Indo pulled pork oftewel Indo pulled babi. Want babi = varkensvlees. Dit recept is een van mijn meest bekeken en gemaakte recepten van mijn blog. Op dit recept/gerecht ben ik ook het meest trots. Er was toen ik net begon met slowcooken nog geen Indo variant van pulled pork dus bedacht ik speciaal een recept voor de slowcooker. Inmiddels zijn er verschillende varianten van mijn recept in omloop, maar dit is dus het enige echte recept!
Het lekkerste is om voor dit gerecht procureur te gebruiken. Hier zit namelijk een beetje vet aan. Magere varianten kunnen het gerecht een beetje droog maken. Kun je niet aan procureur komen? Dan zijn hamlappen of karbonades (zonder bot) een prima alternatief. Dit gerecht kun je ook bereiden in een stoofpan maar ook op de barbecue. Op de barbecue werkt een stuk procureur het beste. Maak een marinade van de ingrediënten (houd daarvan een beetje apart) en laat het vlees een paar uur marineren. Laat het garen op de barbecue en bestrijk het vlees af en toe met de achtergehouden marinade.
Indo pulled pork
In dit gerecht wordt ketjap manis gebruikt. De ketjap is belangrijk voor dit gerecht omdat het de smaak grotendeels bepaald. In dit artikel lees je welke ketjap ik gebruik. Gebruik een dikke ketjap en geen dunne waterige variant.
In dit recept gebruik ik groentebouillonpoeder. Het poeder wat ik gebruik is zonder gist en andere toevoegingen. Als alternatief kun je een stukje van een bouillonblokje gebruiken. Maar, let op! Bouillonblokjes uit de supermarkt bevatten vaak (te veel) zout. Mijn tip is om een stukje van een bouillonblokje te gebruiken om te voorkomen dat de Indo pulled pork te zout wordt. Beter iets minder in het begin gebruiken en later indien nodig nog extra toevoegen.
Pas het gerecht aan naar jouw eigen smaak
Een gerecht is pas klaar als je het naar je eigen smaak gemaakt hebt. Als de kooktijd is verstreken ga je het gerecht proeven. Mist het nog iets? Zout, zoet, zuur of pit? Voeg dan nog iets van de ingrediëntenlijst toe. Blijf net zolang proeven tot de smaak voor jou goed is. Pas dan is je gerecht klaar.
Wil je een Indische rijsttafel maken? Daar past dit gerecht uitstekend bij!
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)