Hoe bereid je gerookte tofu? Tofu (of tahoe) is een product dat inmiddels iedereen kent of wel eens van gehoord heeft. Tegenwoordig is er ook gerookte tofu verkrijgbaar. Eerder was dit enkel te koop bij een natuurvoedingswinkel maar je vindt het nu ook in de supermarkt. Maar wat is gerookte […]
Informatief
In deze categorie vind je heel veel informatie over ingrediënten, reviews van boeken en restaurant en tips over food gerelateerde onderwerpen.
De Vegan bakker in Heusden
De Vegan bakker in Heusden, een knusse lunchroom en bakkerij met uitsluitend (plantaardige) veganistische producten. Droom je van vegan croissants, roze koeken of een chocoladebol? Of van vegan worstenbroodjes en saucijzenbroodjes? Dan ben je bij deze bakker aan het goede adres!
10 recepten met tomaat
10 recepten met tomaat, handig als je even niet meer weet wat je met je tomaten moet doen. Tomaten heb ik altijd in huis, want ik eet ze bijna dagelijks. Vleestomaten, trostomaten, cherrytomaten, ik vind eigenlijk elke tomatensoort wel lekker. Ook kweek ik ze in mijn eigen tuin, dus ik […]
Wit-lof foodbar & hangout Texel
Wit-lof foodbar & hangout Texel, een plek die je zeker niet mag overslaan als je op het eiland bent! We hadden iets te vieren en kozen Wit-lof uit voor een lekker hapje en een drankje. Het uitje bij deze fijne foodbar was één van de hoogtepunten van onze vakantie. Als […]
Hoe verdubbel je een recept
Hoe verdubbel je een recept? Je zou denken gewoon alles keer twee doen toch? Bij een pannenkoekenrecept werkt dat prima, maar bij koken van grotere hoeveelheden werkt dat net iets anders. Een van de meest gestelde vragen aan mij is: ‘ik wil een grotere hoeveelheid van een gerecht maken, moet […]
Hoe maak je taugé schoon
Hoe maak je taugé schoon? Als ik vertel dat ik mijn taugé schoonmaak, krijg ik vaak de vraag: hoe dan? Wat moet je dan precies schoonmaken en waarom? Heb je een oma met Indonesische roots, dan heb je vast als kind met haar aan de keukentafel gezeten om taugé schoon […]
Bosui vershouden bewaren en gebruiken
Bosui vershouden, bewaren en gebruiken, hoe blijven je deze lekkere uitjes lekker groen en knapperig? Ik eet bijna dagelijks bosui (of lente-ui). Als topping op Oosterse gerechten, in een soep, door een salade of in een boemboe. De mogelijkheden zijn eindeloos. De bosui is onmisbaar in mijn keuken en daarom […]
Hoe maak je bleekselderij schoon
Hoe maak je bleekselderij schoon? Met mijn handige tips heb je geen last meer van draderige bleekselderij. Misschien zijn de draden wel de reden dat veel mensen bleekselderij niet zo lekker vinden. Als je weet hoe je de stengels goed schoonmaakt, ga je het misschien nog wel lekker vinden. Zonder […]
Kooktijden voor de slowcooker
Kooktijden voor de slowcooker, ik zette ze voor je op een rijtje. Als je een recept volgt, staat de kooktijd daar vaak wel in aangegeven. Maak je zelf een gerecht maar weet je niet precies hoelang het in de slowcooker moet, dan kan dit overzicht je daarbij helpen. De bereidingstijden […]
Hoe pers je het vocht uit een blok tofu
Hoe pers je het vocht uit een blok tofu? Als je tofu (of tahoe) op een lekkere manier wilt bereiden, is het belangrijk (bij sommige recepten) dat je het water er zoveel mogelijk uitperst. De reden dat mensen tofu niet lekker vinden, zou misschien kunnen komen omdat ze te ‘natte’ […]
Hoe gebruik je koriander
Hoe gebruik je koriander in gerechten, eet je het vers en kun je de steeltjes en wortels eten? Ik als echte koriander liefhebber leg het je uit! Als je tot de categorie ‘koriander smaakt naar zeep’ behoort dan kun je dit artikel overslaan of juist niet, want misschien kan ik […]
Hoe bespaar je gas met koken
Hoe bespaar je gas met koken? Een vraag die veel mensen hebben op dit moment. Als je nog kookt op gas zijn alle tips om te besparen welkom. Zeker nu de gasprijs hoger dan ooit is. Zelf heb ik gezocht naar tips om ons gasverbruik in de keuken te minimaliseren. […]