Koekjesdeeg

Koekiedeeg vierkantjes

Eet je weleens stiekem het deeg op als je koekjes aan het bakken bent? Tegenwoordig kun je cookie dough ijs of kant en klaar cookie dough (dus koekjesdeeg) kopen om zo op te eten! Maar dat doe ik dus niet want ik heb hier een receptje voor bedacht. Deze snack met een lekkere chocoladelaag maak je zelfs zonder oven. Nieuwsgierig?

Wat heb je nodig?

  • 90 gram amandelmeel
  • 90 gram havermeel (maal havermout in je keukenmachientje tot meel)
  • 2 flinke eetlepels kokosolie
  • 2 tot 3 eetlepels (plantaardige) melk
  • 30 gram (kokosbloesem) of (riet) suiker
  • 1 theelepel vanille extract of een mespunt vanillepoeder
  • 4 ontpitte dadels geweekt in lauw water
  • 75 gram pure chocolade in stukjes gehakt
  • 50 gram pure chocolade om te smelten voor de bovenlaag
  • snufje zout

Hoe maak je het?

Week de dadels in warm water zodat ze zacht worden. Doe de melen, de suiker en een snufje zout bij elkaar in een kom en meng het door elkaar. Smelt de kokosolie in een pan en voeg het vanille extract of poeder toe. Roer dit even met een garde. Gooi het weekwater van de dadels weg, prak de dadels en doe deze bij het mengsel.

Voeg nu het meelmengsel aan de gesmolten kokosolie toe en schep het om, je krijgt nu een plakkerig en korrelig deeg maar dat is de bedoeling. Voeg 2 eetlepels melk toe. Als het te droog is voeg dan nog een extra eetlepel melk toe. Laat het mengsel even afkoelen en schep dan de gehakte chocolade erdoor.

Smelt ondertussen de 50 gram chocolade au bain marie (in een schaaltje boven een pan warm water). Bekleed een kleine cakevorm met bakpapier. Schep het deeg in de vorm en smeer het uit met de achterkant van een lepel. Giet nu de gesmolten chocolade erover, smeer dit uit met een spatel en laat het geheel opstijven in de koelkast voor minimaal 1 uur.

Snijd het in vierkanten en let op dat je niet alles tegelijk opeet! Je kunt deze lekkernij het beste bewaren in de koelkast in een bakje.

Het is een lekker tussendoortje, ideaal voor bij de koffie en eventueel met wat ijs of kokosslagroom ook geschikt als dessert. Uit dit recept haal je ongeveer 6 stukken. Hoe dunner je het deeg uitsmeert, hoe meer stukjes je eruit kunt halen!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

9 Reacties

  1. Wederom een recept van jou gemaakt. Het staat nu in de koelkast. Maar natuurlijk de pan al uitgelikt! Lekker ?

    • Oeh deze zijn ook wel erg lekker! En de pan uitgelikt hahaha! Ben benieuwd hoe je het uiteindelijke resultaat vond. Ik hoor het graag!
      Lieve groetjes, Simone

  2. Heerlijk! Ik heb ook maar 100 gr chocolade gebruikt, 85%. Ik vond het nog ietsje te zoet, daar zal ik volgende keer rekening mee houden. Mijn dochters waren hier ook blij mee :-).

  3. Superrecept! Allereerst echt heel erg lekker. Maar ook gezond, voedzaam en makkelijk te maken. Op zoek naar recepten met amandelmeel zonder gebruik van een oven kwam ik bij jou uit. Wat een geluk! Ondanks mijn kapotte oven en kapotte combimagnetron toch lekkere koekjes, glutenvrij en lactosevrij en bijna (geraffineerde) suikervrij. Gemaakt met in totaal 100 gram suiker (50 gram gesmolten eroverheen) en in acht stukjes gesneden. Ook dat bleven nog grote, voedzame tussendoortjes. Dit recept gaat in de herhaling! Knapperig vanwege de stukjes chocolade, ook erg fijn. En ik kan vele varianten bedenken met noten, gedroogde vruchten etc. Dank dank!

    • Geen 100 gram suiker, 100 gram chocolade bedoel ik natuurlijk! Pure 72% cacao chocolade…

    • Hoi! Ja ze zijn echt verrassend lekker! Doet het altijd goed bij de visite :-) Leuk dat je zo enthousiast bent!
      Lieve groetjes,

      Simone

      • Al voor de vierde keer gemaakt! En hoewel onze jongste even aan de smaak moest wennen, snoept hij nu gezond en enthousiast mee. Het eerste gezonde ‘baksel’ dat hij waardeert. Nu nog een recept vinden waar zelfs geen kokosbloesemsuiker aan hoeft te worden toegevoegd… Suggesties?

      • Wat fijn dat hij het lekker vind!

        En wat dacht je van de brownies? http://www.eetspiratie.nl/2013/08/brownie/ of de pannenkoekmuffins? http://www.eetspiratie.nl/2014/09/pannenkoek-muffins/

        Een goede vervanger voor (kokosbloesem) suiker vind ik dadels. Als je die weekt in wat warm water worden ze lekker zacht en is het een handige vervanger voor suiker in baksels.

        Hopelijk heb ik je wat Eetspiratie gegeven :-)

        Liefs,
        Simone

      • Simone, de brownies zijn inderdaad ook voortreffelijk. Ik zie sowieso erg veel recepten op je site die ik graag eens wil proberen. Een fan erbij in Rotterdam!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*