Eetspiratie » Everyday Super food van Jamie Oliver
Jamie Super food

Everyday Super food van Jamie Oliver

Toen het nieuwste boek Everyday Super food van Jamie Oliver uitkwam, wilde ik deze natuurlijk meteen in mijn bezit hebben. Ik ben een echte Jamie fan en mijn boekenkast heeft een plank met alleen maar Jamie boeken. In dit nieuwe boek staan ‘gezonde’ recepten en daar was ik natuurlijk heel nieuwsgierig naar. Vooral het recept voor granola poeder vind ik geniaal. 

Bij het woord superfood denk je misschien meteen aan goji bessen, chiazaad en nog meer van dat soort dingen. Maar daar gaat dit boek niet over. De recepten in dit boek zijn vrij simpel en eenvoudig te maken. Ook als je geen ster in de keuken bent. Je krijgt echt veel inspiratie, tips en achtergrondinformatie.

Granola dust
Recept voor granola dust gemaakt uit het boek

Dit boek is eigenlijk een minicursus over voeding en iedereen kan dit gebruiken als een soort naslagwerk. De basis over voeding en hoe dit werkt in je lichaam wordt op een eenvoudige manier uitgelegd. Heel fijn als je wat bewuster met voeding om wilt leren gaan. Jamie heeft altijd veel leuke tips en tricks om koken leuk te maken. De recepten zijn naast gezond en lekker ook nog eens een schilderijtje op je bord.

Jamie Super food 1

De foto hierboven ziet er heerlijk uit. Het is een salade met een Aziatisch tintje en als topping sesamstrooisel! Ook weer een lekkere en handige tip om je salade net even dat extraatje te geven. Sesamzaad is natuurlijk ook erg gezond. Hoe je het strooisel precies maakt staat natuurlijk in het boek.

Ik heb uit dit boek al wat recepten gemaakt zoals de smoothie pannenkoeken. Je maakt eerst een smoothie en voeg daar meel, melk en ei aan toe en je hebt lekkere fruitige pannenkoekjes.

Smoothie pancake 1

En mijn favoriete recept uit het boek is toch echt het granola poeder!

Wat is granola poeder eigenlijk? Granola is een krokante muesli waar vaak noten, zaden en gedroogd fruit aan wordt toegevoegd. De granola vermaal je in een keukenmachine tot poeder en that’s it!

Dit poeder kun je verwerken in yoghurt, kwark, (plantaardige) melk en in smoothies. Maar ook als strooisel over een salade. Eigenlijk is het een soort zoete variant op dukkah, wat een mix van noten, kruiden en specerijen is.

Granola poeder 4

wat heb je nodig?

  • gemengde ongezouten noten

  • pompoenpitten

  • zonnebloempitten

  • sesamzaad

  • havervlokken (havermout)

  • lijnzaad

Bereiding:

  • Doe alle ingrediënten in een ovenschaal en zet je ongeveer 5 tot 8 minuten in een voorverwarmde oven. Ik heb niet echt een hoeveelheid aangehouden. Gewoon van alles een beetje.
  • Schud het mengsel tussendoor een keertje om.
  • Vervolgens voeg je aan het noten en zaden mengsel toe:
    Rasp van een biologische sinaasappel of citroen.
    Een flinke theelepel cacao (als je een grotere hoeveelheid maakt neem je een eetlepel).
    Een theelepel koffie (als je een grotere hoeveelheid maakt neem je een eetlepel).
    Gedroogd fruit naar keuze (kijk goed of je gedroogd fruit zonder suikerlaagje hebt).
  • Doe dit samen met het noten en zadenmengsel in de keukenmachine en maal het fijn totdat er poeder overblijft. Draai niet te lang want anders krijg je een pasta en dat is niet de bedoeling.
  • Bewaar het in een glazen pot.

Ik vind dit dus een superidee! Dat ik er zelf nooit op gekomen ben.

Granola poeder 2

Ben je ook benieuwd naar Jamie zijn nieuwste boek?

* Dit is geen gesponsord artikel. Ik heb het boek zelf aangeschaft.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)