Kruidige soep met visballetjes. Heb je nog een verdwaald stukje vis of koolvisfilets in je vriezer liggen? Gebruik ze dan voor dit recept. Je kunt er namelijk prima visballetjes van maken die je vervolgens gaart in een Oosterse bouillon.
Visballetjes zijn net zo makkelijk te maken als ‘gewone’ gehaktballetjes van vlees. Je kunt diepvriesvis gebruiken wat je vermaalt in een keukenmachine. Zorg dat je voor je de vis gaat vermalen deze goed droogdept met keukenpapier. Van natte vis kun je namelijk geen balletjes draaien. Als de vis vermalen is dep je deze nog een keer droog. Door bloem toe te voegen worden de balletjes steviger. Als het mengsel te nat blijft voeg dan extra bloem toe.
Kruidige soep met visballetjes
Je maakt een aromatische bouillon waar je sereh (citroengras), gember en een geplet teentje knoflook in meekookt. Het is lekkerder om voor dit recept een heldere bouillon te gebruiken. De spitskool snijd je in flinterdunne reepjes. In plaats van deze mee te koken in de bouillon leg je de reepjes in de soepkommen en overgiet je deze met de hete bouillon. Zo houd de spitskool nog een beetje een bite. Breng de soep op smaak met sojasaus, sesamolie en chilivlokken. Strooi er verse koriander overheen en serveer er een partje citroen bij.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)