Choco kaneel muffins

Chocokaneel muffins

Lekkere trek, we hebben het allemaal wel eens! En ben eerlijk, iedereen heeft iets wat hij heel erg lekker vind, voor de een is dat chocolade en voor de ander is dat een wijntje. En omdat we niet 7 dagen per week kunnen leven op sla, kikkererwten en groene smoothies (zelfs ik niet) is het lekker om af en toe eens te snoepen. En dat kan heel goed met deze chocokaneel muffins!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram zachte ongezouten (biologische) roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram (riet) of (kokosbloesem) suiker
  • 1 ruime eetlepel honing
  • 150 milliliter (plantaardige) melk
  • 1 ei
  • 2 flinke theelepels kaneel
  • 100 gram (spelt) bloem
  • 100 gram havermeel (vermaal havermout in een keukenmachientje tot meel)
  • 1 zakje gist (7 gram)
  • 4 eetlepels fijngehakte pure chocolade
  • een beetje boter om de bakvormpjes mee in te vetten

Keukengereedschap

  • een mengmachine, handmixer of een garde
  • een grote kom
  • muffinvormpjes of een muffinbakplaat
  • evt een ijslepel (waar je ijsbolletjes mee maakt)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de boter, de suiker en de honing in een grote kom en klop dit tot een gladde massa. Doe daarna de melk erbij en mix alles goed door elkaar. Vervolgens gaat de kaneel, de bloem, de havermeel en de gist erbij. Meng alles weer goed door elkaar. Nu mogen de stukjes chocolade er doorheen worden gemengd. Houd ook een paar stukjes apart om te decoreren.

Vet de muffinbakplaat met boter in of zet er siliconen vormpjes in. De muffinvormpjes vul je driekwart, dus een stukje onder de rand. Ik gebruik een ijslepel zodat alle vormpjes evenveel beslag krijgen. Zet de muffins nu ca. 25 minuten in de oven en bak ze goudbruin. De baktijd kan per oven verschillen, dus doe de satéprikker test. Prik met een satéprikker in de muffin en als deze er weer schoon en droog uitkomt (de gesmolten chocolade in de muffin is natuurlijk wel vloeibaar), is de muffin gaar. Zet de muffins anders nog een paar minuten in de oven.

Haal de muffins uit de vormpjes en laat goed afkoelen op een rooster.

Extra info: deze muffins kun je ook maken met bakpoeder, ze rijzen dan meer maar worden dan meer krokant aan de bovenkant (zelf uitgetest). Met gist worden ze wat zachter en smeuïger en dat vond ik juist zo lekker aan dit recept. Een muffin is ook meer een soort broodje dan een cakeje. In dit recept vervang je de gist voor 1 afgestreken eetlepel bakpoeder. De baktijd is ongeveer hetzelfde.

Choco kaneel muffins

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*