Hamburger met basilicummayonaise, een hele mond vol! Als je die standaard hamburger met tomatenketchup, (cheddar) kaas en augurk een beetje saai begint te vinden dan is deze Italiaans getinte hamburger een lekkere afwisseling. Het fijne van hamburgers is dat je ze bijna overal mee kunt combineren, zo ook met een romige saus van basilicum. Zelf hamburgers maken is ook een fluitje van een cent.
Ik heb nog niet veel ervaring in de Italiaanse keuken. Mijn voorkeur gaat meestal uit naar de Oosterse kant (heel verrassend!). Roberta Pagnier heeft Italiaanse roots en gaf mij de inspiratie voor deze hamburger met basilicummayonaise.
Zelf hamburgers maken
Hamburgers maak je het liefst van gehakt met een beetje vet anders worden ze gauw te droog. Het vlees heeft niet veel nodig maar breng het wel goed op smaak. Voeg altijd een ei en paneermeel toe aan het gehaktmengsel en als het te droog is mag er ook een scheutje melk bij. Knijp het gehakt goed met je handen door elkaar zodat het zacht wordt. Vorm er hamburgers van en laat ze eventueel even opstijven in de koelkast.
Bak de hamburgers in een koekenpan of bestrijk ze met een beetje olie en grill ze aan beide kanten tot er mooie grillstrepen op ontstaan.
Het is altijd lekker om een saus te serveren bij een hamburger. Ketchup of een chipotle mayonaise zijn populair. Maar een hamburger met basilicummayonaise is toch net weer even anders. Gecombineerd met Parmezaanse kaas heb je echt die Italiaanse smaak op een broodje.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.