Eetspiratie » Handletteren met Eetspiratie (Raak Bezig winactie!)
handletteren met eetspiratie

Handletteren met Eetspiratie (Raak Bezig winactie!)

Even iets anders dan een recept dit keer, maar wel iets heel leuks! Onlangs volgde ik een workshop handlettering bij Raak Bezig en sindsdien ben ik er een beetje verslaafd aan geworden. Maar wat heeft handlettering nu te maken met Eetspiratie? En wat is handlettering eigenlijk? Ik ga het je uitleggen! 

Handlettering is eigenlijk een ‘soort van’ kalligraferen. Vroeger deed ik dat op school ook met een heel interessant uitziende pen. Met handlettering maak je niet alleen sierlijke letters, maar ook stoere, grote, dikke of dunne letters. Als je een mooie tekst combineert met verschillende lettertypen en tekeningetjes dan krijg je dus dit:

doodles_eetspiratie

En wat heeft dit nu met Eetspiratie te maken? Nou alles! Wat is nu leuker om je recepten uit te schrijven met handlettering en daar bijpassende tekeningetjes naast te krabbelen? Of wat dacht je van labels schrijven of een handgeschreven menu voor als je eters krijgt? Sowieso kun je overal handlettering voor gebruiken. Als zelfstandig ondernemer – net zoals ik – kun je daar ook heel goed gebruik van maken. Stel je hebt een hippe lunchroom… wat is er nu mooier om je menu’s uit te schrijven op een krijtbord of je etalage te voorzien van een mooie spreuk of tekening? Ook heb ik al een aantal vriendinnen verrast met een mooi kaartje die ik gewoon ouderwets heb verstuurd via de post. Ze vonden het allemaal erg leuk en het is ook fijn dat iemand even de tijd neemt en iets moois voor je maakt.

Raak bezig 2

Het creatieve talent achter Raak Bezig is Mascha. Zij heeft van het handletteren echt een kunst gemaakt en wil dit door middel van het geven van workshops en haar diy (do-it-yourself) handletteringpakketten aan iedereen leren. Zo volgde ik ook een workshop bij haar. Ik plande een leuke avond met wat vriendinnen bij mij thuis. En ik kan echt niet tekenen, dus ik was wel benieuwd of ik er wat van kon maken. Door de duidelijke uitleg en het handige werkboek en de materialen die je erbij krijgt, kon ik dus ook echt iets moois uit mijn pen toveren. Mascha legt alles uit op een fijne manier en ze geeft je ook veel ideeën waardoor je eigen creativiteit naar boven komt. Na de workshop ga je zelf aan de slag en het werkt erg verslavend. Ook heeft het een ontspannend effect, want ik was even helemaal niet meer bezig met mijn telefoon of social media.

Raak bezig 1
Een van mijn creaties, een recept voor linzen pompoensoep!

Nu denk je, ja dat wil ik ook… maar ik woon aan de andere kant van Nederland. Niet getreurd, want er zijn namelijk ook handletteringpaketten verkrijgbaar. Dus wil je zelf aan de slag of ben je op zoek naar een leuk cadeau? Kijk dan eens op haar website naar de leuke handletteringpakketten. Ze zijn verkrijgbaar met verschillende thema’s. Je kunt ze gewoon online bestellen en komen per post naar je toe. Dus als je na het lezen van dit artikel enthousiast bent geworden, neem dan eens een kijkje op de website van Raak Bezig en zie welke leuke pakketten er allemaal te krijgen zijn.

Raak Bezig pakket 2
Mooi pakket toch!

En nu het allerleukste! Wil je ook je eigen menukaarten leren handletteren of mooie zelfgeschreven kaarten of tekeningen maken? Doe dan mee met deze superleuke winactie en maak kans op een handlettering pakket speciaal samengesteld voor Eetspiratie met leuke woon/keuken teksten en tekeningetjes.

Wat zit er allemaal in:

 • 3 x voorbeeldvel met woon/keuken teksten en tekeningetjes
 • 10 x oefenvel papier A5
 • 4 x mooi papier A5
 • 2 x dubbele kaart met envelop
 • 2 x cadeaulabel
 • 1 x stabilo potlood
 • 1 x stabilo fineliner
 • 1 gum
 • 1 lineaal
 • stap voor stap uitleg in handlettering
 • onderlegger/raster

De winnaar is bekend!

Via facebook zijn er ontzettend veel reacties gekomen en het bericht van deze winactie is via social media heel veel gedeeld, waarvoor dank! Het was een hele klus maar… we hebben een winnaar:

Esmee van der Ham! Jij mag je gegevens mailen naar info@eetspiratie.nl en dan komt het pakket zo snel mogelijk naar je toe!

Iedereen heel erg bedankt voor het meedoen en houd de website in de gaten voor meer leuke acties en natuurlijk lekkere recepten.

Deze winactie is gesloten

Raak Bezig pakket 1

*Raak Bezig heeft voor deze winactie een handletteringpakket beschikbaar gesteld

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE