Indo pulled chicken

Indo pulled chicken

Na mijn inmiddels beroemde recept voor Indo pulled pork kreeg ik de vraag of er ook een variant met kip was. En die was er nog niet! Het vlees dan vervangen voor kip? Nee, dat is ook zo saai. Ik bedacht een nieuwe variant met kip en deze smaakt weer totaal anders dan de variant met varkensvlees. Missie geslaagd dus!

Handige info vooraf

Bouillon

In mijn recepten gebruik ik groentebouillonpoeder zonder gist en andere toevoegingen. Als alternatief kun je een bouillonblokje gebruiken. Maar, let op! Bouillonblokjes uit de supermarkt bevatten vaak (te veel) zout. Mijn tip is om een stukje of naar smaak een half verkruimeld bouillonblokje te gebruiken om te voorkomen dat de Indo pulled pork te zout wordt. Beter iets minder in het begin gebruiken en later indien nodig nog extra toevoegen.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Ketjap manis

In dit gerecht wordt ketjap manis gebruikt. De ketjap is belangrijk voor dit gerecht omdat het de smaak grotendeels bepaald. In dit artikel lees je welke ketjap ik gebruik. Andere merken ketjap kunnen dit gerecht een totaal andere smaak geven en dat zou jammer zijn. De ketjap die ik gebruik is verkrijgbaar in de supermarkt en toko.

Specerijen

Ik ben gek op sterke smaken maar niet iedereen vindt dit lekker. Weet je al dat je niet zo gek bent op kruidnagel? Voeg dan minder kruidnagel toe. Houd je niet van steranijs? Laat dit dan weg. Maak het gerecht naar je eigen smaak. Proef en voeg indien nodig nog extra ingrediënten uit de lijst toe. Pas als de smaak van het gerecht naar wens is, is het klaar.

wat heb je nodig?

  • 700 tot 800 gram kip (kippendijen)

  • 2 uien

  • 2 tenen knoflook

  • 6 kruidnagels (of 3 als je kruidnagel te sterk vindt)

  • 1 kaneelstokje of mespunt kaneelpoeder

  • snufje (vers geraspte) nootmuskaat

  • mespunt koekkruiden of speculaaskruiden

  • theelepel sambal oelek (of naar smaak)

  • halve theelepel (palm)suiker

  • 4 laurierbladen

  • 75 milliliter ketjap manis

  • 75 milliliter water

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder of een stukje bouillonblok

  • optioneel: 1 steranijs

  • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip snel rondom bruin. Als de kip bruin is leg je deze alvast in de slowcooker.
  • Verhit een scheutje olie en fruit in dezelfde pan de ui, knoflook en sambal aan. Voeg het kaneelstokje, de laurierbladen, de suiker, koekkruiden, kruidnagels en steranijs toe en bak deze kort mee. Schep dit mengsel op de kip in de slowcooker.
  • Doe in een maatbeker het water, de ketjap en de groentebouillon (of een stukje van een blokje). Roer dit even door en giet het mengsel op de kip. Als laatste rasp je er de nootmuskaat overheen. Meng alles even door elkaar en sluit de deksel van de slowcooker.
  • Zet de slowcooker 4 uur op stand low of 2 uur op stand high. Als de kooktijd verstreken is trek je kip uit elkaar met 2 vorken.
  • Serveer de Indo pulled chicken met rijst en groenten, in een pitabroodje of in een wrap.
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

82 Reacties

  1. Hallo, vandaag dit gerecht gemaakt maar naar vier uur is mijn vlees niet gaar. Mijn cooker staat op laagste stand 41 graden dus zoals in je gerecht op low. Nu ga ik morgen indo pulled pork maken op hoeveel graden zal ik dan mijn cooker zetten.

    • Hoi Jacqueline, heb je een multicooker met slowcookfunctie of gewoon een slowcooker? De temperatuur zou ergens tussen de 80/90 graden moeten liggen.

  2. Wat hebben we heerlijk gesmuld van de indo pulled chicken. We aten het met rijst en komkommer salade. Het restje gaat in de vriezer voor op een broodje . Morgen ga ik de lemper maken, heb het kipprutje al in de koelkast staan en de rijst in het water. Ben benieuwd hoe dat resultaat is.

    • Hoi Debora, oeh ik ben heel benieuwd naar je lemper. Heel tof dat je dat gaat maken, sommige mensen durven er niet aan te beginnen :-) Spannend!

  3. Ik heb al verschillende recepten voor Pulled Chicken getest. Het lijkt wel een hobby te worden. ;) Dit recept kwam ik tegen en staat voor vanavond op het menu. Heb de ingrediënten bekeken en wil hier zelf een paar kleine wijzigingen aan toe voegen. De ketjap manis vervang ik door 50 ml zoute en 50 ml zoete ketjap. Verder wil ik een vers pepertje toevoegen, met zaadlijsten, voor een wat meer pit! Ook voeg ik een extra teentje knoflook toe.
    De steranijs twijfel ik nog over, dit is vaak zo overheersend…. Ipv 6 kruidnagels wil ik er 4 gebruiken. Verder wil ik een scheutje citroensap of beter nog, citroengras toevoegen. Palmsuiker heb ik helaas niet en wil ik vervangen door bruine suiker. Sambal Oelek wil ik vervangen door Brandal. Ik ben erg benieuwd en heb ook de indruk dat dit weer een heerlijk kruidengordijn gaat worden in de keuken. Dank voor het delen van dit recept, aan de ingrediënten zal het zeker niet liggen!

    • Hoi Eric, alles wat je opnoemt klinkt heel erg lekker. Ik ben benieuwd naar het resultaat maar zoals ik het lees gaat het sowieso heerlijk smaken!

  4. Met Kerst een uitgebreide rijsttafel gemaakt met behulp van jouw recepten. Het was een succes en de pulled chicken was zo’n succes dat het nu bij onze favorieten hoort. Dankjewel!

    • Hoi Esther, wat leuk om te lezen! Wat lekker zeg een rijsttafel met de kerst. Dat deden wij vroeger ook altijd. En hier is het ook een favoriet gerecht. Groetjes Simone

  5. Hoi hoi

    Ik heb het gemaakt maar mijn kip is veel blanker.

    Groetjes Anja

    • Hoi Anja, leuk dat je dit recept gemaakt hebt. Het enige wat ik kan bedenken waardoor de kleur anders is, is dat je misschien een ander merk ketjap dan ik hebt gebruikt. Zoals je op de 2e foto ziet is de kip ook blanker. Maar na het goed te hebben gemengd met de saus werd het vanzelf donkerder. Smakelijk! Groetjes, Simone

      • Ik heb ketjap manis gebruikt en me verder precies aan het recept gehouden. Misschien omdat ik de ketjap en het water bij elkaar in heb gedaan? Het smaakt trouwens heerlijk hoor dus het gaat zo op een stokbroodje ;-)

  6. Hoi Simone,net mijn nieuwe crockpot binnen en wilde iets uitproberen wat niet al te lang hoeft te stoven!!Dit recept leek niet al te lastig en had alle ingrediënten in huis behalve de kip en ketjap manis.Ben erg benieuwd of het net zo lekker word als dat het ruikt….
    Ook je andere recepten lijken me heerlijk en zal dan ook zeker lekker gaan experimenteren ;-)
    Groetjes Manuela

  7. Morgen ga ik een poging wagen om dit recept te maken in mijn nieuwe rijstcooker met slowcook functie. Enig idee hoe lang ik het daar in moet laten cooken ;-) Tefal type RK302

    • Hoi Chantal, als het apparaat gewoon een slowcookfunctie heeft dan zou je gewoon het recept aan kunnen houden. Kip heeft maar een paar uurtjes nodig. Ik ben benieuwd naar het resultaat. Groetjes, Simone

  8. Ik houd niet van varkensvlees maar ikvind pulled pork er wel smakelijk uitzien. Ben dan ook happy dat dit recept er nu is.

    • Hi Nesrin, ja wij eten eigenlijk ook het meeste kip en af en toe varkens of rundvlees. Ik kan ook heel goed zonder vlees! Ben gek op falafel, bonenburgers, tofuburgers enz :-) xxx

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*