Eetspiratie » Kruidige soep met visballetjes
Kruidige soep met visballetjes

Kruidige soep met visballetjes

Soep met ballen! En niet zomaar ballen, maar een keer iets anders namelijk balletjes van vis. Voor deze Oosters getinte soep kun je de meest simpele witte vissoort gebruiken. Deze vis is ideaal want hij heeft een neutrale smaak en je kunt hem daarom goed kruiden.

Visballetjes zijn net zo makkelijk te maken als ‘gewone’ gehaktballetjes van vlees. Je kunt diepvriesvis gebruiken wat je vermaalt in een keukenmachine. De balletjes zijn in de hete bouillon heel snel gaar. Ik heb eigenlijk altijd wel wat verdwaalde stukken (wit) vis in de vriezer liggen en dit recept is perfect om deze vis voor te gebruiken.

In dit recept gebruik ik spitskool. Het lekkerst is als je de reepjes zo dun mogelijk snijd. Je kookt ze niet in de soep maar overgiet ze met de hete bouillon. Zo houden de reepjes nog een beetje een bite.

Kruidige soep met visballetjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Oosterse recepten, SoepenKeuken: OostersMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

2

personen
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

25

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Een kruidige soep met visballetjes en een Oosters tintje.

Ingrediënten

  • 1,5 liter groentebouillon (van een eetlepel poeder of een blokje)

  • 4 stukjes witvis (koolvis of kabeljauw) vers of diepvries

  • 2 plakken verse gember gekneusd

  • 1 teen knoflook geplet

  • 1 stengel sereh gekneusd

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • 1 snufje chili flakes

  • 2 bosuitjes (1 voor in de balletjes en 1 als garnering)

  • 1 kwart spitskool

  • verse koriander

  • halve citroen

  • sojasaus naar smaak

  • 1 theelepel sesamolie

  • 1 snufje vers gemalen zwarte peper

  • 1 snufje zout

  • 1 eetlepel bloem

Hoe maak je het?

  • Haal de vis uit de vriezer en laat het ontdooien. Het hoeft niet helemaal ontdooit te zijn, als het maar vermalen kan worden in de keukenmachine. Verse vis kun je rechtstreeks uit de koelkast gebruiken.
  • Doe de vis samen met het knoflookpoeder, chili flakes, 1 in ringetjes gesneden bosui en een snufje zout en peper in de keukenmachine. Maal het helemaal fijn.
  • Schep de vermalen vis op een bord. Nu komt het belangrijkste als je diepvries vis gebruikt: dep met veel keukenpapier het vismengsel zo droog mogelijk. Voeg de bloem toe en meng dit er goed doorheen met een spatel. Draai balletjes van het mengsel en zet deze even in de koelkast tot gebruik.
  • Vul de soeppan met water en voeg het groentebouillonpoeder of het bouillonblokje toe. Leg de gekneusde gember, sereh en de geplette knoflook in de bouillon en laat dit zachtjes meekoken.
  • Voeg de chili flakes toe en leg de visballetjes in de bouillon. Zet het vuur zacht. Snijd ondertussen de spitskool in dunne reepjes en verdeel dit over de kommen. De rest van de bosui snijd je in ringetjes, dit is je garnering. Scheur ook wat blaadjes verse koriander af.
  • Als de balletjes drijven zijn ze gaar. Test er eentje, snijd hem doormidden en als het helemaal wit van binnen is, is het balletje gaar.
  • Schep de bouillon met balletjes in de kommen, breng op smaak met sojasaus, sesamolie en garneer met bosui, verse koriander en een partje citroen. Strooi er nog wat extra chili flakes overheen.

Aantekeningen

  • Wil je de soep wat meer vulling geven? Voeg er dan gekookte rijst of noedels aan toe.
  • Hou je van vis? Misschien vind je een Indisch gestoofd visje dan ook wel lekker. Kijk hier voor het recept.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

19 − 10 =