Homemade croutons en paneermeel, heel eenvoudig zelf te maken van restjes brood. Gooi restjes (oud) brood nooit weg. Je kunt er heerlijke croutons en paneermeel van maken. Croutons zijn altijd lekker om gerechten een lekkere crunch te geven. Paneermeel is altijd handig om in huis te hebben. Ik gebruik ze vaak in gehaktballetjes of om vlees of vis een krokant korstje te geven. Bewaar dus je brood en verwerk je restjes.
Ik laat je twee manieren zien hoe je brood kunt verwerken. Het is eigenlijk meer een handleiding. Hoeveelheden zijn niet zo heel belangrijk. De ene keer heb je misschien meer brood als de andere keer. Kruiden, zout en peper voeg je toe naar smaak.
Homemade croutons en paneermeel
Croutons
Croutons kun je maken in de oven of in een koekenpan. Belangrijk is dat ze doordrenkt zijn met olie. Op die manier krijg je knapperige croutons. Let alleen wel op dat ze niet verbranden, blijf daarom altijd een beetje in de buurt.
Paneermeel
Paneermeel maak je van brood wat geroosterd is. Je roostert het brood samen met (verse) kruiden krokant in de oven. Daarna vermaal je het is een keukenmachine tot paneermeel. Het is belangrijk dat het brood helemaal droog is. Op die manier is het ook langer houdbaar.
Met dit onderstaande recept kun je paneermeel of croutons maken. Het verschil is dat je de croutons in de koekenpan bakt en het brood voor het paneermeel eerst in de oven bakt en vervolgens vermaalt in een keukenmachine.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)