Hoe werkt een slowcooker

Hoe werkt een slowcooker?

Eén van de meest gestelde vragen aan mij is; Hoe werkt een slowcooker? En wat kun je er allemaal mee? Zoals jullie weten ben ik een fanatiek gebruiker van de slowcooker. In Amerika is dit apparaat (ook wel een Crockpot genoemd) al jaren razend populair, maar in Nederland kennen sommige mensen het fenomeen ‘slowcooken’ nog niet. Het oude petroleumstelletje of een römertopf is hier wel wat meer bekend. Daarom hier een uitgebreid artikel over de slowcooker. 

Er zijn op internet en Facebook hele slowcook community’s te vinden. Mensen die er een sport van maken om de lekkerste gerechten uit de slowcooker te toveren. En dat begrijp ik wel, want een slowcooker maakt je leven makkelijker en leuker. Met zo’n apparaat hoef je geen sterrenchef te zijn om een lekker gerecht op tafel te zetten. Ik moedig dan ook iedereen aan om een slowcooker aan te schaffen.

Zoals het woord slowcooker al zegt worden gerechten langzaam gegaard. En met langzaam bedoel ik een tijdsduur van soms 6 tot 8 uur of zelfs langer. Je hebt slowcookers met twee standen, low en high of digitale slowcookers met een timer. Je kunt kijken welke het beste bij jou en je gezinssituatie past. Een groter gezin vraagt dan ook om een grotere slowcooker. Een slowcooker koop je in de betere kookwinkel of online. Helemaal onderaan in dit bericht worden ook een aantal slowcookers getoond. Als je online een slowcooker koopt, kijk dan of er reviews over dat type te vinden zijn. En beslis op basis daarvan of je overgaat tot aankoop. Ze zijn er in in verschillende vormen, maten en materialen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Lees ook dit artikel ‘De meest gestelde vragen over de slowcooker‘.

Hoe werkt een slowcooker?

In een slowcooker bereid je gerechten door ze langzaam gaar te stoven. Je bereid de ingrediënten voor, het snijwerk van de groenten, het eventueel licht aanbakken van vlees (het dichtschroeien in een pan zorgt ervoor dat de sappen in het vlees nog beter worden behouden), je legt de kruiden klaar en je maakt indien het recept het vraagt een saus of bouillon. De ingrediënten doe je in de ochtend of in de avond in de slowcooker, je zet hem op de gewenste stand en na 6 tot 8 uur is je eten klaar! Vergeet niet de stekker erin te stoppen… dit is mij weleens overkomen en dan heb je dus geen lekker bordje eten!


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

En ja het is de bedoeling dat de slowcooker aan blijft staan, dus ook als je niet thuis bent. Het apparaat is ervoor gemaakt. Je kunt natuurlijk nooit uitsluiten dat er iets gebeurd, maar in principe is het veilig om hem onbeheerd aan te laten staan. Volg hiervoor ook de voorschriften van de fabrikant. Zorg dat het apparaat stabiel en vrij staat. Apparaten zoals een koelkast en een diepvries staan in principe ook aan als je niet thuis bent, misschien geeft je dit een meer gerustgesteld gevoel.

Nog een belangrijke tip voor beginnende slowcookers: voeg niet teveel vocht toe aan gerechten. Er komt tijdens het koken in de slowcooker veel vocht uit vlees en/of groenten, waardoor je niet veel extra vocht nodig hebt. Vlees hoeft niet perse helemaal onder te staan. Bij een soep is dit natuurlijk weer anders. En twijfel je over de hoeveelheid vocht? Begin dan altijd met een beetje, want je kunt het later altijd nog toevoegen.

In het volgende filmpje leg ik het principe uit aan de hand van één van mijn lekkerste slowcooker recepten.Verbruikt een slowcooker veel stroom?

Het antwoord is nee! Tenminste, ik vind van niet. Ja hij staat soms wel 8 uur aan, maar daar zal je elektriciteitsrekening niet enorm van gaan stijgen. Ter vergelijking: Als mijn heteluchtoven van 2500 Watt een uur aan staat kost dat 55 cent. Als mijn slowcooker van 195 Watt 6 uur lang aanstaat, dan verbruikt deze 26 cent. Voor hetzelfde bedrag van 1 uur oventijd, kan ik mijn slowcooker dus 13 uur gebruiken.

Koken op gas zal in verhouding wel iets goedkoper zijn. Op internet lees ik dat we ongeveer 36 euro per jaar kwijt zijn voor het koken op gas. Dit gedeeld door 365 dagen per jaar (ook al koken we niet iedere dag) komt gemiddeld uit op 10 cent per dag. Een elektrisch fornuis kost tenminste 3x zoveel als koken op gas. Mocht je thuis zelf elektriciteit opwekken, dan is elektrisch koken natuurlijk weer een voordeel. Wil je weten wat jouw beoogde slowcooker per dag kost? Dan kun je dat berekenen op www.verbruiken.nl Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat de (beperkte) verbruikskosten geen belemmering zijn om heerlijke maaltijden op tafel te zetten.

Appelmoes
Het is qua kosten ook de moeite waard om appelmoes in de slowcooker te maken

Is koken in een slowcooker gezond?

Het fijne van een slowcooker is dat je op een constante temperatuur je eten kunt bereiden. Al het vocht (stoom) circuleert in de gesloten pan en alle sappen en smaken blijven op deze manier in het eten behouden. Je eten wordt dus niet kapot gekookt. Ook niet na uren in de slowcooker. Er komt bij het bereiden van slowcooker gerechten weinig of geen ‘vet’ aan te pas, enkel het vet dat in het vlees zit. Door de lange garingstijd kunnen kruiden en specerijen goed in het gerecht trekken, waardoor het erg smaakvol wordt.

Deksel tussendoor wel of niet open maken?

Ik doe het wel! Dit maakt voor de kooktijd in mijn beleving echt geen verschil. Dus wil je tussendoor een keertje roeren of kijken hoe ‘de stand van zaken is’ doe dat dan gerust. Maar beperk dat wel tot 1 of 2 keer… niet om de haverklap, want dan werkt de slowcooker natuurlijk niet. Er ontsnapt dan teveel warmte uit de pan en dat is zonde.

Wel of niet opwarmen in de slowcooker?

Ik warm in principe niks op in de slowcooker. Alleen als ik op dezelfde dag een gerecht gemaakt heb en de kooktijd is verstreken dan wil ik hem nog wel eens op de warmhoudstand zetten, zodat het nog warm is tegen de tijd dat we gaan eten. Dit doe ik echter nooit langer dan een uur. Een gerecht dat ik ‘s nachts heb opgezet en dat in de ochtend klaar is, doe ik over in een grote pan. De pan zet ik koel weg en tegen etenstijd warm ik het gerecht op het gasfornuis op.

Wat is het verschil tussen de stand low en high?

Stand low (ongeveer 80 graden) gebruik je als je de slowcooker een langere tijd kunt aanzetten zoals bijvoorbeeld een hele nacht of overdag. Bij deze stand duurt het ook een tijdje voordat de slowcooker zijn hoogtepunt qua temperatuur bereikt vandaar dat de stand low wordt gebruikt voor de langste kooktijd. Stand high (ongeveer 90 graden) gebruik je als je wat minder tijd hebt. Deze stand zorgt ervoor dat de slowcooker sneller op temperatuur komt en dat je gerecht iets sneller klaar is. Met snel moet je ongeveer denken aan de helft van de lange kooktijd. Dus als een gerecht 8 uur nodig heeft op low dan zou het 4 uur nodig hebben op high.

De vraag is of dat wenselijk is. In mijn beleving is een slowcooker voor slowcooking. Ik gebruik de stand high echter wel om een groot stuk vlees (van bijv. 1 kilo) wat sneller te laten garen en vervolgens laat ik het op stand low verder sudderen. Dit doe ik in mijn recept voor Indo pulled pork. Kip bereid ik altijd op de hoogste stand, dit omdat ik kip niet graag een langere tijd rauw in de pan wil laten liggen.

Nog wat extra tips:

Maak gerechten in grotere of dubbele hoeveelheden als de grootte van je slowcooker daarvoor geschikt is. Zo hoef je de slowcooker maar een keer aan te zetten en het snijwerk en de voorbereidingen maar een keer te doen. De ene helft eet je lekker op en de andere helft vries je in.

Bij slowcooking komt er veel vocht vrij in de pan. In dit vocht zitten natuurlijk alle smaken van het vlees en de kruiden. Je kunt dit vocht op verschillende manieren binden. Je kunt het vlees vooraf van een bloemlaagje voorzien. Hierdoor krijg je al een wat dikkere saus. Je kunt ook een half uurtje voor je wil gaan eten een klein papje van maizena toevoegen. Roer dit er doorheen en laat het nog even staan zodat het kan indikken. Begin altijd met een beetje, je kunt later altijd nog iets toevoegen.

Soms past een bindmiddel niet in een recept, zoals bij ragu bolognese. Wat je dan kunt doen is de deksel van de slowcooker halen en deze een half uurtje open laten staan. Op deze manier dikt de saus ook in.

Wat kun je er allemaal in bereiden?

Vlees:

Eigenlijk alle soorten rundvlees en varkensvlees worden zacht en mals in de slowcooker. Gerechten zoals stoofvlees, rendang (Indonesisch stoofvlees), en het meest populaire slowcooker gerecht pulled pork kun je perfect bereiden in deze wonderpan. Deze vleessoorten hebben de langste garing nodig, meestal tussen de 6 en 8 uur op stand low. Mijn recept voor Indo pulled pork is het meest gemaakte en populaire gerecht van mijn blog! In de video eerder in dit artikel leg ik uit hoe een slowcooker werkt én zie je hoe je Indo pulled pork maakt. Wil je liever kip dan varkensvlees? Maak dan de Indo pulled chicken. Lees hier het recept.

Indo pulled pork van Eetspiratie
Mijn meest populaire slowcooker recept: Indo pulled pork

Spareribs zijn het lekkerst als ze eerst een paar uur in de slowcooker hebben gegaard en vervolgens nog even onder de grill in de oven worden gezet. Kijk hier voor het recept voor Indo slowcooked spareribs.

Spareribs uit de slowcooker
Indo slowcooked spareribs

Gehaktballetjes zijn ook heerlijk om te maken in de slowcooker. De balletjes worden hierin boterzacht en blijven lekker sappig. Je krijgt er ook een heerlijke jus bij. Lekker bij een frietje of op de boterham om mee te nemen naar je werk!

Gehaktbal uit de jus
Gehaktbal uit de jus

Gevogelte:

Kip en kalkoen hebben een iets kortere tijd nodig in de slowcooker. Meestal volstaat 3 tot 4 uur prima. Kalkoen heeft ten opzichte van kip eerder de neiging om droog te worden. Houdt dit dus goed in de gaten. Als je kip gebruikt, kun je het beste kippendijen gebruiken, dit deel van de kip wordt het minst snel droog. Je kunt zelfs een hele kip in de slowcooker bereiden, wrijf deze in met een lekker kruidenmengsel en laat deze langer garen (ongeveer 8 uur). Je kunt de kip daarna nog even onder de grill van de oven zetten om het velletje wat krokanter te laten worden. Van de restjes kip en de botjes trek je in de slowcooker een heerlijke bouillon. Ook kun je pittige sambal kip (ajam rica) in de slowcooker maken. Dit is mijn lievelingsgerecht!

Sambal kip (ajam rica rica)
Sambal kip (ajam rica rica)

Groenten en soepen:

Een groentegerecht of soep in de slowcooker maken, gaat ook heel erg goed. Alleen is het wat bewerkelijker. Sommige groenten zijn wel geschikt en andere groenten worden eerder zompig. Stevige groenten zoals wortel, ui, paprika, knolselderij, soepgroenten en bepaalde koolsoorten zijn erg geschikt. Andere groenten en bijvoorbeeld peulvruchten kun je soms beter op een later moment toevoegen, omdat het anders tot moes wordt gekookt. Voor bonen is bijvoorbeeld het laatste uur meestoven voldoende.

Maak je soep en wil je daar vermicelli aan toevoegen, doe dit dan een half uurtje voordat je de soep gaat opdienen want anders wordt de vermicelli papperig. Lees hier hoe je groentesoep maakt in de slowcooker.

Groentesoep uit de slowcooker
Groentesoep uit de slowcooker

Je kunt in de slowcooker ook heel goed (zoete) aardappel bereiden. Doe een laagje water in de pan en prik de aardappels in met een vork. Plaats de deksel op de pan en laat dit staan voor een uurtje of 3 op stand low. Controleer tussendoor of er nog vocht in de pan zit. Op dezelfde manier kun je ook een hele pompoen laten garen in de slowcooker. Lees hier hoe je dat doet.

Zoete aardappel slowcooker

Een lekker groentegerecht uit de slowcooker is vegetarische rendang. Dit is een gerecht zonder vlees met een Indisch tintje. Het is eenvoudig te maken en dit gerecht bewijst dat je ook heerlijke groentegerechten kan maken in de slowcooker. Je leest het recept hier.

Vegetarische rendang uit de slowcooker
Vegetarische rendang uit de slowcooker

Ook kun je lekkere groentebouillon maken in de slowcooker. Neem wat lekkere groenten en kruiden en laat deze een aantal uur trekken in de slowcooker. Gebruik de bouillon of vries deze in voor later gebruik.

Groentebouillon gemaakt in de slowcooker
Groentebouillon gemaakt in de slowcooker

Een slowcooker is niet alleen om vlees in te bereiden, ook als je geen vlees eet is een slowcooker een aanwinst voor je keuken. Curry’s met pompoen of stoofschotels met bonen of vegetarische soepen zijn er prima in te bereiden. Of wat dacht je van gevulde paprika’s of zelfs stamppot? Je kunt ook vlees in de slowcooker laten garen als onderdeel van een salade, zoals bijvoorbeeld deze oosterse salade met pulled chicken. Lees hier het recept.

Oosterse pulled chicken salade
Oosterse pulled chicken salade

Complete gerechten uit de slowcooker:

Vaak als je vlees bereid in de slowcooker moet je er daarna nog iets van rijst of aardappels en groenten bij maken. Maar je kunt ook complete gerechten in de slowcooker bereiden. Dit heeft alleen niet mijn persoonlijke voorkeur. Omdat groenten en vlees verschillende kooktijden nodig hebben, is het maar de vraag of het hele gerecht aan het einde van de kooktijd gaar is. Het recept wat ik hieronder deel is een van de recepten die vrijwel goed lukt. Wil je toch graag ‘complete’ gerechten maken denk dan eens aan goulash, beef bourguignon, chili con carne, een goed gevulde maaltijdsoep of een ragu. Een beetje rijst of pasta koken kost niet zoveel tijd toch?

Hoe maak je een compleet gerecht in de slowcooker?

Je legt vlees of kip op de bodem van de pan en daaromheen en erop de groenten en bijvoorbeeld aardappels. Het is wel aan te raden om de groenten in grove stukken te snijden want hoe kleiner je de groente snijdt, hoe eerder het gaar zal zijn. Soms moet je net voor etenstijd nog wat toevoegen, zoals peulvruchten (bonen) of een andere groentesoort. Deze zouden anders te ver worden doorgekookt en dat is zonde van het gerecht.

Een compleet gerecht in de slowcooker maken, is erg handig op een doordeweekse dag. Het snijden van de groenten en het maken van een saus of bouillon is vaak het enige werk dat je hiervoor hoeft te doen. Kip met groenten is een lekker en makkelijk gerecht om te maken. En lekkerder dan dat je het allemaal los van elkaar bereidt. Lees hier het recept.

Kip met groenten uit de slowcooker
Kip met groenten uit de slowcooker

Een maaltijdsoep waar alles in zit wat je nodig hebt. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag. Door de quinoa, de zoete aardappel en de peulvruchten is dit een goed vullende soep. Je hoeft hiervoor alleen de zoete aardappel in blokjes snijden en de ingrediënten in de slowcooker te leggen. Lees hier het recept.

Kip quinoa soep

En nog meer…

En denk niet dat je in een slowcooker alleen vlees, vis en groenten kunt bereiden… je kunt er zelfs een heerlijke chocoladefudge in maken.

Chocolade fudge uit de slowcooker
Chocolade fudge uit de slowcooker

Slowcooker versus gas:

Soms heeft een gerecht een langere kooktijd nodig zodat de smaken lekker kunnen intrekken. Deze gerechten kun je natuurlijk ook gewoon op gas koken in een pan, maar dan moet je er wel de hele tijd bij in de buurt blijven. Een recept zoals ragu bolognese of sloppy Joe heeft tijd nodig en je kunt deze eerst maken in een gewone pan en vervolgens laten sudderen in de slowcooker. Of wat dacht je van stoofpeertjes maken in de slowcooker, je legt ze in de slowcooker en ondertussen kun je iets anders gaan doen!

Ragu Bolognese
Ragu Bolognese

Klik hier voor meer recepten voor de slowcooker. En heb je nog vragen over slowcooking? Stel ze gerust hieronder!

Wil je weten hoe je een slowcooker het beste schoon kunt maken? Lees dan dit artikel met mijn tips en trucs. En ben je op zoek naar een leuk kook/receptenboek voor de slowcooker? Snuffel dan eens tussen deze boekentips.

En ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden? Een slowcooker vind je in veel online winkels zoals bijvoorbeeld Bol.com. Ik heb de slowcooker Crockpot sauté van 4.7 liter, deze is prima voor 4 personen. Ik heb mijn slowcooker al 4 jaar en gebruik hem elke week, zelfs in de zomer. Een slowcooker kun je het hele jaar door gebruiken. Kijk hier voor een overzicht van zomerse slowcooker gerechten.

Inmiddels heb ik ook een tweede slowcooker, een Bartscher van 6,5 liter. Ideaal voor het maken van grotere hoeveelheden. Alles wat ik over heb, vries ik in! 

* Dit artikel is niet gesponsord. De tekst is gebaseerd op mijn eigen bevindingen.

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

125 Reacties

 1. Ha Simone…….. ik ben om en ga ook een slow cooker kopen! Is het handig als de binnen pan ( schaal) er uit kan zodat het aanbraden in dezelfde pan kan blijven.( scheelt weer afwas) En de binnen schaal zo op tafel gezet kan worden? Overweeg de Bartscher 6.5L te kopen

  • Hoi Marleen, echt! Wat leuk! Zelf vind ik het eerlijk gezegd makkelijker om vlees aan te bakken in een koekenpan. En ik heb nog nooit de binnenpan als schaal op tafel gezet. Dit is puur persoonlijk. Er zijn een hoop mensen die het wel handig vinden. Ik heb zelf ook de Bartscher 6.5L en die kan niet op het fornuis. Van Crockpot heb je wel pannen die dat kunnen en die hebben ook een fijnere vorm voor op het fornuis. Succes met kiezen!

  • Dorien Wassink

   Dag Simone

   Welke slow coocker heb jezelf?
   Mijn dochter appte of ik zo’n pan had, dus niet.
   Daar ik graag kook, heeft dat wel mijn interesse opgewekt.

   • Hoi!
    Ik heb een Bartscher 6,5 liter en een Crockpot sauté 4,7 liter.
    Ik werk het meeste met mijn Bartscher, omdat ik hier grotere hoeveelheden in kan maken. Daarnaast is het makkelijk dat hij een glazen deksel heeft, waardoor ik kan zien wat er gebeurd. Ook de ovalen vorm vind ik prettig.

    Dit artikel met de meest gestelde vragen over de slowcooker is wellicht ook handig: De meest gestelde vragen over de slowcooker

    Groetjes Simone

 2. Hoi Simone, wat een fijn artikel over de slowcooker. Mijn vraag: kan je in een slowcooker ook rijst koken? ik was op zoek naar een rijstkoker en kwam zo de slowcooker tegen, nu wil ik liever geen twee apparaten hebben. Groetjes Pipa

  • Hoi Pipa, een slowcooker is eigenlijk niet bedoeld om rijst in te koken. Het is echt een stoofpan. Rijstepap kun je er wel in maken. Ik heb weleens gelezen dat mensen rijst bereiden in de slowcooker maar eigenlijk is de pan daar niet voor bedoeld. Wellicht is een multicooker dan wel iets voor jou, daar zit vaak een slowcook functie op en misschien ook wel een optie om rijst in te koken. Groetjes, Simone

 3. Leuk blog, heb alleen wat specifieke vraagjes: ik kook (nog) niet zelf, heb overgevoelige zintuigen (geluiden en geuren) dus: 1) zoemt een slowcooker als ie aan het werk is? en 2) ruik je er niks van als je deksel erop laat? 3) áls ik zelf ga koken worden het vlees-ui-prei-ei-koemelk-gluten-kokos(etc)vrije gerechten ivm persoonlijk dieet dus vooral rijst met groente en soepen, ik heb geen geduld om er bij te blijven staan roeren, want reden dat ik niet kook is omdat ik overprikkeld raak van vele geuren (en geluiden) tijdens koken, zodanig dat ik daarna niet meer kan eten. en ik geen overzicht heb met verschillende pannen en timing en zo (autisme) dus denk je dat een slowcooker me verder zou kunnen helpen?

  • Hoi Judith, dank je! Nou ik hoor alles en mijn slowcooker maakt op stand high soms een hoog piepgeluid. Dit kan ik horen maar de rest van mijn gezin hoort dit niet :-) In principe maakt het apparaat geen geluid maar soms kan de deksel klapperen. Je gaat zeker de geur van het eten ruiken in je huis, evt kun je de pan onder de afzuigkap zetten (als je thuis bent). Roeren is niet nodig in een slowcooker. En bij veel recepten heb je uiteraard wat voorbereiding, zoals snijden, aanbakken ed. Maar als het eenmaal in de pan zit dan heb je er geen omkijken meer naar. Groetjes, Simone

 4. Een beetje een domme vraag maar hier komt ie. Heb de Bratcher ovaal gekocht en was zo blij toen ik heb vandaag kreeg, dat ik direct de keramische binnepan en de deksel heb gewassen en heb dan al mijn ingredienten erin gedaan. En toen pakte ik het boekje bij… daarin staat dat dat ik eerst 6 kopjes water in moest doen en dan weer wassen na een half uur. Het eten ligt er al een 45minuten in. Wat nu… weggooien of kan het wel gegeten worden. Heb het vooraf gewassen. Please help me.

  • Hoi Irena, je hebt de pan goed gewassen. Ik durf niet te zeggen waarvoor die 6 kopjes water dienen en ik kan het ook nergens terugvinden op internet. Proef je gerecht straks gewoon en ga op je gevoel af. Ik durf er ook geen uitspraken over te doen eigenlijk :-)

 5. Wij hebben sinds kort een slow-cooker. Maar als we die op de lage stand aanzetten, dan staat de boel gewoon te koken na een tijdje. Dat is dan toch gewoon een temperatuur hoger dan 100 graden. De pan voelt ook best heet aan. Is het de bedoeling dat het eten kookt (pruttelt) of moet dat niet (zou ik denken, omdat het dan echt langzaam gaart)?

  • Hoi Bart, hebben jullie toevallig een Crockpot? En na hoeveel tijd/uur bereikt hij de 100 graden? In principe is het niet de bedoeling van slowcooking dat de pan constant op 100 graden staat te koken. Wel wordt de pan steeds warmer naarmate hij aan staat natuurlijk. Na een tijdje kan het wel een beetje gaan pruttelen maar het is niet de bedoeling dat dit constant zo is. Ben benieuwd welke pan jullie hebben. Groetjes, Simone

 6. Hallo Simone,
  Ik zie dat je bij de slow cooker van Russell Hobbs de binnenpan op een keramische kookplaat kan gebruiken om bijvoorbeeld vlees eerst aan te braden, zodat je niet meerdere pannen hoeft te gebruiken. Heb jij hier ervaring mee?

  • Hoi Jolanda, ik heb er zelf geen ervaring mee. Andere mensen die wel die mogelijkheid hebben zijn er volgens mij wel erg blij mee. Persoonlijk vind ik het niet erg om mijn vlees even in de pan aan te bakken. Naar mijn idee gaat mijn binnenpan dan iets langer mee maar dat kan ook tussen mijn oren zitten :-). Groetjes, Simone

 7. Leone Roos

  Hallo Simone, ben van plan om een slow cooker te kopen. Nu vraag ik me af wat een handig formaat is. Ik ben alleen maar maak ook graag een flinke pan soep. Ook lijkt het me leuk om grotere stukken vlees te maken. Als ik een grote maat koop, kan ik daar ook kleinere hoeveelheden in bereiden of wordt dat moeilijk? Alvast bedankt voor je antwoord.
  Leuke blog, gr. Leone

  • Hoi Leone, ik heb een gezin dat bestaat uit 2 volwassenen en 2 kinderen (een van 12 en een van 7 jaar) Ik heb 2 slowcookers en de grootste is de Bartscher van 6,5 liter. Hier bereid ik bijna al mijn gerechten in. Ook ‘kleinere’ gerechten met 500 gram vlees. De ene keer maak ik een grotere hoeveelheid van meer dan 1,5 kilo en soms doordeweeks iets kleinere. Soep maak ik dan weer in grote hoeveelheden, wat ik over heb vries ik in. Ik zou dus eerder een grotere aanraden want uit ervaring weet ik dat als je een iets kleinere hebt je spijt heb dat je geen grotere hebt genomen. Succes met het maken van een keuze!

 8. Isabelle

  Hoi hoi!

  Leuke blog!! Ik heb een vraagje: ik heb dit weekend op de rommelmarkt een retro slowcooker van Kenwood kunnen kopen. Er is spijtig genoeg geen handleiding meer bij. Ik heb er foto’s van maar die kan ik je via hier niet doorsturen. Het bestaat uit een rond verwarmingselement en een pit om daar in te zetten met een deksel. De grootste vraag die ik heb is of je er water moet aan toevoegen, zoals een bain marie, of is dit niet nodig?

  Alvast bedankt!

  Isabelle

  • Hoi Isabelle, dank je wel! Haha dat zou wel fijn zijn geweest een handleiding! Maar ik zou er zeker geen water in doen. Als het goed is verwarmt het element de pan. Ik heb een slowcooker die warmte krijgt via de onderkant en eentje waarbij de warmte van rondom komt. Dus geen water op het element doen want anders krijg je straks nog kortsluiting! Succes met proberen. Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*