Eetspiratie » Eetspiratie eet bij: Vesta in Nederasselt
Vesta

Eetspiratie eet bij: Vesta in Nederasselt

In Nederasselt – een plaatsje gelegen tussen Grave en Nijmegen –  vind je verscholen tussen het groen – een monumentale boerderij. In dit mooie pand zit restaurant Vesta. Mijn vriend had hier als verassing een etentje voor ons geregeld en hij weet precies wat ik lekker vind! Je kunt bij Vesta onbeperkt a la carte eten, het concept heet ‘Eindeloos genieten’. Dit houd in dat je per ronde één gerechtje kunt bestellen. Een soort van tapas idee maar dan stijlvoller dan dat je van andere restaurants gewend bent.

Bij binnenkomst voel je meteen de gezellige sfeer en de inrichting is knus en gezellig. Het is een fijne grote ruimte en je kunt er ook buiten zitten. Je wordt er heel vriendelijk ontvangen.

Vesta 6

Na het bestellen van de drankjes komt er een lekker stukje brood op tafel en wordt er uitgelegd hoe de kaart werkt en je mag alles vragen. Bij je gerechtjes mag je frietjes en salade bestellen. De salade was zo lekker dat ik het recept gevraagd heb. Het recept kreeg ik netjes op een briefje geschreven, hoe leuk is dat! Ik heb daar mijn eigen versie van gemaakt en het recept lees je hier.

Vesta 10

De kaart is niet heel erg groot, maar dat vind ik juist een pluspunt. Er staan naast vlees en vis ook vegetarische gerechten op de kaart. De porties zijn ook best royaal, net genoeg zodat je nog ruimte hebt voor een ander gerechtje. Wat ook opvallend is, is dat de borden heel mooi en met veel zorg zijn opgemaakt. De gerechtjes zijn heel kleurrijk en ik heb zelfs voor het eerst een eetbare bloem gegeten!

Vesta 9
Een eetbare bloem smaakt een beetje naar sla, erg lekker!

Ik koos ook voor ceviche (vis gegaard in citroen of limoensap) want dat wilde ik heel graag eens een keer eten. Het was een lekker gerechtje en het krokante stukje zuurdesembrood en rode peper paste er heel erg goed bij.

Vesta 7
Lijkt net een schilderijtje

Ook nam ik een wrap met kabeljauw en avocado. Het smaakte prima maar dit was mijn minst favoriete gerechtje van de avond. Ja, ik maak altijd een lijstje voor mezelf!

Eigenlijk neem ik nooit een dessert maar toen ik perziksoepje en mangobavarois op de kaart zag staan werd ik wel nieuwsgierig. En wie kan nu gin tonic ijs weerstaan? Ik heb dus weer voor het eerst sinds lange tijd genoten van lekkere desserts!

Vesta 16

Wil je ook een keertje gaan eten bij Vesta, reserveer dan even. Ze zijn namelijk geopend van donderdag tot en met zondag. Heb je iets te vieren, dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt altijd contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Het adres is:

Eindstraat 7 Nederasselt (024 6222366)

Klik hier om naar de website te gaan.

Er is voldoende parkeergelegenheid. En ga je een dagje winkelen in Grave of Nijmegen dan is dit een leuk restaurant om naar toe te gaan. Binnen 20 minuten rijd je van Nijmegen naar Nederasselt. Lekker als je even aan de drukte wil ontsnappen.

Vesta 2

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)