Eetspiratie » Homemade croutons en paneermeel
Homemade paneermeel en croutons

Homemade croutons en paneermeel

Homemade croutons en paneermeel, heel eenvoudig zelf te maken van restjes brood. Gooi restjes (oud) brood nooit weg. Je kunt er heerlijke croutons en paneermeel van maken. Croutons zijn altijd lekker om gerechten een lekkere crunch te geven. Paneermeel is altijd handig om in huis te hebben. Ik gebruik ze vaak in gehaktballetjes of om vlees of vis een krokant korstje te geven. Bewaar dus je brood en verwerk je restjes.

Ik laat je twee manieren zien hoe je brood kunt verwerken. Het is eigenlijk meer een handleiding. Hoeveelheden zijn niet zo heel belangrijk. De ene keer heb je misschien meer brood als de andere keer. Kruiden, zout en peper voeg je toe naar smaak.

Homemade croutons en paneermeel

Croutons

Croutons kun je maken in de oven of in een koekenpan. Belangrijk is dat ze doordrenkt zijn met olie. Op die manier krijg je knapperige croutons. Let alleen wel op dat ze niet verbranden, blijf daarom altijd een beetje in de buurt.

Paneermeel

Paneermeel maak je van brood wat geroosterd is. Je roostert het brood samen met (verse) kruiden krokant in de oven. Daarna vermaal je het is een keukenmachine tot paneermeel. Het is belangrijk dat het brood helemaal droog is. Op die manier is het ook langer houdbaar.

Met dit onderstaande recept kun je paneermeel of croutons maken. Het verschil is dat je de croutons in de koekenpan bakt en het brood voor het paneermeel eerst in de oven bakt en vervolgens vermaalt in een keukenmachine.

Homemade croutons en paneermeel

Homemade croutons en paneermeel

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.0 van 1 stem
Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

200

gram
Voorbereiding

15

minuten
Oventijd

30

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Gooi restjes brood niet weg maar maak er croutons of paneermeel van.

Kook modus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 200 gram restjes oud brood (korstjes, stokbrood, boterhammen) ongeveer 6 sneetjes

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden

  • 4 eetlepels olijfolie (of meer naar gelang de hoeveelheid brood)

  • zout en peper naar smaak

BEREIDING

  • Snijd het brood in even grote blokjes en doe deze in een ziplockzakje.
  • Voeg hieraan de kruiden, knoflookpoeder en olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Schud nu het zakje goed zodat alle blokjes brood met olie doordrenkt zijn.
  • Verwarm een koekenpan en bak hierin de blokjes bruin en krokant.Croutons
  • Voor het paneermeel scheur je het brood in stukken, doe deze met (verse) kruiden, knoflookpoeder en olijfolie in een ziplockzakje. Schud goed door elkaar zodat de olie goed verdeeld wordt.
  • Verwarm de oven voor op 175, doe het brood in een ovenschaal en bak het in 25 tot 30 minuten droog en krokant. Vermaal het in een keukenmachine en bewaar het in een goed afgesloten bakje of pot.Paneermeel

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.