Eetspiratie » Informatief

Informatief

In deze categorie vind je heel veel informatie over ingrediënten, reviews van boeken en restaurant en tips over food gerelateerde onderwerpen.

Groente inspiratie recepten met aubergine

Groente inspiratie – recepten met aubergine

Groente inspiratie – recepten met aubergine. Een bijzondere groente met een mooie paarse kleur en glans. Officieel is het een vrucht, maar hij wordt in de keuken gebruikt als een groente. Wat kun je er allemaal mee? Hoe kun je aubergine lekker bereiden en hoe kun je hem het beste […]

Aquafaba wat is het en hoe gebruik je het?

Aquafaba – wat is het en hoe gebruik je het?

Aquafaba – wat is het en hoe gebruik je het? Zonder dat je het weet heb je misschien wel aquafaba in je keukenkastje staan! Heb je een blik kikkererwten of andere bonen in je voorraadkast, dan heb je dit vloeibare goud gewoon in huis. Het is namelijk ‘bonenwater’, het vocht […]

Inspiratie voor salade dressings

Inspiratie voor salade dressings

Inspiratie voor salade dressings, want het is altijd handig om een paar goede recepten in je repertoire te hebben. Ik eet bijna dagelijks een salade, als lunch of als onderdeel van het avondeten. Om een beetje af te wisselen, maak ik verschillende soorten dressings zodat mijn salades niet saai en […]

Groente inspiratie recepten met bimi

Groente inspiratie – recepten met bimi (aspergebroccoli)

Groente inspiratie – recepten met bimi (aspergebroccoli), wat mij betreft een van de lekkerste groenten die er is! Bimi wordt ook wel aspergebroccoli of broccolini genoemd. Ook is het bekend onder de naam tenderstem broccoli. Het is een groente die lijkt op broccoli maar dan met een lange stengel. Daardoor […]

Hoe bereid je petehbonen stinkbonen

Hoe bereid je petehbonen – stinkbonen

Hoe bereid je petehbonen – stinkbonen? Je vindt ze heerlijk of je gruwelt ervan, petehbonen zijn een geval apart! Het is de koriander onder de peulvruchten. Ze worden niet voor niets stinkbonen genoemd, want de geur is behoorlijk intens en kan wel een tijdje in je neus én je huis […]

Kemangi aromatische basilicum uit de Indonesische keuken

Kemangi – aromatische basilicum uit de Indonesische keuken

Kemangi – aromatische basilicum uit de Indonesische keuken. Een heerlijk kruid dat lijkt op basilicum, maar dan met een frisse toets die doet denken aan citroen en limoen. Veel gebruikt in de Aziatische keuken en met name in Indonesië. Het is een frisse toevoeging aan allerlei gerechten en het heeft […]

Eetswitches van vlees naar plantaardig

Eetswitches – van vlees naar plantaardig

Eetswitches – van vlees naar plantaardig. Een handig overzicht van ‘eetswitches’ die je kunt maken om vlees te vervangen door een plantaardig ingrediënt. Misschien wil je vaker een plantaardige of vegan keuze maken bij je gerechten, maar weet je niet goed hoe. Daarom heb ik om jou te inspireren een […]

10 gezonde groene bladgroenten voor je dagelijkse gerechten

10 gezonde groene bladgroenten voor je dagelijkse gerechten

10 gezonde groene bladgroenten voor je dagelijkse gerechten. Als er iets is wat er bij ons dagelijks op het menu staat dan zijn het wel groene bladgroenten. Of het nu sla is in een salade, spinazie in mijn smoothie of boerenkool door de curry, ik eet het elke dag! Het […]

Wat is emping? Ontdek deze heerlijke Indonesische snack

Wat is emping? Ontdek deze heerlijke Indonesische snack!

Wat is emping? Ontdek deze heerlijke Indonesische snack! Emping is één van mijn lievelingssnacks. Deze ‘chips’ is gemaakt van melindjonoten en wordt vaak in een adem genoemd met kroepoek. Echter zijn emping en kroepoek twee verschillende producten. Emping wordt wel gegeten als kroepoek, maar je kunt het beter vergelijken met […]