Eetspiratie » Chickslovefood Het mealplanning-kookboek
Review Chicks Love Food Mealplanning kookboek

Chickslovefood Het mealplanning-kookboek

Ik ben een echte mealprepper! Maar wat is mealpreppen precies? Preppen betekent ‘voorbereiden’. Mealpreppen of mealplanning is dus eigenlijk het voorbereiden van je maaltijden. Dit kan voor zowel je ontbijt, lunch, tussendoortjes als avondeten. Maar hoe doe je dat nu precies? Chicks Love Food (CLF) legt dit uit in hun nieuwe mealplanning kookboek. Ook staat dit boek boordevol handige recepten. Zoals je van CLF gewend bent, gebruiken ze weinig ingrediënten. De meeste recepten zijn gezond en er staan genoeg recepten in om lekker mee te zondigen.

Tijd besparen dat wil iedereen. Het is een uitdaging om doordeweeks steeds weer lekkere en gezonde maaltijden op tafel te zetten. Mealplanning is het antwoord! Trek een dag of een avond uit om je maaltijden voor te bereiden en je houdt tijd over voor andere leuke dingen.

Review Chicks Love Food Mealplanning kookboek

Wat fijn is aan de recepten van CLF is dat ze weinig ingrediënten gebruiken voor de recepten. Het zijn maximaal 5 ingrediënten per recept. Alle recepten zijn heel eenvoudig, iedereen kan ze maken. Zelfs mijn 12 jarige dochter kan zelf koken uit dit boek. Aangezien ze naar de middelbare school gaat – en dus wel ontbijt en lunchinspiratie kan gebruiken – is dit een heel fijn boek voor haar. Hoe eerder ze het leert hoe beter!

Recepten die mij meteen opvallen in dit boek zijn de oosterse eiwraps, bonenpannenkoekjes, gezonde eierkoeken en de simpelste curry ever.

Review Chicks Love Food Mealplanning kookboek

Wij als gezin hebben een vrij dynamisch leven. We zijn druk met werken, school, sporten… noem maar op. Toch wil ik elke dag vers koken. Mijn manier van mealplanning is voornamelijk door gerechten te bereiden in de slowcooker en deze in te vriezen. Op deze manier hoef ik alleen iets uit de vriezer te halen en er alleen nog verse groenten en/of aardappeltjes of rijst bij te maken en we hebben een lekkere maaltijd op tafel. Een aantal gerechten uit dit boek vind ik erg geschikt voor onze drukste dagen van de week. De andere dagen kook ik iets meer uitgebreid, vooral omdat ik koken heel erg leuk vind.

Deze Japanse rijstzoutjes lijken mij ook heerlijk. Ze doen mij denken aan een recept van mijzelf namelijk norichips! Mijn recept vind je hier.

Review Chicks Love Food Mealplanning kookboek

De tips en tricks die in dit boek gegeven worden, zijn heel erg handig. Verder is het een kleurrijk en handig boek dat lekker wegleest. Er staan ook mooie foto’s in. Ik vind het zelf altijd wel prettig om te zien hoe een gerecht eruit ziet. Voor mij is dat erg bepalend of ik iets ga uitproberen of niet.

Review Chicks Love Food Mealplanning kookboek
Van deze tips wordt ik altijd erg blij!

Zelf ging ik ook aan de slag met een recept uit het boek. Ik maakte de oosterse eiwraps en gaf en een eigen draai aan.

Recept mealplanning kookboek Chicks Love Food

Ingrediënten voor de oosterse Eiwraps

  • 2 eieren

  • een halve courgette

  • een halve rode paprika

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 1 theelepel sesamolie

  • 1 theelepel sambal oelek

  • scheutje olie om in te bakken

Bereiding:

  • Rasp de courgette en snijd de paprika in hele kleine blokjes.
  • Knijp de courgette uit. Kluts de eieren, voeg de sojasaus, de sesamolie en de sambal toe.
  • Doe de courgette en de paprika erbij en meng door elkaar. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de omelet aan een kant en vouw hem dubbel. Omdraaien lukte ‘bijna’ niet en dubbelvouwen is een goede oplossing.

De wrap/omelet is zowel warm als koud te eten en het is extra lekker met een beetje sojasaus of ketjap. De omelet kun je de avond van tevoren maken en de volgende dag meenemen als lunch.

*voor deze review heeft uitgeverij Nieuw Amsterdam een exemplaar van het boek beschikbaar gesteld

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)