Koekiedeeg vierkantjes of cookie dough, net hoe je het noemen wilt. Een ding is zeker, het is superlekker! Iedereen heeft weleens stiekem van het deeg gesnoept tijdens het bakken en misschien is dat nog wel lekkerder dan de koekjes zelf. Tegenwoordig kun je van alles kopen met de smaak van dit lekkere deeg. Cookie dough ijs of kant en klaar cookie dough deeg om zo op te eten. Deze snack met een lekkere chocolade laag maak je zelfs zonder oven. Nieuwsgierig?
Als ik bak, dan bak ik het liefst raw. Maar dat is officieel niet echt bakken omdat er geen oven of vuur of een andere hittebron aan te pas komt. Baksels uit de oven willen bij mij nog weleens mislukken maar bij een raw ‘bakrecept’ heb ik dat eigenlijk nooit. Deze koekiedeeg vierkantjes zijn een van de lekkerste zoete ‘baksels’ die ik gemaakt heb.
Koekiedeeg vierkantjes of cookie dough
Koekiedeeg vierkantjes bestaan helemaal niet, ik heb ze die naam gegeven omdat dat iedereen dan begrijpt waar ik het over heb. Cookie dough is in Amerika echt een ding. Dit recept is eigenlijk best wel braaf. Er zitten geen kilo’s suiker in, het is raw en je kunt het geheel vegan maken als je plantaardige melk en vegan chocolade gebruikt.
In dit recept gebruik ik havermeel. Havermeel kun je zelf maken door havermout te vermalen in een koffiemolentje of een keukenmachine/blender. Het is goedkoop en ook nog eens gezond. En wist je dat je amandelmeel perfect kunt invriezen? Buiten de koelkast of vriezer is het na opening maar beperkt houdbaar. Bewaar het amandelmeel in een ziplockzakje of siliconen diepvrieszak. Druk alle lucht uit het zakje en druk het meel plat. Als je het plat invriest neemt het ook weinig ruimte in beslag.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE