Homemade paneermeel en croutons

Homemade croutons en paneermeel

Croutons maken alles lekkerder, althans dat vind ik. Het is een lekkere krokante topping voor op een salade, bij de soep en een crunchy toevoeging bij pasta gerechten. In het kader van no food waste kun je van je restjes brood zelf makkelijk croutons en ook paneermeel maken. Ik leg uit hoe je dat doet.

Croutons

wat heb je nodig voor de croutons?

  • restjes brood, korstjes, oud brood

  • 2 tenen knoflook

  • eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden

  • snuf grof zout en peper

  • flinke scheut olijfolie

  • 6 tot 8 zongedroogde tomaatjes (in olie)

Hoe maak je het?

  • Snijd het brood in evengrote blokjes en die alles in een ziplockzakje. Knip de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en snipper de knoflook. Voeg deze aan het brood toe.
  • Doe vervolgens de Italiaanse kruiden erbij samen met een snuf zout en peper. Voeg hier een flinke scheut olijfolie aan toe en knijp de olie voorzichtig in het brood. Verhit een koekenpan en bak de croutons bruin en krokant.
  • Wil je de croutons invriezen? Snijd dan het brood in blokjes en vries deze in. Op het moment dat je de croutons nodig hebt laat je ze licht ontdooien en volg je de stappen zoals hierboven beschreven.
Homemade croutons

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Paneermeel

wat heb je nodig voor het paneermeel?

  • restjes (oud) brood

  • verse kruiden zoals peterselie/rozemarijn/tijm

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • snuf grof zout en peper

  • scheut olijfolie

Hoe maak je het?

  • Doe de broodkorsten samen met de kruiden en een flinke scheut olijfolie in een ovenschaal en zet deze in een voorverwarmde oven van 175 graden.
  • Bak het brood in 30 minuten bruin en krokant. Haal de schaal uit de oven en vermaal de broodkorsten in een keukenmachine. Voeg het knoflookpoeder toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Het paneermeel is nu klaar. Je kunt het gebruiken in gehaktballetjes, of als korstje voor om bijvoorbeeld een stukje kip. Je kunt de kruimels ook krokant bakken in een koekenpan in een scheut olijfolie. Deze topping kun je gebruiken op bijvoorbeeld pasta Bolognese. Het paneermeel kun je ook invriezen.
Homemade croutons en paneermeel
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. Pingback: Volkoren pasta met garnalen - Eetspiratie

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*