Indo pulled pork

Indo pulled pork

Pulled pork is een heel bekend gerecht uit de slowcooker. Varkensvlees dat uren lang gegaard heeft in de oven of slowcooker en dat je met twee vorken uit elkaar trekt, pulled pork dus! Ik ben al een tijdje fan van Toko Toorop. Deze toko heeft een heerlijke versie van Indische pulled babi (varkensvlees) uit de oven. Dat recept bracht mij op het idee om een recept voor Indo pulled pork uit de slowcooker te bedenken en heb er mijn eigen Indo creativiteit erop los gelaten. Op dit recept ben ik heel erg trots!

Wil je dit gerecht gaan maken lees dan eerst dit artikel over de meeste gebruikte ingrediënten uit de Indonesische keuken.

Wat heb je nodig?

  • (ongeveer) 1 kilo procureur of hamlappen
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 2 centimeter verse gember geraspt
  • 2 uien
  • scheutje azijn
  • 125 tot 150 milliliter ketjap manis (lees hier mijn artikel over ketjap)
  • 150 milliliter water
  • 1 rode peper
  • sambal oelek naar smaak
  • 2 kruidnagels
  • 1 hele steranijs
  • theelepel ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 theelepel Chinees 5 kruidenpoeder
  • theelepeltj (riet-, palm- of kokosbloesem) suiker
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder (liefst zonder gist)
  • vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

Leg voordat je dit gerecht wilt gaan maken het vlees uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak daarin de gesneden ui, knoflook, rode peper, gember, het 5 kruiden poeder, de sambal, suiker en ketoembar aan. Dit is je boemboe (kruidenmengsel). Deze kun je ook fijn maken met een staafmixer of in een vijzel, maar ik vind het lekker in dit recept om de boemboe grof te laten. Schep het even door elkaar en laat de uien op een laag vuur zacht worden. Kruid ondertussen het vlees met zout en peper.

Als de ui zacht is, kan het mengsel uit de pan en rechtstreeks de slowcooker of de stoofpan in. Verhit in dezelfde pan nog een scheutje olie en bak het vlees kort om en om bruin. Het vlees hoeft niet gaar te zijn maar alleen een beetje geschroeid aan beide kanten. Leg het vlees op het uienmengsel en voeg nu een scheutje azijn toe, de ketjap, het water en bouillonpoeder. Meng het even door elkaar en leg de kruidnagels en de steranijs in de pan. Het vlees staat niet helemaal onder maar dat is niet erg.

Hoe nu verder?

Zet de slowcooker op de stand high voor 2 uur en daarna 6 tot 8 uur op low. In een gewone stoofpan laat je het minimaal 5 uurtjes stoven op een laag vuur totdat het vlees uit elkaar getrokken kan worden.

Kijk ook eens naar dit filmpje waar ik Indo pulled pork maak en uitleg hoe de slowcooker werkt:

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Serveer de Indo pulled pork met limoen rijst, toemis boontjes en een hardgekookt eitje of serveer het in een wrap of een gestoomd broodje met wat knapperige groenten en een pickle van zoetzure komkommer. Pulled pork wordt ook vaak gegeten met koolsla (coleslaw). Deze variant met ananas en gembersiroop is er ook heerlijk bij.

Indo pulled pork
Ook lekker in een gestoomd broodje!

Tip: kijk ook eens bij mijn andere slowcooker gerechten!

 

*Dit artikel bevat een affiliate link.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

109 Reacties

  1. Hoi Simone ,ik kwam jouw website tegen toen ik zocht op slowcooker en gesnuffeld en ik was om en heb er een besteld en mijn slowcooker ingewijd met jouw recept van indo pulled pork, ik eet zelden varkensvlees en heb het gemaakt met varkenslapjes , het is super lekker ! Lekker wat porties voor in de vriezer zodat ik er lang van kan genieten, ook ga ik je recept voor Gehaktbrood maken. Dank je wel voor die lekkere recepten en ik ga er regelmatig gebruik van maken, groetjes Yvonne

  2. Hoi Simone, geweldige site van je met duidelijke beschrijvingen van je gerechten.
    Heb er al een aantal gemaakt,voornamelijk van de Indische rijsttafel. Geweldig !
    Tevens ook een slowcooker aangeschaft voor oa de Indische pulled pork en de rendang.
    Heerlijk, ga nog veel meer van je gerechten proberen, Dank je wel

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*