Detoxsoep

Detoxsoep met bleekselderij en venkel

Bleekselderij at ik vroeger altijd samen met mijn moeder. We aten reepjes bleekselderij en reepjes komkommer en maakten hier een lekker yoghurt dipsausje bij. Dit aten we lekker op voor de tv op zaterdagavond. Eigenlijk doe ik dat nooit meer terwijl het superlekker is!
Mijn moeder eet nog wel regelmatig bleekselderij en dan in de vorm van een soep. Bleekselderij is heel gezond het werkt vochtafdrijvend en zit vol vitaminen, ook is het een bron van antioxidanten en bleekselderij bevat weinig calorieën. Het is ook een ideale groente om sap van te maken of in een slowjuice sap te verwerken.

Ik vind deze soep heerlijk als lunch. In deze soep zitten 3 vochtafdrijvende ingrediënten, namelijk: bleekselderij, venkel en komkommer. Ook de gember in deze soep heeft een ontgiftende werking, gember is sowieso erg gezond! Ik maak altijd een voorraad van deze soep en vries hem in zo heb ik altijd een voorraadje in huis.

Wat heb je nodig?

  • 1 stronk bleekselderij
  • 1 venkelknol
  • halve komkommer geschild
  • 1 centimeter gember geraspt
  • halve prei (het groene gedeelte)
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 theelepel gemalen komijnpoeder
  • snufje chilipoeder
  • sap van een halve limoen
  • snufje versgemalen zwarte peper, snufje zout
  • 1, 5 liter water
  • een flinke eetlepel groentebouillon poeder
  • optioneel: uitgebakken spekreepjes

Hoe maak je het?

Snijd de ui, de prei, de venkel, de bleekselderij en de komkommer in stukken. Het hoeft niet heel netjes want de soep wordt op het laatst gepureerd.

Verhit een beetje olie in een soeppan en voeg de gemalen komijn en de geraspte gember toe, fruit dit kort aan en voeg de ui, de venkel en de prei toe. Bak dit kort aan en voeg daarna de bleekselderij en de komkommer toe.

Nu kan het water en het bouillonpoeder erbij. Zet het nu ongeveer 25 minuten op een laag vuurtje. Bak ondertussen de spekjes uit in een droge koekenpan. Als de 25 minuten voorbij zijn kun je de soep gaan pureren met de staafmixer. Maak de soep net zo grof of fijn als je wil. Proef en breng op smaak met zout, peper, chilipoeder en limoensap. Schep het in een mooie kom en garneer met de spekjes wat verse zwarte peper.

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

5 Reacties

  1. Het ziet er helemaal gezond uit!
    Is dit voor 3 personen? Of 2 groten en 2 kleintjes?

    • Hoi Richard,
      Van deze soep zou je met 3-4 personen kunnen eten. Alleen bij ons lukt dat niet, omdat ik een grote soepeter ben…
      Groetjes Simone

  2. Super lekker, dank je voor het recept! ik heb wel meer venkel gebruikt (3 knollen).

  3. Vandaag gemaakt, heerlijke soep!! Het is veel snijden maar zeker de moeite waard!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*