Crushed ijs vers fruit

Crushed ijs met vers fruit

Oké dit is dus niet een authentiek Indonesisch recept, maar een combinatie van 2 recepten die ik erg lekker vind! Es shanghai en es teler zijn 2 verschillende soorten ‘ijsjes’. Es = ijs dat is duidelijk. In het ene recept zit o.a. schaafijs en rozensiroop en in de andere zit o.a. verse kokos en durian (ook wel stinkvrucht of jackfruit genoemd). Maar… omdat deze ingrediënten nogal specifiek en niet makkelijk in de supermarkt verkrijgbaar zijn, heb ik zelf een recept bedacht! 

Dit ‘ijsje’ is niet iets wat je elke dag eet, maar eerder op een warme zomerdag. Het is ook erg zoet, dat komt voornamelijk door de gecondenseerde kokosmelk die erin zit. Dus wil je jezelf trakteren, heb je een feestje of geef je een barbecue dan kun je hiermee goed voor de dag komen.

Wat heb je nodig?

  • een rijpe avocado
  • zacht fruit zoals mango, aardbei, nectarine, ananas, kiwi, banaan, peer
  • een scheutje diksap (rood fruit)
  • gecondenseerde (kokos)melk
  • crushed ice (vermalen ijsblokjes)

Gecondenseerde kokosmelk

Hoe maak je het?

Begin met het snijden van het fruit, dit mag allemaal in kleine stukjes. Meng in een kom flink wat schaafijs met een klein scheutje diksap. Maak het niet te zoet! Schaafijs kun je kant en klaar kopen in de supermarkt. Je vind het in de diepvries. Je kunt het met een krachtige blender die daarvoor geschikt is ook zelf je ijsblokjes ‘crushen’.

Gecondenseerde (kokos)melk is gewoon te koop bij de supermarkt.

Bouw het ijsje op door laagjes fruit en avocado (avocado is officieel een vrucht) en crushed ijs in het glas te scheppen. Begin met een laagje fruit en daarna weer een laagje crushed ijs. Herhaal dit een aantal keer tot het glas vol is. Giet er als laatste een flinke scheut van de gecondenseerde kokosmelk overheen en steek een lange dessertlepel in het glas.

Zoek een plekje in de zon en geniet ervan!

Crushed ijs vers fruit

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

4 Reacties

  1. Ik zoek het recept van fruit met ketjap en een klein bolletje trassie ik kan het niet meer vinden .
    Men gebruikte een appel en een peer

  2. Euh ja, zoet dus. Zat met mijn gedachten nog bij het diner denk ik :D

  3. Ziet er lekker uit! Fris en zout. Denk dat mijn kleintjes dat ook wel zalig zullen vinden :)

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*