Indo pulled oats vegan. Speciaal voor de vegetariërs, veganisten en flexitariërs heb ik een vega(n) versie gemaakt van mijn inmiddels beroemde Indo pulled pork! Maar zelfs als je wel vlees eet dan ga je dit ook lekker vinden, want het is gewoon een heerlijk en smaakvol gerecht. Voordeel: het is snel klaar en je kunt met deze pulled oats alle kanten op. Het is een fijn gerecht als aanvulling op bijvoorbeeld een rijsttafel.
Nu vraag je jezelf natuurlijk af, wat zijn pulled oats? Misschien denk je nu aan havermout, daar dacht ik in eerste instantie aan. Het klopt deels, pulled oats is gemaakt van haver, tuinbonen en erwten met een beetje olie en zout. Dus een vegetarisch product dat niet is gemaakt op basis van soja.
Pulled Oats® krijgt een vezelige structuur door een mechanisch proces waarbij de havervezels samen met de eiwitten uit peulvruchten letterlijk uit elkaar worden getrokken. Die structuur maakt het lekker sappig, met precies de perfecte bite.
Gold and Green foods
Indo pulled oats vegan
In de verpakking zien de pulled oats eruit als brokken, een soort geruld gehakt. Het ruikt ook een beetje haverachtig, maar dat is verder prima. De pulled oats worden naarmate je ze bakt zacht en inderdaad sappig. Je moet ze wel stevig kruiden en bakken in een royale scheut olie voor een optimale smaak. Dit is dus het perfecte product om (een soort van) pulled pork van te maken.
Voor mij hoeft een alternatief voor vlees er niet uit te zien als vlees en ook niet te smaken naar vlees. Ik zie de pulled oats als een op zichzelf staand product waar je allerlei verschillende gerechten mee kunt maken. Maar voor mensen die graag wel een beleving willen hebben van ‘vlees’ zijn deze pulled oats erg geschikt. Het heeft namelijk wel de vlezige structuur. Ik denk dat als je iemand dit gerecht voorschotelt ze niet door hebben dat het geen vlees is.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE