Eetspiratie » Informatief » Pagina 4

Informatief

In deze categorie vind je heel veel informatie over ingrediënten, reviews van boeken en restaurant en tips over food gerelateerde onderwerpen.

Uiensiroop bij verkoudheid

Uiensiroop bij verkoudheid

Uiensiroop bij verkoudheid, een handig huismiddeltje dat iedereen kan maken. Momenteel heerst er een vervelend hoestje, die best lang aanhoudt. Vooral in de nacht kan hoesten lastig zijn en jezelf en je gezin wakker houden. Er zijn veel huismiddeltjes die kunnen verlichten bij verkoudheid en/of keelpijn. Meestal maak ik tijmthee, […]

Kaki fruit - hoe eet je het?

Kaki fruit – hoe eet je het?

Kaki fruit – hoe eet je het? Elke winter zie ik ze weer liggen, deze mooie oranje glanzende vruchten. Ik ben gek op fruit en wil alles proberen. Nu had ik wel vaker kaki gekocht, maar hoe eet je kaki fruit nu eigenlijk? Als je ze koopt zijn ze hard, […]

Wat is silken tofu en hoe bereid je het?

Wat is silken tofu en hoe bereid je het?

Wat is silken tofu en hoe bereid je het? Silken tofu – ook wel zijden tofu genoemd – is een van de meest veelzijdige producten die er is. Er zijn zoveel gerechten waarbij je silken tofu kunt gebruiken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Als je eenmaal ontdekt hebt wat je er […]

Inspiratie voor smoothies

Inspiratie voor smoothies

Inspiratie voor smoothies zodat je in de ochtend altijd snel een recept bij de hand hebt. Soms heb je zin in een smoothie, maar weet je even niet hoe je deze het beste kunt samenstellen. Ik maakte een handig overzichtje met recepten die je gratis kunt downloaden en printen. Zo […]

Inspiratie voor vegan vegetarisch gourmetten

Inspiratie voor vegan en vegetarisch gourmetten

Inspiratie voor vegan en vegetarisch gourmetten. Bij sommige mensen is het een traditie, gourmetten tijdens de feestdagen. Vroeger kwam met Sinterklaasavond, kerst of Pasen bij ons standaard de steengrill op tafel. Vaak wordt er bij steengrillen en gourmetten gedacht aan vlees. Stukjes vlees bakken in kleine pannetjes of op de […]

Spliterwten wel of niet weken?

Spliterwten wel of niet weken?

Spliterwten wel of niet weken? Deze vraag wordt vaak aan mij gesteld. Ik heb het al eerder uitgelegd in mijn recept voor erwtensoep, maar ik vond het toch handig om er een apart artikel over te schrijven. Regelmatig hoor ik dat spliterwten hard blijven, zelfs na 10 uur slowcooken. En […]

Recepten met pepers

Recepten met pepers

Recepten met pepers voor de liefhebber van een beetje pit. Pepers zijn er in alle soorten en maten. Van extreem heet tot mild en zoet. Ze geven gerechten kleur en een kick. Je kunt met pepers meer dan alleen sambal maken. Ze zijn op verschillende manieren te gebruiken in gerechten. […]

Groente inspiratie recepten met paksoi

Groente inspiratie – recepten met paksoi

Groente inspiratie – recepten met paksoi, vind hier lekkere inspiratie voor paksoi gerechten. Knapperige stengels en mooie groene bladeren, paksoi is een veelzijdige groente die je op verschillende manieren kan bereiden. Een groente die veel gebruikt wordt in de Aziatische keuken, maar ook heerlijk is in een Hollandse stamppot. Met […]

Welke drankjes serveer je bij de rijsttafel

Welke drankjes serveer je bij een rijsttafel?

Welke drankjes serveer je bij een rijsttafel? In dit artikel geef ik je opties voor lekkere en verfrissende drankjes die je rijsttafel of Indofood gerechten compleet maken. Gerechten uitkiezen voor een rijsttafel is over het algemeen niet zo moeilijk. Op mijn website vindt je heel veel informatie en recepten om […]

10x de lekkerste slowcooker recepten

10 x de lekkerste slowcooker recepten

10 x de lekkerste slowcooker recepten op een rij gezet. Als je een slowcooker hebt, wil je het liefst zoveel mogelijk uitproberen. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt – en het gemak van de slowcooker hebt ontdekt – wil je steeds meer recepten gaan uittesten. Maar welke recepten […]

Wat is parel couscous en hoe bereid je het?

Wat is parelcouscous en hoe bereid je het?

Wat is parelcouscous en hoe bereid je het? Van de standaard couscous heb je vast weleens gehoord. Een tarwesoort met een fijne korrel die je stoomt of welt in warm water waardoor de ze zacht en luchtig worden. Lekker als bijgerecht maar ook als onderdeel van een salade. Parelcouscous is […]

Groente inspiratie komkommer

Groente inspiratie – recepten met komkommer

Groente inspiratie – recepten met komkommer, een verfrissende, crunchy en gezonde groente die je op verschillende manieren kunt bereiden. Recepten met komkommer, je kunt deze nooit genoeg hebben. Misschien verwerk je komkommer tot nu toe alleen maar in salades, maar je kunt er zoveel meer mee! In dit artikel geef […]