Eetspiratie » Hamburger met basilicummayonaise
Hamburger met basilicummayonaise

Hamburger met basilicummayonaise

Hamburger met basilicummayonaise, een hele mond vol! Als je die standaard hamburger met tomatenketchup, (cheddar) kaas en augurk een beetje saai begint te vinden dan is deze Italiaans getinte hamburger een lekkere afwisseling. Het fijne van hamburgers is dat je ze bijna overal mee kunt combineren, zo ook met een romige saus van basilicum. Zelf hamburgers maken is ook een fluitje van een cent.

Ik heb nog niet veel ervaring in de Italiaanse keuken. Mijn voorkeur gaat meestal uit naar de Oosterse kant (heel verrassend!). Roberta Pagnier heeft Italiaanse roots en gaf mij de inspiratie voor deze hamburger met basilicummayonaise

Zelf hamburgers maken

Hamburgers maak je het liefst van gehakt met een beetje vet anders worden ze gauw te droog. Het vlees heeft niet veel nodig maar breng het wel goed op smaak. Voeg altijd een ei en paneermeel toe aan het gehaktmengsel en als het te droog is mag er ook een scheutje melk bij. Knijp het gehakt goed met je handen door elkaar zodat het zacht wordt. Vorm er hamburgers van en laat ze eventueel even opstijven in de koelkast.

Bak de hamburgers in een koekenpan of bestrijk ze met een beetje olie en grill ze aan beide kanten tot er mooie grillstrepen op ontstaan.

Het is altijd lekker om een saus te serveren bij een hamburger. Ketchup of een chipotle mayonaise zijn populair. Maar een hamburger met basilicummayonaise is toch net weer even anders. Gecombineerd met Parmezaanse kaas heb je echt die Italiaanse smaak op een broodje.

Hamburger met basilicummayonaise

Recipe by Simone | Eetspiratie
5.0 from 1 vote
Course: WereldkeukenDifficulty: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

25

minutes
Kooktijd

15

minutes
Tijd totaal

40

minutes

Met een paar ingrediënten maak je een lekkere hamburger met een Italiaans tintje.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 500 gram half-om-half gehakt

  • 1 sjalot

  • half bosje bladpeterselie

  • 1 ei

  • stukje Parmezaanse kaas

  • 4 eetlepels paneermeel

  • 2 eetlepels mayonaise

  • 1 eetlepel Griekse yoghurt

  • halve zak rucola

  • 1 bosje basilicum

  • 4 Italiaanse bollen

  • 1 eetlepel olie

  • zout en peper naar smaak

BEREIDING

  • Meng het gehakt met de gesnipperde sjalot, paneermeel, ei, zout, peper en gehakte peterselie. Maak hamburgers van het mengsel en bak deze in een koekenpan met een beetje olie of bestrijk ze met een beetje olie en grill ze op de grillpan. Bak ze aan beide kanten mooi bruin en gaar.
  • Maak ondertussen de basilicummayonaise. Doe de mayonaise met de yoghurt en het bosje basilicum in een kom en maak er met de staafmixer een gladde saus van. Breng op smaak met peper en zout.
  • Als de hamburgers klaar zijn haal je ze uit pan. Snijd de broodjes open en leg ze kort op (of in) de warme (grillpan) dit geeft je broodje een extra lekkere smaak.
  • Maak de broodjes op. Begin met een flinke pluk rucola, leg daar de hamburger op schep er een royale hoeveelheid van de basilicummayonaise op. Schaaf er een paar plakjes Parmezaanse kaas overheen en draai er een beetje zwarte peper overheen.
  • Serveer er een simpele salade of gebakken aardappeltjes bij.

AANTEKENINGEN

  • Burgers zijn er in heel veel verschillende varianten. Een krokante kipburger is ook een burger die je heel makkelijk zelf kunt maken. Serveer er dan een lekkere citroenmayonaise bij. Klik hier om het recept te bekijken.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.