Indo pulled chicken

Indo pulled chicken

Na mijn inmiddels beroemde recept voor Indo pulled pork kreeg ik de vraag of er ook een variant met kip was. En die was er nog niet! Het vlees dan vervangen voor kip? Nee, dat is ook zo saai. Ik bedacht een nieuwe variant met kip en deze smaakt weer totaal anders dan de variant met varkensvlees. Missie geslaagd dus!

Handige info vooraf

Bouillon

In mijn recepten gebruik ik groentebouillonpoeder zonder gist en andere toevoegingen. Als alternatief kun je een bouillonblokje gebruiken. Maar, let op! Bouillonblokjes uit de supermarkt bevatten vaak (te veel) zout. Mijn tip is om een stukje of naar smaak een half verkruimeld bouillonblokje te gebruiken om te voorkomen dat de Indo pulled pork te zout wordt. Beter iets minder in het begin gebruiken en later indien nodig nog extra toevoegen.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Ketjap manis

In dit gerecht wordt ketjap manis gebruikt. De ketjap is belangrijk voor dit gerecht omdat het de smaak grotendeels bepaald. In dit artikel lees je welke ketjap ik gebruik. Andere merken ketjap kunnen dit gerecht een totaal andere smaak geven en dat zou jammer zijn. De ketjap die ik gebruik is verkrijgbaar in de supermarkt en toko.

Specerijen

Ik ben gek op sterke smaken maar niet iedereen vindt dit lekker. Weet je al dat je niet zo gek bent op kruidnagel? Voeg dan minder kruidnagel toe. Houd je niet van steranijs? Laat dit dan weg. Maak het gerecht naar je eigen smaak. Proef en voeg indien nodig nog extra ingrediënten uit de lijst toe. Pas als de smaak van het gerecht naar wens is, is het klaar.

wat heb je nodig?

  • 700 tot 800 gram kip (kippendijen)

  • 2 uien

  • 2 tenen knoflook

  • 6 kruidnagels (of 3 als je kruidnagel te sterk vindt)

  • 1 kaneelstokje of mespunt kaneelpoeder

  • snufje (vers geraspte) nootmuskaat

  • mespunt koekkruiden of speculaaskruiden

  • theelepel sambal oelek (of naar smaak)

  • halve theelepel (palm)suiker

  • 4 laurierbladen

  • 75 milliliter ketjap manis

  • 75 milliliter water

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder of een stukje bouillonblok

  • optioneel: 1 steranijs

  • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip snel rondom bruin. Als de kip bruin is leg je deze alvast in de slowcooker.
  • Verhit een scheutje olie en fruit in dezelfde pan de ui, knoflook en sambal aan. Voeg het kaneelstokje, de laurierbladen, de suiker, koekkruiden, kruidnagels en steranijs toe en bak deze kort mee. Schep dit mengsel op de kip in de slowcooker.
  • Doe in een maatbeker het water, de ketjap en de groentebouillon (of een stukje van een blokje). Roer dit even door en giet het mengsel op de kip. Als laatste rasp je er de nootmuskaat overheen. Meng alles even door elkaar en sluit de deksel van de slowcooker.
  • Zet de slowcooker 4 uur op stand low of 2 uur op stand high. Als de kooktijd verstreken is trek je kip uit elkaar met 2 vorken.
  • Serveer de Indo pulled chicken met rijst en groenten, in een pitabroodje of in een wrap.
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

82 Reacties

  1. Ik heb de ingrediënten op dit moment in de slowcooker liggen… Ben erg benieuwd.

    Is weer de eerste keer in lange tijd dat ik m’n slowcooker gebruik. Ik hoop er na vandaag weer vaker gebruik van te maken, ik heb heel veel heerlijke gerechten op je site gezien die ik wil proberen. :-D

  2. Echt een van mijn favorieten! Ik maak ‘m in de Tajine 😁.
    Bedankt voor het recept!

  3. We hebben dit vandaag voor het eerst gemaakt in een 3,5 l slowcooker. We hebben het gegeten op een pitabroodje met sambal, knoflooksaus en zoetzure komkommer….. en we hebben schandalig zitten schransen!! Echt lekker!

  4. Wat was dit een heerlijk gerecht! We hebben het vorig weekend uitgeprobeerd in de oven en gaan het dit weekend zeker bij onze rijsttafel toevoegen. Bedankt!

  5. Hallo,

    Ik wil het recept voor slechts 300 gr kip maken, kan ik de ingredienten dan gewoon op gelijke wijze verminderen of is een andere verdeling beter?

    Gr

    • Hoi Juul, ik zou dan van alle ingrediënten iets minder nemen. Ik kan geen exacte hoeveelheden geven maar je kunt het een beetje doen op gevoel. Het komt vast goed! Groetjes, Simone

  6. Het is onwijs lekker. Ik gebruik zelf 1 1/2 theelepel sambal manis en een heel groentebouillonblokje met minder zout. Ik heb namelijk nog niet zo’n potje gevonden. Bij mij lijkt het ook alsof er veel vocht overblijft, maar dat trekt meteen in de kip als ik het uit elkaar haal. Wij zijn er echt verzot op. Bedankt voor het delen van je recept met ons!

  7. Wat een heerlijk recept.
    Ik ben niet zo’n keukenprinses maar dankzij de duidelijke beschrijving van dit recept is het zelfs mij gelukt.
    Groetjes

  8. Ik ben ook dit gerecht gaan maken omdat het me erg smakelijk leek. Nu valt me op, na een uur of drie pruttelen dat het nog erg vochtig is. Wat is de beste manier om het in te laten dikken? Even in de pan? Of gebruik jij de slowcooker zonder deksel?

    Het geurt en smaakt al heerlijk.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*