Hamburger met basilicummayonaise

Hamburger met basilicummayonaise

Ik ben redelijk onbekend met de Italiaanse keuken. Een recept voor pastasaus of spaghetti met knoflook en garnalen wil nog wel lukken maar daar houdt het dan ook wel op. Roberta Pagnier geeft mij altijd Italiaanse inspiratie en zo ook met haar recept voor hamburgers met basilicummayonaise. Gewoon een simpele hamburger met een Italiaans tintje, ideaal voor een doordeweekse drukke dag.

Wat heb je nodig voor 4 tot 5 burgers?

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 sjalotje
  • bosje bladpeterselie
  • 1 ei
  • stukje Parmezaanse kaas
  • 1 verkruimelde boterham
  • bosje basilicum
  • 2 eetlepels mayonaise
  • eetlepel Griekse yoghurt
  • bakje cherry tomaatjes
  • 1 rode ui
  • flinke pluk rucola
  • 4 Italiaanse bollen
  • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Meng het gehakt met de gesnipperde sjalot, broodkruim, ei, zout, peper en gehakte peterselie (houd nog een klein beetje peterselie achter de hand). Maak hamburgers van het mengsel en bak deze in een koekenpan met een beetje olie of bestrijk ze met een beetje olie en grill ze op de grillpan. Bak ze aan beide kanten mooi bruin.

Maak ondertussen de basilicummayonaise. Doe de mayonaise met de yoghurt, een beetje zout en peper en het bosje basilicum in een kom en maak er met de staafmixer een gladde saus van.

Hoe nu verder?

Snijd de tomaatjes door de helft en meng deze met wat dun gesneden ringen rode ui en wat van de overgebleven peterselie in een schaaltje. Bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper en besprenkel met een eetlepel olijfolie. Meng dit even door elkaar en zet het apart tot gebruik. Snijd de broodjes open en leg ze kort op een warme grillpan tot er streepjes ontstaan, dit geeft je broodje een extra lekkere smaak.

Nu kun je de broodjes gaan opmaken. Begin met een pluk rucola, leg vervolgens de burger erop en daarna een flinke schep van de basilicummayonaise. Schaaf er een paar reepjes Parmezaanse kaas overheen (doe dit met een dunschiller) en serveer de tomatensalade erbij.

Ik maakte de burgers al in het weekend en heb ze ingevroren met een stukje bakpapier ertussen. Het is dan een kwestie van in de ochtend uit de vriezer halen en in de avond hoef je ze dan alleen nog maar te bakken, de basilicummayonaise en de salade te maken. Dat scheelt echt in tijd!

Tip: lekker met zoete aardappelfrietjes erbij!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. Oh dit klinkt heerlijk dank je wel voor het recept.

    groetjes Corina

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*