Eetspiratie » Grieks gehaktbrood (slowcooker)
Grieks gehaktbrood (slowcooker)

Grieks gehaktbrood (slowcooker)

Grieks gehaktbrood (slowcooker). Een van de meest simpele gerechten die je kunt maken in de slowcooker is gehaktbrood! En met dit gerecht kun je alle kanten op. Het fijne van een gehaktbrood is dat je het op veel verschillende manieren kunt kruiden. Dit keer maakte ik een Griekse variant. De ingrediëntenlijst is kort en je hebt er maar één kom voor nodig. Een handig recept om in je kookrepertoire te hebben.

Ik zeg dit in al mijn gehaktbrood recepten, een gehaktbrood uit de slowcooker kan niet mislukken. Als je het eenmaal geprobeerd hebt zul je zien hoe eenvoudig het is. Een gehaktbrood mag je goed kruiden. Ben dus niet terughoudend met kruiden, specerijen, zout en peper. Het gehakt kan het prima hebben. Meestal serveer je bij een gehaktbrood iets van een saus.

Low en slow koken met deze slowcooker

Grieks gehaktbrood (slowcooker)

Om een beetje in Griekse sferen te blijven kun je heerlijke sausjes, een salade of brood bij je gehaktbrood serveren:

Het gehaktbrood smaakt zowel warm als koud lekker. Je kunt het in wat dikkere plakken snijden en serveren met zoete aardappelfriet, een Griekse salade, knoflooksaus of tzatziki. Of je snijd het in dunne plakjes om een broodje mee te beleggen of te vullen. Heerlijk met Romaine sla, komkommer en een rood uitje. Restjes bewaar je in de koelkast, plakken gehaktbrood kun je ook prima invriezen.

Grieks gehaktbrood (slowcooker)

Grieks gehaktbrood (slowcooker)

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Niveau: makkelijk
Porties

4 – 6

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

6

uren 
Totaal

6

uren 

20

minuten

Een makkelijk gehaktbrood dat in de slowcooker bijna niet kan mislukken.

Kook modus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 600 -700 gram half-om-half gehakt

  • 1 eetlepel paprikapoeder

  • 1 mespunt cayennepeper

  • 1 eetlepel oregano

  • 1,5 theelepel gemalen komijn

  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper

  • halve theelepel zout

  • 3 tenen knoflook geraspt

  • 4 eetlepels melk

  • 1 biologische citroen (sap van een halve citroen en rasp van de hele citroen)

  • 2 uien grof gesneden

  • 4 eetlepels water

BEREIDING

  • Snijd 2 uien grof en leg deze alvast op de bodem van de slowcooker.
  • Doe 600 tot 700 gram gehakt in een kom. In een apart kommetje doe je 1 eetlepel paprikapoeder, 1 mespunt cayennepeper, 1 eetlepel oregano, 1,5 theelepel komijn, een halve theelepel zout en 1 theelepel peper. Meng dit door elkaar en voeg dit bij het gehakt. Knijp de specerijen nu goed door het gehakt heen.
  • Rasp boven de kom met het gehakt de citroen en 3 tenen knoflook. Voeg ook 4 eetlepels melk en het sap van een halve citroen toe. Meng dit goed door elkaar.
  • Haal het gehakt uit de kom en leg het op een snijplank. Vorm er nu een grote bal of brood van. Leg het gehaktbrood nu op de uien in de slowcooker. Doe 4 eetlepels water op de bodem van de slowcooker zodat deze niet droog kookt.
  • Sluit de deksel en zet de slowcooker voor 4 uur op high of 6 uur op low. Als de kooktijd verstreken is schep je het gehaktbrood met 2 spatels uit de slowcooker. Laat hem lichtjes afkoelen en snijd hem in plakken. Serveer met tzatziki, een Griekse salade en (plat)brood of serveer de plakken op een broodje met sla, komkommer en ui.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.