Eetspiratie » Iced chai tea latte
Iced chai tea latte

Iced chai tea latte

Iced chai tea latte, eigenlijk klopt die omschrijving niet helemaal. Chai betekend namelijk, thee. Dus als je zegt chai thee zeg je eigenlijk thee, thee. Toch noemen de meeste mensen deze populaire Indiase kruidenthee zo en iedereen weet ook dat het om ‘het drankje’ gaat. Chai wordt natuurlijk warm gedronken maar in de zomer wil je liever iets verkoelends en dan is een iced chai tea latte een perfect zomers drankje.

Het werkt eigenlijk hetzelfde als bij ijskoffie of iced tea. Je bereid het drankje, laat deze intrekken en afkoelen en serveert hem met heel veel ijsblokjes. Zo werkt het dus ook bij dit recept voor iced chai tea latte. De latte staat overigens voor de melk die in deze kruidenthee zit. Kies de melk die je lekker vindt. Amandelmelk, rijstmelk en havermelk zijn lekker voor deze chai.

Iced chai tea latte maken

Je gaat de specerijen en thee laten trekken in de melk. Dit doe je in een steelpannetje. Je kunt de theezakjes er gewoon in hangen. De losse specerijen en kruiden kun je laten meekoken in een (koffie)filter zodat je deze er na de kooktijd alleen hoeft uit te halen. Er blijft dan niks achter in je thee. Vind je het niet erg dat je specerijen en kruiden in de melk ‘drijven’, dan haal je de melk na het koken even door een zeefje.

Er is geen standaard recept voor chai, maak het helemaal naar je eigen smaak. De specerijen in dit recept zijn een richtlijn. Speel met de hoeveelheden en voeg andere specerijen toe die lekker vindt.

Iced chai tea latte

Iced chai tea latte

Recipe by Simone | Eetspiratie
0.0 from 0 votes
Course: Smoothies en drankjesDifficulty: makkelijk
Hoeveelheid

2

personen
Bereiding

25

minutes

Chai is een heerlijke Indiase kruidenthee met melk. Met ijsblokjes maak je er een lekkere zomerse iced chai tea latte van.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 400 milliliter plantaardige melk

  • 2 – 3 zakjes zwarte thee (of earl grey thee)

  • 4 kardemompeulen

  • 1 theelepel kaneel

  • 1 plakje verse gember

  • 4 gekneusde zwarte peperbolletjes

  • 1 mespunt vanillepoeder

  • 2 stuks steranijs

  • 3 kruidnagels

  • 1 mespunt gemalen kurkuma

  • 1 mespunt vers geraspte nootmuskaat

  • 1 -2 theelepels suiker

  • 12 ijsblokjes

BEREIDING

  • Doe de melk in de steelpan en doe de kruiden en specerijen in de theefilter of het thee ei. Zet het pannetje op een laag vuur en hang de filter of het ei in de melk. Laat dit op een zacht vuurtje koken voor ongeveer 15 minuten zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Haal de filter en de theezakjes uit de melk en giet deze door een zeefje.
  • Proef of de thee op smaak is en voeg indien nodig extra suiker toe als je de thee iets zoeter wilt. Als de thee warm is lost de suiker beter op.
  • Laat het afkoelen en doe de thee in een potje. Voeg de ijsblokjes toe en draai de deksel op het potje. Schud het potje zodat de chai goed koud wordt.
  • Steek er een rietje in en serveer direct. Je kunt de chai ook een paar dagen in de koelkast bewaren.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.