Eetspiratie » Indo pulled oats vegan
Indo pulled oats vega(n)

Indo pulled oats vegan

Indo pulled oats vegan. Speciaal voor de vegetariërs, veganisten en flexitariërs heb ik een vega(n) versie gemaakt van mijn inmiddels beroemde Indo pulled pork! Maar zelfs als je wel vlees eet dan ga je dit ook lekker vinden, want het is gewoon een heerlijk en smaakvol gerecht. Voordeel: het is snel klaar en je kunt met deze pulled oats alle kanten op. Het is een fijn gerecht als aanvulling op bijvoorbeeld een rijsttafel.

Nu vraag je jezelf natuurlijk af, wat zijn pulled oats? Misschien denk je nu aan havermout, daar dacht ik in eerste instantie aan. Het klopt deels, pulled oats is gemaakt van haver, tuinbonen en erwten met een beetje olie en zout. Dus een vegetarisch product dat niet is gemaakt op basis van soja.

Pulled Oats® krijgt een vezelige structuur door een mechanisch proces waarbij de havervezels samen met de eiwitten uit peulvruchten letterlijk uit elkaar worden getrokken. Die structuur maakt het lekker sappig, met precies de perfecte bite.

Gold and Green foods

Indo pulled oats vegan

In de verpakking zien de pulled oats eruit als brokken, een soort geruld gehakt. Het ruikt ook een beetje haverachtig, maar dat is verder prima. De pulled oats worden naarmate je ze bakt zacht en inderdaad sappig. Je moet ze wel stevig kruiden en bakken in een royale scheut olie voor een optimale smaak. Dit is dus het perfecte product om (een soort van) pulled pork van te maken.

Voor mij hoeft een alternatief voor vlees er niet uit te zien als vlees en ook niet te smaken naar vlees. Ik zie de pulled oats als een op zichzelf staand product waar je allerlei verschillende gerechten mee kunt maken. Maar voor mensen die graag wel een beleving willen hebben van ‘vlees’ zijn deze pulled oats erg geschikt. Het heeft namelijk wel de vlezige structuur. Ik denk dat als je iemand dit gerecht voorschotelt ze niet door hebben dat het geen vlees is.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Indo pulled oats vegan
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden
Indo pulled oats vegan

Indo pulled oats vegan

5 van 1 stem
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Keuken: OostersNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

30

minuten

Indo pulled oats vega(n), een gerecht gebaseerd op Indo pulled pork maar dan zonder vlees.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 2 pakken 2 Pulled Oats® naturel

  • 1 1 ui

  • 3 tenen 3 knoflook

  • 1 flinke theelepel 1 djahé (gemalen gember)

  • 1 flinke theelepel 1 sambal oelek of meer naar smaak

  • 1 flinke theelepel 1 ketoembar (gemalen koriander)

  • 1 theelepel 1 Chinees 5 kruidenpoeder (5 spice)

  • 2 theelepels 2 (riet)suiker

  • halve eetlepel halve groentebouillonpoeder of half verkruimeld blokje

  • 3-5 eetlepels 3-5 ketjap manis (naar smaak)

  • 3-5 eetlepels 3-5 water (naar wens)

  • 1 eetlepel 1 citroensap

  • zout en peper naar smaak

  • (rijst)olie om in te bakken

Bereiding:

  • Snipper de ui en de knoflook fijn en verhit een ruime scheut olie in een wok. Fruit hierin de ui en knoflook aan.
  • Voeg de sambal, djahé, ketoembar, 5 spice en suiker toe. Bak het mengsel (de boemboe) even aan.
  • Nu mogen de pulled oats erbij, bak deze mee in de boemboe. Voeg het groentebouillonpoeder (of stukje van een blokje) toe. Vervolgens de ketjap manis, water en citroensap. Schep alles goed om en zorg dat alles bedekt is met de ketjap. Druk met een spatel de pulled oats een beetje uit elkaar zodat je je niet van die grote ‘brokken’ hebt.
  • Nu ga je proeven en op smaak brengen (indien nodig). Wil je wat meer zoet, zuur, pittig of zout? Voeg dan naar smaak nog wat de ingrediënten uit de lijst toe. Wil je meer saus? Voeg dan meer water of ketjap toe. Is de smaak nu goed? Dan is je gerecht klaar!
  • Serveer met rijst en groenten. Ook lekker op een knapperig broodje of in een pitabroodje. Maar ook prima in een tortilla wrap met frisse groenten zoals een pluk sla, bosui en reepjes komkommer.

Aantekeningen

  • Tip: een ander lekker vega(n) Indofood gerecht is mijn smoor van bloemkool. Dit past ook prima bij een rijsttafel maar is ook een heerlijk gerecht voor een doordeweekse dag. Kijk hier voor het recept.
  • Pulled oats is verkrijgbaar bij onder andere de AH. Je vindt het in het koelvak bij de vegetarische producten. Het is er in de variant naturel en tomaat.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)