Eetspiratie » Dips en toppings

Dips en toppings

Lekkere recepten voor dips zoals hummus, guacamole en labneh (yoghurtdip). Maar denk ook aan recepten voor dipsauzen zoals fiësta (de bekende dipsaus) en knoflooksaus. Met daarbij lekkere krokante toppings zoals dukkah, everything bagel en gebakken uitjes.

Vergeet knoflooksaus - maak Libanese toum

Vergeet knoflooksaus – maak Libanese toum

Vergeet knoflooksaus – maak Libanese toum! Toum is wat mij betreft de ultieme knoflooksaus. Hierbij valt de simpele saus – zoals wij die hier in Nederland kennen – in het niet. Deze Libanese saus heeft een intense knoflooksmaak, is romig en eenvoudig te maken met maar 4 ingrediënten. Dit is […]

Zoetzure gemarineerde kikkererwten met artisjok dille en augurk

Zoetzure gemarineerde kikkererwten met artisjok, dille en augurk

Zoetzure gemarineerde kikkererwten met artisjok, dille en augurk. Een lekker bijgerecht, side salad, mezze of topping. Kikkererwten, één van de meest veelzijdige peulvruchten die er zijn. Ze zijn een perfecte basis voor heerlijke gerechten. Daarnaast zijn ze lekker, betaalbaar en eiwitrijk. Dit recept voor zoetzure gemarineerde kikkererwten is spontaan ontstaan […]

Mangoketchup uit de slowcooker

Mangoketchup uit de slowcooker

Mangoketchup uit de slowcooker, een heerlijke pittige saus waar je lekker in kunt dippen. Eén van mijn favoriete fruitsoorten is mango. Per week gaan er hier thuis een aantal mango’s doorheen. Ik eet ze als ontbijt, tussendoortje of in salades. Maar je kunt er ook een pittige saus mee maken, […]

Ratatouille uit de pan of slowcooker

Ratatouille uit de pan of slowcooker

Ratatouille uit de pan of slowcooker, een heerlijk groentegerecht. Als je aan ratatouille denkt, is het misschien de gelijknamige film die als eerste bij je opkomt. Dit gerecht uit de Franse keuken is lekker en veelzijdig, want je kunt het op verschillende manieren serveren en combineren. Zacht gegaarde groenten in […]

Augurkenrelish met dille

Augurkenrelish met dille

Augurkenrelish met dille, een onmisbare smaakmaker! Ik ben gek op pickles, zoetzuur en gefermenteerde groenten, zoals zuurkool en kimchi. Ook augurken staan hoog in mijn favorietenlijstje. Nu was ik al een tijdje op zoek naar augurkenrelish, een zoetzuur mengsel van fijngehakte augurken die je bijvoorbeeld serveert op een hamburger, hotdog, […]

Zelf maken - crispy chili olie

Zelf maken – crispy chili olie

Zelf maken – crispy chili olie, deze olie is ‘hot’ letterlijk en figuurlijk! Te koop in de toko en tegenwoordig ook in de meeste supermarkten. Je kunt het ook heel makkelijk thuis maken. Het leuke hiervan is dat je zelf je smaakmakers kunt toevoegen. Dit chili olie recept is niet […]

Pindasaus met miso

Pindasaus met miso

Pindasaus met miso, een heerlijke dip, saus of dressing met een lekkere kick! De laatste tijd ben ik steeds meer miso of misopasta gaan gebruiken in mijn keuken. Eerst wist ik niet zo goed wat ik er precies mee aan moest. Maar nu ik het heb ontdekt, voeg ik het […]

Kokosbacon - knapperige vegan bacon bits

Kokosbacon – knapperige vegan bacon bits

Kokosbacon – knapperige vegan bacon bits, een slimme vegan versie met de smaak en crunch van baconstukjes. Bacon heeft een bepaalde smaak. Het is een beetje smokey (rokerig), zoet en krokant. Lekker bij een vegan tofu scramble, een BLT salade of als topping op een soep, stamppot of salade. Deze […]

Refried beans Mexicaanse bonenpuree

Refried beans – Mexicaanse bonenpuree

Refried beans – Mexicaanse bonenpuree. Lekker als bijgerecht, vulling voor burrito’s en taco’s maar ook heerlijk als dip voor tortillachips. En niet alleen in de Mexicaanse keuken zijn refried beans favoriet, ook in de plantaardige/vegan keuken is dit een veel gemaakt gerecht omdat het een goede bron is van plantaardige […]

Geroosterde knoflook uit de airfryer

Geroosterde knoflook uit de airfryer

Geroosterde knoflook uit de airfryer, een heerlijke manier om knoflook te bereiden voor allerlei recepten. Geroosterde of gepofte knoflook is een enorme smaakmaker. Het geeft gerechten een zachte, zoete en volle knoflooksmaak. En het fijne is, de volgende dag heb je geen last van een sterke knoflooksmaak in je mond! […]

Snelle peper pickle

Snelle peper pickle

Snelle peper pickle, om al je gerechten een kick te geven. Sojasaus, citroensap en azijn, deze ingrediënten kunnen ervoor zorgen dat je eten nog lekkerder wordt. Dit soort ingrediënten worden ook wel ‘condimenten’ genoemd, een ander woord voor smaakmakers of smaakverrijkers. Dat is deze peper pickle ook, het zure en […]

Gebakken knoflook (bawang putih goreng)

Gebakken knoflook (bawang putih goreng)

Gebakken knoflook (bawang putih goreng), dé smaakmaker voor elk gerecht. Net als gebakken uitjes – die je bij bijna elk Indisch gerecht serveert – mogen krokante knoflookstukjes ook niet ontbreken. Ze geven elk gerecht een smaakboost en een lekker crunchy accent. Het leuke van dit recept is dat je er […]