Flax egg maken – vegan eivervanger een handig alternatief voor ei in bakrecepten. Maak met maar twee ingrediënten een vervanger voor ei. Ideaal om te gebruiken in cakes, bananenbrood, pannenkoeken en vegan burgers. Handig als je geen eieren in huis hebt of een plantaardig/vegan eet.
Informatief
In deze categorie vind je heel veel informatie over ingrediënten, reviews van boeken en restaurant en tips over food gerelateerde onderwerpen.
Gekookte rijst bewaren en opwarmen – zo doe ik het
Gekookte rijst bewaren en opwarmen – zo doe ik het. Ik lees het regelmatig, verschillende verhalen over het bewaren van gekookte rijst. In dit artikel vertel ik hoe ik dit precies doe. Mijn moeder heeft me dit al op jonge leeftijd geleerd. Door een paar simpele stappen te volgen, kun […]
20 makkelijke vegan recepten zonder vleesvervangers
20 makkelijke vegan recepten zonder vleesvervangers die iedereen kan maken. Veganistisch (of vegan/plantaardig) koken is niet moeilijk. Zonder dat je het door hebt zijn heel veel gerechten van zichzelf al veganistisch. Vaak hoor ik dat mensen het moeilijk vinden om een gerecht zonder vlees of dierlijke producten te bereiden. Het […]
De beste rijstkoker – de multicooker
De beste rijstkoker – de multicooker, het beste apparaat om rijst in te bereiden. Ik krijg vaak de vraag waar ik mijn rijst in kook en wat de beste rijstkoker is. Daar heb ik een heel snel antwoord op: de multicooker is wat mij betreft de beste rijstkoker. In dit […]
Turkse recepten die je moet proberen
Turkse recepten die je moet proberen. De Turkse keuken behoort tot een van mijn favorieten. De gerechten uit deze keuken zijn kleurrijk, smaakvol en er worden volop verse kruiden en specerijen gebruikt. Van rode kool salade tot Turkse pilav, en zelfs een moderne versie van Turkse pasta.
Waarom ik elke dag een paranoot eet
Waarom ik elke dag een paranoot eet! Ik houd me al jaren bezig met voeding. Sinds ik 5 jaar geleden plantaardig ben gaan eten, heb ik me ook verdiept in supplementen. Naast vitamine D3, plantaardige omega 3 uit algen en B12, eet ik elke dag een paranoot, ook wel ‘Brazil […]
Waarom je de lekkerste nasi goreng met koude rijst maakt
Waarom je de lekkerste nasi goreng met koude rijst maakt. Het geheim van een goede nasi goreng is koude afgekoelde rijst. Mooie droge rijstkorrels die je lekker krokant kunt opbakken. Dit gaat een stuk lastiger met warme gekookte rijst die net uit de pan komt. Ga je nasi goreng maken, […]
Wat is het verschil tussen tofu en tempeh?
Wat is het verschil tussen tofu en tempeh? Tofu en tempeh zijn beiden veelzijdige plantaardige eiwitbronnen, maar verschillen behoorlijk in smaak en textuur. Ze worden vooral gebruikt in de Aziatische keuken, maar het zijn ook geliefde ingrediënten in vegan/plantaardige recepten. Zelfs kook ik wekelijks met tofu en tempeh. Ze zijn […]
Dit is waarom mijn Indonesische oma nooit een rijsttafel maakte
Dit is waarom mijn Indonesische oma nooit een rijsttafel maakte, wat ze dan wel kookte en wat zij mij hierover heeft geleerd. Op Eetspiratie vind je verschillende artikelen waarin ik tips geef over het samenstellen van een rijsttafel. Maar wat als ik vertel dat ik de rijsttafel zoals we die […]
Nooit meer flauwe tofu – zo breng je het écht op smaak
Nooit meer flauwe tofu – zo breng je het écht op smaak. Ja hoor, daar ben ik weer met mijn tofu. Of je nu net begint met tofu of al een doorgewinterde tofu-lover bent zoals ik: deze tip wil je niet missen. Met één simpele kooktechniek gaat jouw tofu van […]
Hoe gebruik je Thaise basilicum – tips en receptinspiratie
Hoe gebruik je Thaise basilicum – tips en receptinspiratie met dit heerlijke aromatische kruid. Goed nieuws, deze Aziatische basilicumsoort is nu ook verkrijgbaar in de supermarkt! Daarom leek het me leuk om een inspiratieartikel te schrijven om te laten zien wat je allemaal met deze basilicum kunt doen.
De lekkerste Indonesische salade recepten
De lekkerste Indonesische salade recepten die je geproefd moet hebben! Bij de Indonesische keuken denk je misschien aan de klassiekers zoals rendang, heerlijke geroosterde saté of een lekker bordje nasi goreng. Maar deze veelzijdige keuken heeft nog veel meer te bieden, namelijk; heerlijke salades. Van gado gado tot een zoetzure […]