Een Crock-Pot Express maakt je leven echt een stuk makkelijker! Ik bak zelf graag brood en focaccia is een van onze favoriete broden. Normaal gesproken is het bakken een heel proces. Deeg maken, laten rijzen, brood vormen en laten rijzen. Maar wat nu als je het rijsproces kunt versnellen? Bij sommige broden is dat wel heel erg handig!
Bij brood zoals zuurdesem brood is het het juist de bedoeling dat het rijzen lang duurt, het liefst zo lang mogelijk. Maar soms wil je snel een brood bakken en heb je geen uren de tijd om het deeg te laten rijzen, dan is de Crock-Pot Express en uitkomst! Ik ga je stap voor stap uitleggen hoe ik het gedaan heb.
Ben je nog niet bekend met de CPE multicooker? Lees dan hier mijn uitgebreide review over dit geweldige apparaat.
In dit artikel leg ik uit hoe je deeg voor focaccia laat rijzen. Maar je kunt natuurlijk naast dit deeg ook andere soorten brooddeeg laten rijzen. En er is niet specifiek een tijd aan gebonden. Je houdt gewoon een beetje in de gaten hoe hoog het deeg is gerezen. Als de deegbal is verdubbeld in grootte dan is het voldoende gerezen en kun je het deeg verder gaan verwerken.
Belangrijk!
Wil je deeg laten rijzen in de CPE dan is er een belangrijk ding wat je moet weten!
Gebruik niet de deksel van het apparaat zelf maar bijvoorbeeld een glazen deksel van een van je eigen pannen of een groot bord om de CPE mee af te dekken.
Het kan dus gebeuren dat als je deeg letterlijk ‘de pan uit rijst’ de deksel van de Crock-Pot Express niet meer open gaat. Je gebruikt voor het rijzen de yoghurt stand en daarbij heb je de originele deksel in principe niet nodig.
Dit artikel bevat affiliate links
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.