Indo pulled chicken

Indo pulled chicken

Na mijn inmiddels beroemde recept voor Indo pulled pork (uit de slowcooker) kreeg ik de vraag of er ook een variant met kip was. En die was er nog niet! Het vlees dan vervangen voor kip? Nee, dat is ook zo saai. Ik bedacht een nieuwe variant met kip en deze smaakt weer totaal anders dan de variant met varkensvlees. Missie geslaagd dus!

Handige info vooraf

Bouillon

In mijn recepten gebruik ik groentebouillonpoeder zonder gist en andere toevoegingen. Als alternatief kun je een bouillonblokje gebruiken. Maar, let op! Bouillonblokjes uit de supermarkt bevatten vaak (te veel) zout. Mijn tip is om een stukje of naar smaak een half verkruimeld bouillonblokje te gebruiken om te voorkomen dat de Indo pulled pork te zout wordt. Beter iets minder in het begin gebruiken en later indien nodig nog extra toevoegen.

Ketjap manis

In dit gerecht wordt ketjap manis gebruikt. De ketjap is belangrijk voor dit gerecht omdat het de smaak grotendeels bepaald. In dit artikel lees je welke ketjap ik gebruik. Andere merken ketjap kunnen dit gerecht een totaal andere smaak geven en dat zou jammer zijn. De ketjap die ik gebruik is verkrijgbaar in de supermarkt en toko.

Specerijen

Ik ben gek op sterke smaken maar niet iedereen vindt dit lekker. Weet je al dat je niet zo gek bent op kruidnagel? Voeg dan minder kruidnagel toe. Houd je niet van steranijs? Laat dit dan weg. Maak het gerecht naar je eigen smaak. Proef en voeg indien nodig nog extra ingrediënten uit de lijst toe. Pas als de smaak van het gerecht naar wens is, is het klaar.

wat heb je nodig?

  • 700 tot 800 gram kip (kippendijen)

  • 2 uien

  • 2 tenen knoflook

  • 6 kruidnagels (of 3 als je kruidnagel te sterk vindt)

  • 1 kaneelstokje of mespunt kaneelpoeder

  • snufje (vers geraspte) nootmuskaat

  • mespunt koekkruiden of speculaaskruiden

  • theelepel sambal oelek (of naar smaak)

  • halve theelepel (palm)suiker

  • 4 laurierbladen

  • 75 milliliter ketjap manis

  • 75 milliliter water

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder of een stukje bouillonblok

  • optioneel: 1 steranijs

  • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip snel rondom bruin. Als de kip bruin is leg je deze alvast in de slowcooker.
  • Verhit een scheutje olie en fruit in dezelfde pan de ui, knoflook en sambal aan. Voeg het kaneelstokje, de laurierbladen, de suiker, koekkruiden, kruidnagels en steranijs toe en bak deze kort mee. Schep dit mengsel op de kip in de slowcooker.
  • Doe in een maatbeker het water, de ketjap en de groentebouillon (of een stukje van een blokje). Roer dit even door en giet het mengsel op de kip. Als laatste rasp je er de nootmuskaat overheen. Meng alles even door elkaar en sluit de deksel van de slowcooker.
  • Zet de slowcooker 4 uur op stand low of 2 uur op stand high. Als de kooktijd verstreken is trek je kip uit elkaar met 2 vorken.
  • Serveer de Indo pulled chicken met rijst en groenten, in een pitabroodje of in een wrap.

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

88 Reacties

  1. Ook hier gesmuld van dit heerlijke gerecht! De laatste tip van de snelkookpan was ideaal want daardoor was het zo klaar. Ik gebruikte kalkoendijfilet, een heerlijk alternatief.

  2. Indo pulled chicken gemaakt met de snelkookpan. Het vlees was zalig mals en de bereidingstijd/kooktijd was maar 25 min.

  3. Hallo, kan je dit gerecht ook in de oven garen? Zo ja op hoeveel graden zou dat dan moeten?

    • Hallo, je dat kan wel maar ik zou het dan eerder in een gewone pan doen omdat anders de kip misschien toch uit zou kunnen drogen in de oven. Mocht je het toch in de oven willen bereiden dan zou ik rond de 180 graden aanhouden. Gr. Simone

  4. Ik maak al jaren mijn eigen versie van “hete kip”. En bij het lezen van jouw recept dacht ik dat de twee recepten veel van elkaar weg hadden.
    Natuurlijk heb ik jouw recept toch geprobeerd en ik vind het heerlijk!
    Hoe lekker mijn recept ook is, jouw recept heeft een erg lekkere smaakbalans en sinds ik jouw recept heb gemaakt heb ik geen eigen hete kip meer gemaakt.
    Heerlijk en een echt blijvertje. Dit ga ik nog heeeeeel vaak maken!

  5. Mischa Blokker

    Heb het vorige week donderdag gemaakt was heerlijk heb hem met boontjes en rijst gemaakt een echte aan rader maak hem zaterdag weer maar dan met wraps bbq saus en sla

  6. In het recept staan laurierblaadjes zijn dat de gewone of bedoelt u de Indoblaadjes Daun Salam?

  7. Hallo,

    Dit is het 5e recept die gebruik… allemaal overheerlijk.. de kippendijen liggen net in de slowcooker maar het ruikt heerlijk in huis. Ben erg benieuwd hoe dit smaakt. Even 4 uurtjes wachten :)

  8. Afgelopen zaterdag dit recept gemaakt en het was echt heerlijk!

    Dank voor het delen!

    • Ik ga dit met kerst maken.. nog tips voor als je het op een wrap doet? Kwa groentes etc..

      Bedankt alvast!

      • Hoi, op de wrap zou ik een heel dun laagje sambal mayonaise smeren, daarop een pluk gemengde sla, reepjes bosui, komkommer en wortellinten. Als laatste zou ik er nog wat kroepoek overheen verkruimelen en dan vouwen maar! Als je alle ingrediënten voor de wrap gesneden op een grote schaal legt kan iedereen zijn eigen wrap vullen. Smakelijk alvast! Gr. Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*