Homemade paneermeel en croutons

Homemade croutons en paneermeel

Wie is er niet gek op croutons? Ikke wel in ieder geval! Iets knapperigs in een gerecht is altijd lekker. Ik eet ze in de salade, bij de soep of over een lekker pastagerecht. Het leuke ervan is dat ik deze croutons van restjes brood maak en van de korstjes maak ik gekruid paneermeel. Dus gooi je brood niet weg maar maak er iets lekkers mee!

Wat heb je nodig voor de croutons?

  • brood, oud brood of broodkorsten
  • teentje knoflook (geraspt)
  • gedroogde oregano/rozemarijn/tijm naar smaak
  • snufje zout en versgemalen zwarte peper
  • olijfolie
  • zongedroogde tomaatjes (in olie)

Hoe maak je het?

Snijd de korstjes van het brood en leg deze apart. Snijd het overige brood in kleine blokjes en doe deze in een kom. Knip de zongedroogde tomaatjes fijn en rasp de knoflook. Meng dit door de blokjes brood. Voeg nu de gedroogde kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de croutons in een ovenschaal in ongeveer 25 minuten bruin en krokant. Je kunt ze bewaren in een goed afgesloten pot of je kunt ze invriezen.

Croutons

Wat heb je nodig voor het paneermeel/broodkruim?

  • brood
  • peterselie (vers)
  • koriander (gemalen)
  • snufje kerriepoeder
  • zout en peper
  • olijolie

Hoe maak je het?

Doe de broodkorsten in een ovenschaal samen met de verse koriander en peterselie en besprenkel met wat olijfolie. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de korstjes bruin en krokant in ongeveer 30 minuten. Haal de schaal uit de oven en voeg het kerriepoeder toe met wat zout en peper en maal het fijn in een keukenmachine. Bewaar het in een goed afgesloten pot. Lekker om vlees mee te paneren of als strooisel over pasta gerechten.

Zelf paneermeel maken

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. Pingback: Volkoren pasta met garnalen - Eetspiratie

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*