Eetspiratie » Gezond trakteren van Amber Albarda
Gezond trakteren

Gezond trakteren van Amber Albarda

Een originele traktatie bedenken die er naast gezond ook nog eens leuk uit ziet, dat is best een hele klus! Ieder jaar – tegen de tijd dat mijn kinderen jarig zijn – begin ik al weken van te voren op internet te zoeken naar wat het dit jaar weer gaat worden. Tegenwoordig heb je ook te maken met klasgenootjes die bepaalde allergieën hebben of bijvoorbeeld overgevoelig zijn voor gluten of zuivel. In dit boek vind je o.a. glutenvrije recepten zonder bergen suiker en met vervangers voor zuivel.

Nu ben ik zelf een groot fan van gezonde traktaties, maar je kunt natuurlijk niet elk jaar met een komkommerkrokodil of fruitspiesjes komen aanzetten. Het is wel een uitdaging om met gezonde producten iets lekkers te maken waar kinderen ook enthousiast van worden. In dit boek van Amber Albarda vind je hele leuke recepten voor traktaties.

Gezonde traktatie

Naast traktaties staan er ook recepten in voor gezonde drankjes en hapjes voor feestjes. Het fijne van dit boek is dat iedereen deze traktaties kan maken. Dus ook voor de niet keukenprinsessen onder ons. Bij elke traktatie staat een moeilijkheidsgraad van 1 tot 3 kersen, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel tijd en energie je in een traktatie wil steken.

Gezond trakteren

Kinderen zijn best kieskeurig wat eten betreft. Amber laat met dit boek zien hoe je met natuurlijke producten, leuke accessoires, aankleding en decoratietips een traktatie er fantastisch uit kan laten zien. De presentatie is erg belangrijk!

Gezond trakteren

Zelf vind ik de pannenkoekentaart en de meloenwalvis helemaal geweldig. Er zijn ook verschillende thema’s zoals bijvoorbeeld een prinsessenthema, een thema met dieren en een sweet table (een tafel vol met lekkernijen). En eerlijk gezegd haal ik uit het boek ook inspiratie voor een ‘grote mensen’ feest.

Voor ouders met kinderen op de basisschool is dit boek een prima toevoeging in het rijtje kookboeken. En voor alle dagen dat er geen feestje is? Dan trakteer je de kinderen toch gewoon op een lekker tussendoortje!

Wil jij ook inspiratie opdoen? Bestel het boek dan hier:

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT RECEPT DELEN?

Meer informatie over het delen van artikel van Eetspiratie of social media of op andere websites vind je hier:

Recepten delen

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Deze pagina bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)