dit gerecht nu anders? Bij dit gerecht wordt het vlees gestoofd in […]