Indo pulled oats vega(n)

Indo pulled oats vega(n)

Speciaal voor de vegetariërs, veganisten en flexitariërs (zoals ik) heb ik een vega(n) versie gemaakt van mijn inmiddels beroemde Indo pulled pork! Maar zelfs als je wel vlees eet dan ga je dit ook lekker vinden, want het is gewoon een heerlijk en smaakvol gerecht. Voordeel: het is snel klaar en je kunt met deze pulled oats alle kanten op. Het is een fijn gerecht als aanvulling op bijvoorbeeld een rijsttafel.

Nu vraag je jezelf natuurlijk af, wat zijn pulled oats? Misschien denk je nu aan havermout, daar dacht ik in eerste instantie aan. Het klopt deels, pulled oats is gemaakt van haver, tuinbonen en erwten met een beetje olie en zout. Dus een vegetarisch product dat niet is gemaakt op basis van soja.

Pulled Oats® krijgt een vezelige structuur door een mechanisch proces waarbij de havervezels samen met de eiwitten uit peulvruchten letterlijk uit elkaar worden getrokken. Die structuur maakt het lekker sappig, met precies de perfecte bite.

Gold and Green foods

Ik ontving de foodybox en daarin zat een verpakking Pulled Oats®. Dit was het perfecte product voor dit gerecht!

In de verpakking zien de pulled oats eruit als brokken, een soort geruld gehakt. Het ruikt ook een beetje haverachtig, maar dat is verder prima. De pulled oats worden naarmate je ze bakt zacht en inderdaad sappig. Je moet ze wel stevig kruiden en bakken in een royale scheut olie voor een optimale smaak. Dit is dus het perfecte product om (een soort van) pulled pork van te maken.

Voor mij hoeft een alternatief voor vlees er niet uit te zien als vlees en ook niet te smaken naar vlees. Ik zie de pulled oats als een op zichzelf staand product waar je allerlei verschillende gerechten mee kunt maken. Maar voor mensen die graag wel een beleving willen hebben van ‘vlees’ zijn deze pulled oats erg geschikt. Het heeft namelijk wel de vlezige structuur. Ik denk dat als je iemand dit gerecht voorschotelt ze niet door hebben dat het geen vlees is.

Indo pulled oats vega(n)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Eetspiratie Originals, Indo food, Vegetarisch en veganKeuken: OostersMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

30

minuten

Wil je een gerecht serveren met de heerlijke smaken uit de Indo food keuken wat zowel vegetarisch als vegan is? Maak dan Indo pulled oats vega(n)!

Ingrediënten

  • 2 pakken Pulled Oats® naturel

  • 1 ui

  • 3 tenen knoflook

  • 1 flinke theelepel djahé (gemalen gember)

  • 1 flinke theelepel sambal oelek of meer naar smaak

  • 1 flinke theelepel ketoembar (gemalen koriander)

  • 1 theelepel Chinees 5 kruidenpoeder (5 spice)

  • 2 theelepels (riet)suiker

  • halve eetlepel groentebouillonpoeder of half verkruimeld blokje

  • 3-5 eetlepels ketjap manis (naar smaak)

  • 3-5 eetlepels water (naar wens)

  • 1 eetlepel citroensap

  • zout en peper naar smaak

  • (rijst)olie om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Snipper de ui en de knoflook fijn en verhit een ruime scheut olie in een wok. Fruit hierin de ui en knoflook aan.
  • Voeg de sambal, djahé, ketoembar, 5 spice en suiker toe. Bak het mengsel (de boemboe) even aan.
  • Nu mogen de pulled oats erbij, bak deze mee in de boemboe. Voeg het groentebouillonpoeder (of stukje van een blokje) toe. Vervolgens de ketjap manis, water en citroensap. Schep alles goed om en zorg dat alles bedekt is met de ketjap. Druk met een spatel de pulled oats een beetje uit elkaar zodat je je niet van die grote ‘brokken’ hebt.
  • Nu ga je proeven en op smaak brengen (indien nodig). Wil je wat meer zoet, zuur, pittig of zout? Voeg dan naar smaak nog wat de ingrediënten uit de lijst toe. Wil je meer saus? Voeg dan meer water of ketjap toe. Is de smaak nu goed? Dan is je gerecht klaar!
  • Serveer met rijst en groenten. Ook lekker op een knapperig broodje of in een pitabroodje. Maar ook prima in een tortilla wrap met frisse groenten zoals een pluk sla, bosui en reepjes komkommer.

Aantekeningen

  • Tip: een ander lekker vega(n) Indo food gerecht is mijn smoor van bloemkool. Dit past ook prima bij een rijsttafel maar is ook een heerlijk gerecht voor een doordeweekse dag. Kijk hier voor het recept.
  • Pulled oats is verkrijgbaar bij onder andere de AH. Je vindt het in het koelvak bij de vegetarische producten. Het is er in de variant naturel en tomaat.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*