Gehaktbal uit de jus, wie kent hem niet?! Lekkere sappige gehaktballen drijvend in het vloeibare goud. Mijn tante kon dat heel goed, gehaktballen maken en meestal ging er een heel pakje croma in. Mijn tante is er helaas niet meer maar altijd als ik gehaktballen met jus eet denk ik even aan haar. Ik bak ze dan wel niet in de croma maar ik maak ze lekker slow in de slowcooker.
Eigenlijk kun je overal ouderwetse gehaktballen bij eten. Bij stampotten, een simpel AVGtje (aardappels, vlees en groenten). Bij gebakken aardappeltjes met een salade en niet te vergeten een gehaktbal uit de jus met mayo van de friettent.
Gehaktbal uit de jus maken
Mijn gehaktballen maak ik het liefst in de slowcooker. Meestal maak ik een dubbele hoeveelheid zodat ik een voorraadje heb. De volgende dag smaken deze gehaktballen uit de slowcooker namelijk heerlijk op een broodje. Dit gehaktbal uit de jus recept bestaat uit twee onderdelen, de gehaktballen en de jus. Deze voeg je samen in de slowcooker en na een paar uur slowcooken heb je superzachte gehaktballen.
Kijk even qua kruiding wat je zelf lekker vindt. Houd je niet van gerookt paprikapoeder? Gebruik dan iets minder of laat het weg. Wil je meer of minder knoflook? Pas het aan naar je eigen smaak. Let wel op dat het niet te zout wordt. De jus kun je proeven. Pas indien nodig de smaak aan voordat je alles in de slowcooker doet.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE